neděle 8. května 2016

Týdenní výklad s kartami Tarot - Moudrost východu od 9. 5. - 15. 5. 2016 (pondělí - neděle) Obětujte jen to co skutečně cítíte jako správné.

Lunární kalendář pro tento týden:
Pondělí: Neváhejme se postavit lidem, v jejichž přítomnosti se budeme cítit stísněně. Je to výhodný den pro činnost opřenou o přímou spolupráci s lidmi. Na záhonech je vhodné rozprostřít netkanou tkaninu, aby neprorůstal plevel a nedocházelo k vysoušení půdy.
Úterý: Bude úspěšné a podtrhne citovou stránku věci a ocení dobře připravenou činnost. Hudební a estetické zážitky ovlivní naše vnímání světa.
Středa: Ta nenechá pohodu upadnout do lenosti. Přinese tolik potřebnou dynamiku a smělé akce, které ovšem půjdou ruku v ruce s našimi plány. Pozornost si zaslouží močové cesty a také je vhodné propláchnout organismus patřičnou čajovou směsí.
Čtvrtek: Vyznání lásky bereme jako příjemné zpestření a nepochybujme o síle slov milované strany. Čtvrtek podpoří naše sebevědomí a povede nás k rázným a smělým krokům. Nebojme se jednat s úřady, institucemi, nadřízenými či si prosadit své nápady.
Pátek: Se mohou dostat do rozporu naše zvyky s potřebami okolí. Možná budeme až příliš obhajovat a prosazovat své postoje a názory. Je vhodná doba na upravování bonsají, jehličnanů a sekání trávníků.
Sobota i neděle: Ty nás povedou k praktickým záležitostem. Budeme věnovat pozornost smysluplným akcím nebo pomáhat druhým. Ochota dát něco dohromady, poznat své okolí nebo se něco přiučit, nás posune o kus dále. V citové oblasti se měsíc lásky nezapře. Větší otevřenost a upřímnost bude pro vztahy posilující. Pozornost zaměřme na květiny, u kterých chceme podpořit květenství.

Pro výklad na tento týden, jsem se rozhodla použít Tarot moudrost východu a pouze velkou arkánu.

Na začátek týdne přichází kata Ďábel XV.

Tato karta představuje souboj mezi nejvyšší pravdou a zlem v nás. Ztratíme-li své srdce, budeme sami v sobě uvězněni a odsouzeni žít ve starých pravdách a hlavně v cizích pravdách. Neustálé sycení falešného Já vedou k našemu ničení. Myslíme tím - chtivost, chamtivost, nenasytnost. Rozhodneme-li se zavírat oči před dobrými věcmi - nebudeme vidět náš život takový, jaký ve skutečnosti je. Jestliže prohrajeme staneme se otroky sebe samých, své chamtivosti, chtivosti, ale také loutkou ostatních. Jde o křižovatku dobra a zla a právě možná se teď cítíte na hranici obou a budete se muset rozhodnout jakou cestou jít. Je třeba vymanit se ze závislostí a propletenců, abyste se mohli vydat na cestu svobodného rozhodnutí srdce. Snažte se poznat své hluboké pohnutky. Vneste světlo, kde je tma. Buď něco chceme příliš my, nebo chce někdo něco nepřiměřeného po nás. Ďábel nejčastěji ukazuje, že jsme něčím zotročeni nebo na něčem závislí mnohem víc než je zdrávo. A zpřetrhání tohoto područí bývá velmi obtížné, neboť je na něm často něco, co nás buď přitahuje, nebo čeho se bojíme - a někdy i obojí.
Je potřeba si přiznat, že uvnitř nás jsou skryté propasti. Ustrnutím ve vývoji a potlačováním určitých aspektů naší osobnosti brání vyšší moudrosti proniknout. Jde také o symbol karmických spojení a svazků, charakterizovaných mocenskými a závislostními vlivy. Sexuální, citová nebo materiálně-finanční závislost, podřízenost, zneužívání moci ve vztahu. Nenechte se ovládat druhými, nebuďte loutkou a snažte se držet svých zásad. Může přijít podléhání svodů okolí nebo v kritické situaci  můžeme chtít své sny zahodit. Manipulace, vydírání. Věřte svým instinktům. Snažte se vyhnout závislostem a upadání do nesvobody. Už jste se někdy cítili zachváceni hněvem, tak silným  a pohlcujícím, že jste nad sebou ztratili vládu? Stalo se vám, že vaše náklonnost k nějaké látce (jídlo, pití, drogy) nebo nějaká činnost překročila mez a stala se závislostí? Byli jste někdy do někoho tak zamilovaní, že jste na něj mysleli bez přestání dnem i nocí, až vám přátelé museli říct, že jste chorobně posedlí? Ve všech těchto situacích získala vnitřní divoká, primitivní energie kontrolu nad vaším životem a řídí jej a zdá se, že jediné, co můžete dělat, je dívat se, jak propadáte zkáze. Ďábel má zavřené oči. Představuje sílu, která může být zkrocena, ale ne vychována. Nepoučí se ze zkušeností a z toho, co vidí kolem sebe. Je pouze chtivý, a dostane-li příležitost, prostě si vezme to, co chce.
Není ale všechno tak beznadějné, jak se zdá. Ďáblova největší moc spočívá v tom, že nás dokáže přesvědčit o tom, že my žádnou nemáme. Ve chvíli, kdy tento klam prohlédneme, jsme svobodní. Jde jen o to, jak věci vnímáme. Toto zjištění nám samozřejmě problém nevyřeší, protože změnit svůj způsob vnímání může být až ďábelsky těžké. Lze to ale dokázat. Ďáblem je archetypem vlastním každému z nás, tím, co Carl G. Jung nazývá "stínem". Důležité je uvědomit si, že čím více se snažíme Ďáblovu energii potlačovat, tím silnější a neovladatelnější se stává.


