pátek 27. května 2016

Výklad pro víkend 28. 5. - 29. 5. 2016 (Sobota a neděle) Porozumějte svým slabostem.


Na sobotu nám přichází vzkaz s kartou Pokušení - Odolávání - Síla vůle.


Známe, jak nám zakázané ovoce nejlépe chutná, jak nás k němu táhne přitažlivost. Zakázané má v sobě kouzlo a tím je činí nepopsatelně žádoucí.
Ptáme se, čím to, proč je tak těžké zakázanému ovoci odolat. Často ve svých životech býváme vyzýváni a vystaveni pokušení. Některá z nich jsou pouhá nevinná potěšení jako kousek čokolády, pamlsků, přes materiální stránky až po závažnější podoby zakázaného ovoce v mezilidských vztazích.
Máme si uvědomit hranice, které když překročíme ohrožujeme své zdraví a vztahy k druhým a také ztrácíme vnitřní pocit klidu a pohody.
Nakolik jsme schopni prohlédnout klam, zvažovat důsledky a odolávat pokušení, je vše měřítkem naší osobní síly vůle, pevnosti a charakteru. Čeho jsme schopni se vzdát, čemu jsme schopni odolat, určuje jací jsme. Dává nám to disciplínu, udržuje zdravého ducha a vnitřní klid. Není zde otázka, jestli si máme odepírat maličkosti.
Sobotní den by měl být o tom, abychom si uvědomili a porozuměli svým slabostem, jejich příčinám, aby nad námi ztratily svou moc a schopnost ovládání.
Část na kartě, kde z kotle plného plamenů vystupuje tanečnice, kolem které  je znázorněn had, je vyznačena mechanickou části - částí, kterou máme možnost ovládnout, změnit, přetransformovat. Nad kterou přebíráme svou kontrolu, poznáváme a chápeme, co je pro nás tím hadem, pokušením, jablkem, chtíčem, které nás brzdí, zpomaluje, odpoutává naši pozornost, kterou směřujeme nakonec jinam, než máme. To, co v nás dokáže rozhodit vnitřní klid, vztahy a zdraví.
Nezavírejme před svými pokušeními oponu, ale řádně se na ně podívejme, uchopme je a řádně s nimi zatřesme. Odolejte i takovým pokušením jako je za každou cenu dávat každému odpovědi, i když cítíte nejistotu. Nic nepotlačujte, prožijte vše, jak máte, protože i ta stránka, kterou můžete vnímat jako špatnou, je pouhým pocitem nejistoty - pokud udržujete obě stránky v souladu, ve vyváženosti - jste to vy - ne dvě stránky, ale vaše plné kompletní Já.
Kameny pro posílení vůle: Hematit, Granát, Jaspis, Tygří oko, Magnezit, Ametyst, Citrín, Jantar

Na neděli přichází vzkaz s kartou Souzvuk - společné cíle - sdílené hodnoty - v jednotě s ostatními.


(Karta mi vyšla 2x v tomto týdnu, což chápu jako jisté znamení, že je stále spousty lidí, kteří se cítí odděleně).


Prociťte pocit sounáležitosti, jsme v jednotě se svým okolím, ve vztazích a dokážeme postupovat společným směrem, ke společnému cíli. Věřte, že vaše přítomnost je přijímána a vítaná.

Neznamená to však, že se máte stát jedním z mnoha, protože ne vždy jsou činy, kroky druhých směřovány tam kam vaše. Nemusí být v daný okamžik totožné s vašimi cíli, názory a cesta, kterou jdou, nemusí být pro vás tou nejlepší a nejvhodnější.Můžete se nechat vést tím, s kým souzníte, ale stále jde o vaše kroky, o vaše brodění. Vy rozhodujete, kdy a s kým společně půjdete. Uvolněte svou napjatou mysl a sbližte se se spřízněnou duší, ať jednou či několika. Jedním z nejkrásnějších pocitů je právě cítit domov, oporu, přátelství. Věřte svým následujícím krokům a dejte jim lehkost svou intuicí a oporou v souznění. Nezahalujte se do něčích názorů, cizích pravd, jen abyste cítili celistvost. Souzvuk je jedním z motivů, které nás objímají, drží hlavu nad hladinou. A i když jsou některé dny krušné, neměli bychom zapomínat, že jsme v jednotě se svým okolím, ve vztazích s druhými. Zanechme si jistou volnost, lehkost, čistotu mysli a tím svého života. To, co nás vede je naše intuice, pocity - nikdo jiný.
Kameny: Tyrkys, achát s modrými žilkami, labradorit, lapis lazuli, safír.

S láskou a pokorou Fal ♥ :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...