čtvrtek 19. května 2016

21. května 2016 - S Úplněkem na cestě do Avalonu.

Čas: 21. 5. 2016 ve 23:14
Zvěrokruh: Luna ve Střelci, Slunce v Býku
Orgány, které jsou tyto dny citlivé: Játra, stehenní kost, křížová kost, kostrč, kyčelní svalstvo, kyčelní kloub, bederní obratel, bederní svalstvo.
Zahrada: Můžeme sbírat kořeny bylin, ale nesušíme nadzemní části. Nestříháme ani živé ploty, keře a stromy a ani nezaštipujeme květiny a zeleninu.

Úplněk ve Střelci přináší úchvatnou autoritu, zvýšenou touhu po dobrodružství, citovém opojení, adreanlinu a také nezávislost. Při úplňku je citovost tlumena vlastním zájmem. Většinou můžeme pocítit chuť a radost z poučování druhých, z organizování a proto bychom si měli dát pozor na zkratkovité jednání.
Tím vším můžeme mít i touhy svého protivníka podcenit. Veškerá činnost je zaměřena na obranu ideálu. Z jedné strany přináší radost, z druhé strany agresivitu a kor, jestliže si do cesty stavíme překážky a popíráme ideály.
Láska Střelce je bouřlivá, vzrušující i svárlivá. V případě neúspěchu se hroutí. Netrvá to však dlouho a vydává se hledat nového partnera.
Je-li měsíc ve Střelci, snažme se zachovat klid. Přijde-li svod k vašemu hněvu, pak co nejrychleji opusťe konflikt a běžte se projít ven do přírody. Trpělivost a klid jsou důležitější vlastnosti než ztřeštěnost a duševní chaos.
S Lunou ve Střelci, ale také přichází radostné partnerské chvilky, ale i neshody. V této chvíli není dobré cokoli důležitého řešit, zejména jedná-li se o vztahy s kýmkoli z našeho okolí, ale také nemá smysl řešit ekonomické otázky.
Tyto dny se silně projevují. Budeme vyhledávat uspokojení a zvídavost a s nestálostí jde vše ruku v ruce. Je potřeba si zachovat svobodu a nezávislost a proto se pro tento čas doporučují dlouhé vycházky, toulky přírodou. Rozhodně neseďte doma a vyražte. Nemusíte jen do přírody, ale do divadla, muzea, na výstavu, přednášku nebo kina. cestujte, seznamujte se, obdivujte se krásám země a památkám. Opusťte rámec všedního dne.
Střelcová Luna přináší nadšení, optimismus - pro ideje, filozofii, umění, kulturu, sport a cestování. Má potřebu směřovat k cíli a je jí jedno, že se cíl mění. Patří k ní dobrodružství a vše, co již tu bylo napsáno. Není potřeba v tyto dny bojovat, prostě žádejte. Dopřejte nejen sobě, ale i druhým pocit svobody, volnosti a odpusťte upřímné a často nevinné, však netaktní chování všech. V opačném případě nepochodíte. Strhla by se zbytečná hádka.
Jde o velmi silnou fázi úplňku v ohnivém znamení.
Nenechte se strhnout k žádné zlobě, zášti, nenávisti ani hádkám. Jde o den rovnováhy a harmonie. Též spravedlnosti. Očistěte sebe a své okolí. Můžete mít pocit, že se nemůžete hnout z místa, že vás to stále vede do minulosti, že se točíte v kruhu, abyste si tam něco zpracovali a tím dokončili. Úplňkem se nám hodně věcí mění, ale vždy záleží na tom, jak se k tomu dokážeme postavit a jak tomu všemu dokážeme vyjít naproti. Pokud budeme chtít stagnovat a stát na místě, tak budeme. Pokud chceme jít novému začátku naproti - pak se jedná pro nás o úžasnou výzvu. Odhoďte strachy a uzavřete svou minulost. Každý zavřený, ukončený kousek minulosti je pro vás začátkem, otevření nových dveří, možností.
Z dalších negativních stránek tohoto úplňku je urážlivost, msta, vyčerpanost, sentimentalita.

A co se týká rituálů? Je na vás, které máte v oblibě. Čas od času tu uvádím své a tentokrát tomu nebude jinak. Opět tu máme restart energií a rituály již známé. Nabíjení a čištění kameny, amuletů, karet, kyvadel a všeho, co uznáte. Ale také spálení starého, co už ve svém nitru nechceme, aby nás zatěžovalo a jsme připraveni se s tím smířit a nechat být. Vše to negativní a nepotřebné vypište na papír, který pak spalte ve svíčce, kterou nechte plně vyhořet. Požádejte před rituálem své průvodce o pomoc. Pište skutečně to, co víte, že chcete pryč, a že máte nakročeno odpustit. Nemá cenu psát něco jen tak z plezíru nebo to, co ještě v sobě nemáme dořešené.
Můžete zrušit všechny své sliby a programy, které jste někomu dali a to i sobě. Zákazy, přísliby ortely, které na vás kdokoliv hodil, ale který jste hodili i vy na druhé.
Můžete si zapálit černou svíčku. Nelekejte se. Černá barva krásně čistí prostory a odvádí vše, co se kolem vás a ve vašich prostorách nemá nacházet. Je to také barva ukončení a nových začátků.
K ní si zapalte dvě bílé svíčky (můžete je mít ve svých svícnech, figurkách atd.).

