sobota 7. května 2016

Léčení pomocí Sedmi Citrínů (Moudrost, uplatnění duchovních poznatků).

Dlouhé roky mě fascinují minerály, drahokamy a drahé kameny. Jejich silou, energií, krásou a vibrací. Jsou jedním z mých pomocníků při meditacích a při posílení určitých schopností, které jsou typické pro daný kámen. Ale také při pomáhání léčení. Proto si zde čas od času ukážeme, jak si můžeme krom jiného, pomoci kameny. Samozřejmě je to o práci na sobě, na své vnitřní harmonii, vyváženosti, ale kdo vnímá, cítí energii kamenů, určitě si s nima může dopomáhat. Berte má slova čistě jen jako mé poznání, souznění a vezměte si z toho jen, co je potřebujete, cítíte, v čem souzníte a zbytek vypusťe s láskou ven.

Jen málo citrínů vyrostlo v zemi jako žluté. Většina z nich je vypálená z fialového ametystu. Přírodní citrín velmi silně aktivuje moudrost naší duše, kterou jsme si uvědomili v minulých životech. Znovu ji napomáhá přivádět plnou energií do vědomí a aktivuje, zvyšuje náš duchovní život. Jedná se o jemnou a čistou energii, která se dotýká vědění, které je uloženo hluboko v nás. Znovu se rozpomínáme jeho jednoduchosti a vznešenosti ticha, vynést na povrch a učinit naši moudrost živoucí, viditelnou a prožívanou.
Jinak působí energie citrínu, který byl dříve ametystem a jinak čistý, přírodní citrín. Jako ametyst byl spojen s fialovým paprskem. Přichází z nejvyšší vibrační frekvence, která naše vědomí otevírá skrze temenní centrum pro přijímání nejvyšší intuice.
Spalováním se proměňují v citríny a přecházejí svými vibracemi do žlutého paprsku a tím i my přecházíme na vibraci žlutého paprsku. Spojení intuice a zažívané moudrosti, se vyskytuje v přírodě třeba v ametrínu, ale také zřídka. Ametrín je kámen, který je částečně ametystem a částečně citrínem a obě síly v sobě sjednotil.
Má a aktivuje či zvyšuje obojí: spojení vysoké intuice a moudrost duše, která přichází znovu do vědomí - rozpomíná se. Jak už víme, tak přírodní citríny a ametríny jsou ojedinělé. Proto si zde popisujeme účinky citrínů, které byly vypáleny z ametystu. Jejich zvláštností je síla transformace od vysokých do nízkých vibrací.
V nich do toho vibruje vysoce intuitivní fialová a žlutou se energie dostala do praktické transformační energie. Intuitivní vnímání ve fialové je rozsáhlé, okamžité a trvale neuchopitelné. Integrace a přeměna tohoto vnímání potřebuje žlutou, sluneční sílu, která je na Zemi nezbytná pro vyjádření našeho vědomí.

Citrín v jednotlivých energetických centrech. (položíme-li na danou čakru při meditaci a necháme působit. Můžeme si pořídit 7 citrínů a všechny položit na každou čakru.)

V 1. energetickém centru (Kořenová čakra) proudí skrze citrín, zářivá, žlutá a světlá do všech našich existenčních strachů, přání a potřeb. Citrín posiluje naše sebevědomí, které je neseno nejvyšší intuicí a moudrostí. Také je posilovaná naše odvaha, abychom zahrnuli intuitivně poznané pravdy do zvládání svého všedního dne, do stanovení si svých cílů. Postupně nám napomáhá ztrácet náš strach ze života a o přežití a naše existenční potřeby se mění.

Ve 2. energetickém centru (Křížová čakra) proudí zářivá žluť citrínu do vypořádání se s “Ty”, do úrovně partnerství a vztahů. Moudrost proudí našimi setkáváními, vším co odmítáme a vším po čem toužíme. Víme intuitivně, jak se máme zachovat vůči ostatním a získáváme sílu a odvahu tato vnutknutí také realizovat.

Ve 3. energetickém centru (Čakra Solar Plexu) se zde zesiluje síla sebeuskutečnění.  Intuitivně poznaná moudrost se stává zakoušeným věděním a dopomáhá přivést naše sebevědomí do souladu s vůlí. Účinek citrínu v tomto centru je také silný na tělesné úrovni a s ní spojenými pochody našich energetických těl. Zvláště zažívací funkce žaludku je podporována citrínem, který vznikl z ametystu. V žaludku dochází k přeměně naší potravy, která je pro nás rozhodující. Přitom se nejen zpracuje, co jsme jedli, pili, ale také co jsme dělali. Citrín nás silněji a vědoměji propojuje se sluneční silou v této výživě a pomáhá nám ji spolu s jídlem přijímat s vděčností, láskou a pokorou. Citrín má také odlehčující účinky na játra. Hlavně na jejich práci a zbavování se jedů, které nesouvisí jen s přijímáním potravin, těžkých kovů, tekutin, ale také zbavuje, dopomáhá rozpouštět jedovaté myšlenky, cíle a emoce.
Slinivka a slezina jsou také ovlivněny Citrínem. Naše potřeba něžnosnosti, která je spojena s tvorbou inzulinu ve slinivce, se zesiluje a chtěla by být prožívána.
Ve slezině dochází k tvorbě imunity v souladu s moudrostí a tak se osvobozujeme od potřeby být z principu proti něčemu nebo někomu a také se rozpouští ješitné a nepřiměřené bránění se. Jsme vlastně konfrontování s našimi stinnými stránkami a současně jsme podporováni v tom, aby se staly dary moudrosti.

Ve 4. energetickém centru (Srdeční čakra) aktivuje citrín moudrost srdce. to nás osvobozuje od přehnané a špatně chápané skromnosti a sebelítosti a osvobozuje nás z koloběhu utrpení. Poznáváme smysl utrpení a také to, že trpíme jen tak dlouho, dokud neuvidíme, že my sami jsme příčinou toho utrpení. Vždy máme svobodu se rozhodnout pro strach nebo lásku.

V 5. energetickém centru (Krční čakra) oživuje citrín naše vyjadřovací schopnosti, jazykový výraz moudrostí, která přichází do vědomí. Stáváme se odvážnějšími a schopnějšími sdělovat slovy své zkušenosti a hovořit o tom, co jsme poznali. Nevyčerpatelné vědění přichází skrze naši komunikaci k lidem silněji a srozumitelněji.

V 6. energetickém centru (Třetí oko/Čelní čakra) se citrín dotýká našeho Třetího - tedy Božího oka. Zintenzivňuje naše spojení se vševěděním, s intuicí. Přichází pocity, že můžeme v podstatě vše z vůle a nevědomí egocentrické vůle - to znamená, že si uvědomíme. Stáváme se tvůrčími, přibližujeme se k dosažení Nejvyššího. Osvobozeni od hodnotících soudů a zničujících způsobů jednání. Osvobozeni od nadvlády nad ostatními.

V 7. energetickém centru (Korunní čakra) nalézá vypálený citrín cestu zpět k fialové, ze které vznikl. Zážitky, osvícení, zkušenosti, bleskové myšlenky osvěcují naše vědomí a posilují nás v tom, abychom se otevřeli moudrosti Univerza. (Univerzálního Ducha)

S Láskou a pokorou Fal ♥. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...