Uprostřed týdne k nám promluví karta Viselec XII.

S Kartou Ďábel - psychické problémy, podlehnutí klamu, magie.
Tato karta ukazuje vůli a odvahu pověsit se nad propast, která se nalézá uvnitř našeho Já. Pokud věříme ve spravedlnost, pak jsme ochotni obětovat se, abychom nalezli skutečné bohatství, které je uvnitř nás. K tomuto nejistému hledání je třeba vytrvalosti. Uvidíme své slabosti, nedostatky, sílu i dary. Je pak jen na nás, abychom získali to, co postrádáme a vymanili se z toho, co nám brání dojít kam každý z nás chceme. Přehodnocení falešných představ vyplouvá ven, abychom mohli přeformovat. Jde v zásadě o takovou zdánlivou pasivitu, ale vše se odehrává uvnitř nás. Můžeme cítit paralýzu, bezmoc, obětování. Vždy je dobré zhodnotit, jestli oběť, kterou nabízíme je skutečně tou správnou obětí nebo jí nevidíme a nabízíme jinou, která se mine účinkem. Slepá ulička je skličují a vnáší pocit tísně. Vše se může obrátit a tím také změna životního směru. Duchovní růst, sebekontrola. Někteří se mohou cítit jako v pasti mezi, kdy máte dvě krajní řešení. Jakoby se svět převrátil vzhůru nohama. Jako, když uvízne loď uvízne na mělčině. S toto kartou jsou spojené spíše nepříjemné pocity.
Většinou vypovídá o situaci, kdy si nevíme rady. Cítíme se být vydáni situaci a milost a nemilost. Jsme ve slepé uličce a my nevíme, kudy z ní ven. Je to situace, kdy se věci většinou spíš zastaví nebo přešlapují na místě, a kdy tento stav je nepříjemný nebo tíživý. My buď nevíme, co dělat nebo toho nejsme schopni.
Karta může vyjít i jako doporučení nebo v nějakém pozitivním smyslu. Pak hovoří o tom, že je třeba něco vydržet (nejlépe pasivně) anebo dokonce obětovat. Záležitost bude tak dlouho váznout, tak dlouho se v ní budete cítit bezmocně, dokud nezměníte náhled a nezaujmete jiný postoj.
Záležitost se nepohne z místa a až po důkladném přehodnocení či nápravě začne vzkvétat a růst. Upřímnost a dobrovolné odhalení vlastní zranitelnosti, ale budeme také otevřeni vůči jiným názorům a k rozšiřování vědomí. Viselec se nespouští na dno svého podvědomí jen tak, nýbrž podniká důkladně naplánovanou výpravu na nové území. V těchto končinách nebudou fungovat pravidla bdícího vědomí a známého světa, přesto se zcela racionálně rozhoduje se do nich vydat. Jako Théseus, jenž vstupuje do labyrintu strašlivého Minótaura s klubkem niti, kterou odmotává, aby pak zase našel cestu zpět, Viselec se nepřestává přidržovat svého vědomí symbolizovaného tyčemi, které vyzařují ze zařízení nad nimi, aby nezůstal uvězněn ve svém vnitřním světě navždy. Možná to však pro něj bude obtížnější, než očekával, protože modré tyče slábnou, jak se přibližují k hladině, a není vyloučeno, že zmizí zcela.
Astrologie: Neptun, planeta oproštění se od individuálních odlišností a splynutí s kolektivním nevědomím.