Můžeme si dát i jinou meditaci, než jsme zvyklí právě proto, že nás k tomu úplněk ve Střelci vybízí. Vybízí k toulkám a tak můžeme navštívit třeba známý Avalon.
Artist - https://www.etsy.com/shop/jeshannon?ref=si_shop

Meditace: “Cesta do Avalonu” (Ani jsem netušila proč jsem sáhla po této meditaci a postupně mi sem k celému úplňku začala zapadat).
V klidu se posadíme do sedu, ve kterém meditujeme a zhluboka se nadechujeme a vydechujeme. Proud dechu postupně uvolňuje naše tělo a činí z něj jeden velký prostor. Nejdříve začněte prodýchávat hlavu, kterou uvolňujete, obočí, oči, víčka, tváře, rty, bradu - představujte si ten proud vzduchu a prociťujte ho v každé části hlavy. Můžete si představit velkou vzdušnou kouli, která k vám prostupuje skrze Korunní čakru Sahasráru do vaší hlavy, Do jejího prostoru, kde vytlačuje, každou vaší myšlenku ven. Z myšlenek se stávají bubliny, které odchází z prostoru vaší hlavy ven, kde postupně odcházejí nahoru.

Jamikle ucítíte uvolnění v hlavě, bez myšlenek a uvolnění svalů v obličeji, uších atd, spustíte svou vzdušnou bublinu do oblasti krku, kde vaše ztuhlé krční svaly, ale také sebevyjádření uvolní a zklidní. Můžete jemně polykat a svaly v krční páteři se prohřívají a popouštějí ztuhlost.
Svou vzdušnou bublinu  spusťte do oblasti  hrudníku, odkud uvolníte i svá ramena, paže, konečky prsty, hrudník a záda. Prodýchejte si srdeční čakru a uvolňujte postupně veškeré svalstvo. Nyní se dostáváte do oblasti břišní se svým proudem vzduchu.
V klidu si prodýchejte Solar Plexus a nechte uvolnit veškeré svalové napětí v tom místě a dostáváte se postupně ke kořenové čakra, k pánvi.
Uvolněte odtud svou minulost, co se týká rodiny a jiných trápení a povolte křečovité stažení a pusťte proud koule do stehen, kolenou, kotníků a nakonec do konečků prstů.

Jste-li plně uvolněni představte si, že stojíte na břehu jezera. Vodu halí tajemná mlha a vy nevidíte dál než na pár metrů.
Dokonce i ptáci jsou zticha. Ale vám je příjemně. Není čeho se bát. cítíte krásné teplo a uvolnění. Najednou si začnete uvědomovat zvuk tichého šplouchání. A pomalu se z mlhy objevuje vznešená loď. Jakoby kouzlem čeří hladinu jezera, kdy třpytky vlnek jí vyprovází přímo k vám ke břehu. Je celá stříbrná a její plachta je jako Měsíc. Sedí v ní důstojně vypadající žena celá v rudém a i její vlasy jsou rudé. volně jí splývají po zádech a nepatrným vánkem se čechrají.
Pousměje se na vás, kývne a vztáhne k vám ruku. Pomalu s úctou a pokorou vstoupíte na loď. Loď s vámi tiše pluje jemnými pavučinkami mlhy, která halí jezero. Vaše společnice mlčí, ale laskavě se na vás usmívá a dívá. Nakonec kouzelná loď přistane u mola vyrobeného ze sněhobílého dřeva. Vystoupíte na něj z lodi a zjistíte, že jste na čarovném ostrově. Třebaže jej mlha skrývá před světem smrtelníků, ostrov osvětluje jasný sluneční svit. Zdobí jej sady jabloní, které jsou obtěžkány květy, které laská jemný vánek a snáší tak k zemi sníh křehkých lístků. Na větvích visí i zralé ovoce. Oblá nazlátlá jablka, která jsou šťavnatá a plná.
V dálce, mezi stromy přichází, k vám přichází žena. Je to ta samá žena, která vás sem vyprovodila. Morgana La Fey. Je vaší hostitelkou a tak vás jde přivítat ve své říši. Můžete tam zůstat, jak dlouho chcete. Povídat si s ní - zná tajemství magie a bylin a některá vám může předat. Nebo se můžete jen tak procházet po tomto kouzelném místě. Vše, co chcete. Vše, co si žádáte.

Jakmile se budete chtít vrátit. Jděte stejnou cestou, kterou jste přišli na tento ostrov. Požádejte Morganu, aby vás vyprovodila na lodi zpět do vašeho světa. :) ♥

S Láskou a pokorou Fal :) ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...