neděle 3. července 2016

Chiastolit (andaluzit) - Křížový (vílí) kámen

Barva: růžový, šedý, šedohnědý, červenohnědý, olivový
Vzhled: Uprostřed kamene je jasně viditelný kříž
Naleziště: Rusko, Španělsko, Chile, Belgie, Austrálie
Užití: Síla elementů, ochrana, realita, štěstí
Technický popis: silikát, odrůda andaluzitu, na průřezu tvoří obraz kříže, název odvozen z řeckého „chiastos – kříž“, průhledný až téměř neprůhledný, skelného lesku, dobré až dokonalé štěpnosti.
Očista: přes noc ve sklenici vody, nebo několik minut pod vlažnou tekoucí vodu. Na slunci nabíjíme chiastolit dobré dvě hodiny. (ale, jak kdo cítí a vnímá)

Léčebné využití: Snižuje překyselení, sráží horečku, zastavuje krvácení. U kojících maminek zvyšuje tvorbu mléka, léči revmatismus a dnu. Kámen, který napravuje poškozené chromozomy, rovnováhu imunitního systému, zpevňuje nervy a dokáže napomoci k léčení paralýzy.  Podporuje pohybové ústrojí, zvláště vazivo, klouby a kosti, napravuje různá ochromení přechodného rázu a zpomaluje proces sklerózy multiplexu. Posiluje spánek.

Olivový nebo zelený chiastolit navrací rovnováhu a pročišťuje krk. Uvolňuje emoce a zablokované čakry potlačeným strachem a staršími traumaty. Dá se použít v léčbě psychických poruch. Léčba s ním se dá spojit i s kříšťálem.

Celkově je Chiastolit mocný ochranný kámen s velkou silou, energií. Ani jsem o tomto kameni nevěděla, šla jsem se do odchodu zeptat na Lapis Lazuli, protože ho tady moc často nemají, jen v přívěšku a ten jsem nechtěla. Nakonec tam paní měla na výběr několik Lapisů, a tak jsem tam trávila dost času vybíráním. Když už jsem měla rozhodnuto, tak jsem se ptala na Nefrit, který neměla, ale doporučila mi Křížový kámen. Několik jich vyndala a já si ho vzala do ruky. Hned první reagoval neuvěřitelně, okamžitě a silně, tak je v mé sbírce. Jakože všechny kameny, které si člověk vybírá za pomocí energie jsou úžasné, pomáhají, ale tento má ještě něco navíc v sobě, co nedokáži popsat. :) Vzhledově se nemusí líbit, ale pokud vnímáte energie kamenů, řekne vám sám své. :))

Podíváme-li se na jeho historii, tak ve středověku se používal jako ochránce před kletbou a zlou vůli druhých.
Napomáhá rozhánět negativní myšlenky a pocity, rozvíjí tvořivost a kreativitu - je přímo zasvěcený pro tvořivost. Konflikty mění v soulad, v harmonii a napomáhá změnám vedených k řešení.
Je hodně propojen s duší, s astrálním tělem a s nesmrtelností. Pomáhá pochopit náš vnitřní svět, ale i svět nesmrtelnosti. Vlastě pojí smrt se znovunarozením, ať už, co se týká fyzického těla nebo duše. Z esoterického pohledu pomáhá najít odpovědi v mystických sférách.

Rozhání zbytečné iluze, uzemňuje, zahání obavy a pomáhá hledět tváří k realitě. Je skutečně silným pomocníkem na zahnání strachů z psychických poruch, traumat z minulosti a také napomáhá zvládnutí při přechodu z jedné situace do druhé, hlavně po stránce psychické. Zbavuje pocitů viny a tím stabilizuje city. Dokáže uvnitř nás odhalit staré, nepotřebné vzorce, předsudky a chování.
Posilňuje analytické schopnosti, což nám pak pomáhá na duševní úrovni.

Ve chvíli, kdy cítíme nejistoty, máme nějaký stres, pochybnost, zvyšuje duchovní schopnosti, čímž mu dává ochranou sílu. Je pomocníkem při cestě za pochopením jakou skutečnou úlohu má vaše duše.  Čím černější je jeho střed, tím z větší hloubky srdce pocity vytahuje.

Vyvažuje všechny čtyři elementy a přináší štěstí. Pomáhá nám uvědomit si vlastní identitu, životní poslání.  Posiluje nás v čase rozjímání, dojdeme klidu a míru duše, stavu, kde je jen naše pravé Já.

Při revmatismus nebo dně pokládáme na pupeční čakru. Při únavě ze stresu na srdeční. Jak to pocítíte.

S Láskou a pokorou Fal ☻♥ :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...