A na konci týdne přichází ke slovu karta Kolo X.

S kartou Ďábel - Nutnost opatrnosti v podnikání všeho druhu, osudová pokušení, pohlcení materiálním světem, slepá kolej.
S kartou Viselec - Nutno se zamyslet sám nad sebou do budoucna, bludný kruh
Tato karta představuje neustálou změnu a neočekávané životní situace. Naším úkolem je připravit se, abychom byli schopni očekávat neočekávatelné. Je důležité zůstat ve spojení se zemí a rozvíjet bdělou pozornost, abychom věděli zda máme být v dané situaci šťastni nebo ne. Učením se vytrvalosti a statečnosti se přizpůsobujeme změnám, vidíme nová řešení. Úkol, který je třeba vyřešit a vy máte sílu a dovednost potřebnou k jeho zvládnutí.
Rozeznejte v tématu otázky část svého životního úkolu a fakt, že přišla doba, abyste se této záležitosti začali věnovat. Proměna a neúprosnost okolností. Změna zvenčí - díky vnějším okolnostem. Podnět osudu. Něco, co nejde ovlivnit. Nečekané zvraty. Dopravní prostředky. Nová příležitost. Neopakovatelná šance, šťastný zvrat situace. Pohyb. Jak často se vyhýbáme zodpovědnosti za svůj život tím, že spíláme osudu nebo jiné neosobní autoritě, jako například vládě? Kolo nás učí, že jde jen o postoj, i když tento je určitě lákavý. Pravda však je, že ačkoli je toho v našem životě mnoho, co nemůžeme ovlivnit, mnohé naopak máme zcela ve svých rukou. A pak je také řada věcí, které se zdají být mimo naši kontrolu, ale ve skutečnosti na ně můžeme do určité míry působit, jsme-li odhodlaní a schopní tvůrčího uvažování. Karta Kolo může naznačovat pocit bezmoci v kole osudu. Na druhé straně často představuje prostě změnu. Pokud se věci nevyvíjejí dobře, Kolo může být útěchou a předpovídat, že se budou měnit k lepšímu.











Zdá se, že týden bude složitější, ale vše je jen o nás a naší vnitřní síle, trpělivosti, harmonii. Přichází zkoušky, které nás zase v něčem dokáží posílit, i když nám může přijít, že už víc nevydržíme.

Kameny a barvy pro tento týden:
Na začátek týdne Červená: Červená je teplou stimulující barvou. Oživuje nás a dodává nám odvahu. Symbolizuje krev, vitalitu, sílu života a energii. Rubín, krvavý achát, granát, jaspis.

Uprostřed týdne Modrá a Žlutá: Tmavě modrá je barvou spolehlivosti, míru a celkově uklidňuje. Zlepšuje schopnost se soustředit. Tyrkys, achát s modrými žilkami, labradorit, lapis lazuli, safír.
Žlutá je nejjasnější teplou barvou s povzbuzujícím a rozveselujícím účinkem. Je symbolem moudrosti a vysoké inteligence. Podporuje myšlení, povzbuzuje nervy a oživuje paměť. Napomáhá uvolnění, svobodnému vývoji a komunikaci při navazování kontaktů.

Konec týdne Fialová: Mystická barva, která je symbolem spirituality, duchovna ale i srdečnosti. Pomáhá při meditaci a může mít až hypnotické účinky.
Ametyst, fluorit, kunzit, sodalit a sugilit.

S Láskou Fal ♥ :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...