sobota 28. května 2016

Blíženci

Blíženci 22. května - 21. června


Známé osobnosti: Edvard Beneš, Jiří Voskovec, Libuše Šafránková, Helena Růžičková, Björn Borg, Naomi Campbellová, Bob Dylan, Clint Eastwood, Paul Gaugin, Marilyn Monroeová, František Palacký, Alexandr Sergejevič Puškin, John F. Kennedy, Luděk Sobota, Královna Viktorie, Miki Volek, Richard Wagner, Jitka Zelenková, Marie Fredriksson, Lukáš Vaculík, Barbora Seidlová.  A Já :)))))
Planeta: Merkur
Mužské znamení
Živel: Vzduch
Archanděl: Zadkiel
Kov: Rtuť
Část těla: Ramena, paže, ruce, plíce a průdušky.
Tarotová karta: Milenci - Tato karta představuje nesnadnou volbu, která je nelehká, protože si člověk uvědomuje, že ať se rozhodne jakkoli, vždy to bude spojeno s nějakou obětí a bude to mít závažné důsledky.
Barvy: Žlutá, hnědá
Kameny: Citrín, růženín, turmalín, citrín, tygří oko, jantar, žlutý karneol.
Vůně a oleje: Jasné, vzdušné a svěží vůně - máty, fialky a svěží limetky, citronu, eukalyptus.
Artist - http://aquasixio.deviantart.com/gallery/
Mužské znamení jako Blíženci jsou extrovertnější a aktivnější. Se vzduchem se dále pojí zvídavost, komunikativnost. Mají mnoho zájmů, ale také mají potíže občas věci dokončit.
Blíženci patří mezi pohyblivé neboli proměnlivé znamení a to znamená, že dávají věcem volný průběh. Mají také bohatý vnitřní život a vzhledem k jejich mnohačetným aktivitám, bývají málo soustředěni, protože neustále přemýšlí nad dalším.

Máme-li andělskou astrologii, tak na první pohled se zdá jako by archanděl Zadkiel a Blíženci tvořili prazvláštní pár. Zadkiel je archandělem soucitu a odpuštění, zatímco Blíženci jsou astrologickým znamením flirtu.
Blíženci jsou spojováni s intelektem, výmluvností a myslí.
Na vzdory jejich očividným rozdílům archanděl Zadkiel a Blíženci spolupracují velmi dobře, protože Zadkiel propůjčuje Blížencům životní podporu a pomoc.
Zadkiel je znám jako archanděl paměti a Blíženci jsou uznáváni jako učitelé, mentoři a žáci.
Máte-li hodně Blíženců ve svém horoskopu a to buď je to vaše sluneční nebo měsíční znamení nebo máte v blížencích ascendent, pak je dost pravděpodobné, že se celý život budete učit, studovat a zkoumat. Kdekoliv máte Blížence silně ve svém horoskopu (Slunce. Měsíc, ascendent), jde vždy o oblast, kde vaše myšlenky plynou volně a snadno a kde se rodí nápady.
Další velkou předností Blíženců je velmi snadné získávání přátel. Mají silný vliv na lidi díky svému šarmu. Výhodou a nevýhodou pro ně je tak zvaná sloní paměť.
Pamatují si, o čem jste při minulém setkání mluvili, co vám řekli, pamatují si zpětně do delšího časového pásma vše z toho. Vědí, jak se jmenují vaše děti, kde jste strávili dovolenou atd.
Plno Blíženců jsou oblíbeni a také jsou známí jako ti, kteří nejvíce flirtují ze všech znamení.
Jde, ale skutečně o flirt nebo v mnohých případech svou přátelskostí mohou v lidech vyvolat pocit flirtování?

Všichni se potýkáme s emocemi a rozhodně nelze naše starosti přehlížet a neřešit. Víme však, že Blíženci  si pamatují hodně dozadu do minulosti - obzvlášť, co se týká bolestivé minulosti. Nebo si malují nejhorší možný scénář své budoucnosti. Zadkiel pomáhá Blížencům se zanecháním negativity a se začátkem pozitiv. Je potřeba přinést čerství vzduch do jejich knihovny paměti, vzpomínek. Vzpomenout si a vytvořit nové myšlenky a zážitky na krásné a světlé aspekty života a nastartovat tak zákon přitažlivosti.
Blíženci nutně potřebují své myšlenky sdílet. Rádi čtou, píší a mluví.
Někdy se může Blížencům zdát, že je obtížné být vůči někomu tolerantní, a tak je potřeba svou mysl otevřít, rozšířit si vědomí a vpustit do sebe nový vzduch.

Blíženec někdy svádí k přehnaně racionálnímu jednání, když zapomene na své srdce a tam je potřeba propojit strnulé logické myšlení se srdcem soucitu. Může pomoci, když budeme své myšlenky a emoce sledovat, kdy je budeme vnímat odděleně.
Velké stopy v nich zanechávají křivdy, zrady - zůstávají v nich dlouho a tak si musí nalézt cestu, jak odpustit, jak spojit své srdce s logikou a odpustit. Správné odpuštění, kdy se skutečně uleví, není o tom v sobě něco potlačit, udusit, ale pojmenovat věci správnými jmény,skutečností, jak se staly.
Svůj růstem si připomínáte, že chybovat je lidské a odpouštět božské. Možná někomu není jasné proč by měl odpouštět někomu, kdo mu uškodil, ale pokud chcete jednat moudře a nechcete, aby vám to dále ubližovalo a škodilo - je odpuštění to nejlepší, co můžete udělat.
Prožijte ten stav emoce, jak je a nebojte se ho zdělit tomu, kdo se vás dotknul.
Blíženci obyčejně nechovají vůči nikomu zášť, ale někdy se stává, že letí životem tak rychle, že nemají čas zabývat se vším a tak se prostě rozloučí ze svého života s lidmi, kteří je trápí, vadí jim, vysávájí z nich energii. Postupně se učí řešit problémy ve vztahu, než jednoduše dělat, jako by se nic nestalo a hledat si k sobě někoho nového, podobně založeného.

Přelétavost u Blíženců nemusí mermomocí souviset se vztahy, ale třeba s koníčky, zájmy nebo prací. Ne každý vztah má řešení a pokud se rozhodnete řešit a druhý ne - jistě je lepší nechat to být a jít dále.
Lidé narození ve znamení Blíženců jsou mnohostranně nadaní a své schopnosti umí využít jak v teorii, tak v praxi. Jsou to velmi inteligentní a bystří lidé, kteří mají zájem o všechno dění, a velmi rychle se orientují v každé situaci. Jsou přístupní všem novinkám, které se na světě objeví, a protože rychle rozpoznají jejich výhody, snaží se je uvádět do života ve prospěch všech. Velmi často ale narážejí na nepochopení konzervativnějších spoluobčanů. Jsou to společenští lidé a reprezentativní osobnosti, které svým vrozeným šarmem a elánem dovedou ostatní nadchnout a ovlivnit.
Blíženci nelpí na žádných dogmatech. Je pro ně typický tvůrčí neklid a jejich mnohostrannost jim bývá často na překážku při volbě povolání a tak jim trvá déle než jiným, rozhodování o budoucí profesi. Je jim dáno do vínku bleskové soustřední, které jim zaručuje kvalitní výsledky. Navíc nemají v povaze okázale zdůrazňovat námahu, kterou na práci vynaložili. Jejich vystupování, humor a lehkost, s jakou řeší problémy, z nich dělá v očích druhých lidí trochu povrchní jedince, což je velký omyl.
Velmi často ale narážejí na nepochopení.
Zrozenci tohoto proměnlivého znamení potřebují zaměstnání, které přináší změnu a dává jim možnost komunikovat a setkávat se stále s novými lidmi.

Blíženci v sobě mají něco skvostného a dokážou to předat všemu čeho se dotknou. Jiná znamení se zamotávají do složitostí vlastního myšlení a chybí jim odvaha jednat. Blíženci oproti tomu mívají jen málokdy problém jít vpřed. Ne že by neměli hluboké city, ale snáze než ostatní s nimi dokáží pracovat. Jsou mentálně velmi pružní a ohební.. To je jedním z důvodů proč jsou ostatními, tak často souzeni jako povrchní. Blíženci - ignorujte takovou kritiku a neopodstatněné soudy. Ostatní možná jen žárlí na vaši schopnost rychle a snadno věci promyslet a vypořádat se s nima a jít dál. Jít dál neznamená dělat, jak jsme psali - jako by se nic nestalo. Jedná se o zpracování problému a uvolnění se skrze odpuštění, když je to nutné.
Blíženci mají k hněvu ze všech znamení daleko. Nacházíte-li se v situaci, kdy se trápíte urážkou, kterou vám někdo uštědřil, prožijte tu emoci, jak máte, nazvěte vše tak jak potřebujete a nechávejte postupně vztek stranou. Jako Blíženci jste nejpřizpůsobivější znamení - nenecháváte se zastavit minulostí a pokud ano, věřte, že přijde čas, kdy se tomu vzepřete, strávíte, odpustíte a porostete a pokvete. Ne vždy lze to dokázat dokonale a ne vše se odpustit dá a jen málokdo je toho schopen. Někteří si myslí, že musí prožít kolaps, abychom došli do pochopení a mohli jít s dalším novým poznatkem. Vy, ale víte, že je to jinak. Také se naučte být něžní sami k sobě. Neomlouvejte se za to, že jste Blížencem. Být jím je úžasné.

Řídí-li vás Měsíc, pak potřebujete komunikovat. Někteří se rádi uzavíráte do své ulity, ale vy to nejste. Jdete vstříc světu - dříve nebo později a mluvíte s lidmi, přáteli, okolím, s cizími. Pokud jste stydlivým Blížencem, pak rádi píšete nebo jste knihomolem. Vyhovuje vám internetová komunikace. Měsíc řídí vaše emoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...