úterý 19. dubna 2016

22. Dubna 2016 Květný Úplněk se spoustou rozporů.

Čas: 22. 4. 2016 v 7:23
Zvěrokruh: Luna ve Štíru, Slunce v Býku
Orgány, které jsou tyto dny citlivé: Pohlavní orgány, konečník, anus, močová trubice, pohlavní žlázy, vaječníky, prostata, stydká kost, geny.
Zahrada: Největší sílu teď mají kořeny bylin, které můžeme sbírat, ale není doporučeno sušit nadzemní části rostlin. Také není doporučeno stříhat, zaštipovat a řezat rostliny, stromy, keře, živé ploty. Vysévejte a vysazujte byliny (šalvěj, oměj, lopuch, černý bez, vlčí mák, diviznu, hluchavku, měsíček, kontryhel, třezalku). Sázejte kořenovou zeleninu, brambory, ředkvičky, jahody. Hodně zalévejte a přidávejte s vláhou živiny.
Stříhání vlasů v této době by mohlo vést k tvorbě lupů.

Tomuto úplňku/měsíci se říká Rostoucí neboli Květný či Rašící.
Úplňkový pátek bude náročný na psychickou pohodu a proto zvažme míru pracovní zátěže a nepouštějme se do něčeho, co je mimo naší zkušenost. Na poli lásky bude tendence hnát věci do extrému. Pozor také na žárlivost.
Úplněk ve Štíru umí probudit skryté vášně, podezíravou žárlivost a rýpavou kritičnost. Budeme si přát za každou cenu přijít věcem na kloub, jak se tak říká - i přes mrtvoly. Snažme se vyhnout sporům, které tlučou na dveře naší mysli a neventilujme výčitky v oblasti rodinného, příbuzenského, přátelského a sousedského kruhu. Setřeste ze sebe příkoří minulosti a raději svou energii zapojte do smysluplné práce. Hodně nám v krizových myšlenkách pomůže sprcha, střídání teplé a studené vody a hlavně se můžeme vyřádit ve sportovní aktivitě. Je-li Luna ve Štíru, jsme odkázáni na upřímnost a pravdu a hlavně, co se týká vlastních vášní a zájmů. Jen těžko se spokojíme s pouhým okrajovým viděním a přejeme si vše poznat do hloubky.  Objevíme hlubší city a pokud se nám bude dařit, jen těžko připustíme, že by mohlo být někdy hůře. V opačném případě se tato vášeň stává velmi prudkou, popudlivou, žárlivou a jindy melancholickou a uzavřenou. Nejvíce ji ničí nedůvěřivost, lhostejnost a nevyjasněnost vztahů.
Ke štěstí nám stačí útulný domov, milující druh/družka, přátelé, dobrá práce a případně plný talíř, ale vyvarujme se přejídání v tento den. Pocítíte plno energie a vydržíte více, než jindy a pro své blízké jste schopni obětování. Jen dbejte na to, aby jste i v činnosti nepřekročili práh, který vede k vyčerpání z přepracovanosti.
Můžete o to více pocítit křivdy, lži či zklamání a v mžiku se vše otočí o 180 stupňů a necháte druhé na holičkách - tedy ty, u kterých pocítíte jisté zklamání. S Lunou ve Štíru jen těžko zapomínáme a při nejbližší příležitosti každou nespravedlnnost chceme vrátit. Ve svém počínání, můžeme být až nelítostní, krutí. Ale vzpomeňte si, že nám ublíží jen to, co dovolíme, zachovejme si pevné nervy a nic nevyčítejme, i nás se vše může vrátit a hned v několika formách najednou.
Je lepší se pak stáhnout do ústraní a vyčkat, až situace přejde a pomine a jen si svou emoci v klidu prožít.
Naše vnímavost tyto dny roste a sílí a začíná doba milostných dobrodružství, ale také rozporů. Pokud nám není vyhověno, můžeme se stát zahořklými a neodpustíme si nemístné poznámky. Šetřeme proto svou energií a spíše popřemýšlejme o tom, co se nám za poslední dobu podařilo a co ne. Popřemýšlejme i nad tím, zda jsme schopni najít příčiny problému.

Budeme zvláště tvořiví, intuitivní, prozíraví a neústupní. Také jízlivost se hlásí ke svému slovu a lstivost, mstivost a svárlivost. Nacházíme zálibu v překvapování a v šokování. Štír nás bude svádět k vyhledávání kouzelného citového spojení prostřednictvím smyslů, oplýváme schopností přetvořit a přežít za všech okolností. V hlubinách citlivé duše je ukryto mnohé, co si necháváme pouze pro sebe.
Luna ve Štíru je nanejvýš tajemná a plná intenzivních zážitků a rozporů.
Nečekejte, že vše za vámi přijde. Je třeba se projevit, vyjádřit, vykonat.

Co se týká financí, tak Luna ve Štíru zasévá iluze a bezděčná přání v případě obchodu. Nemusíme brát skutečnost na zřetel a v žádném znamení nelze najít tolik protikladů jako právě u Štíra. Je tedy lepší vycházet s obchodními partnery a vyhnout se případným střetům. Se sluncem a Venuší v Býku, se ozývá i materiální hodnota, ale také estetika a láska. Naše představa krásného života.

Opět tu máme restart energií a rituály již známé. Nabíjení a čištění kameny, amuletů, karet, kyvadel a všeho, co uznáte. Ale také spálení starého, co už ve svém nitru nechceme, aby nás zatěžovalo a jsme připraveni se s tím smířit a nechat být. Vše to negativní a nepotřebné vypište na papír, který pak spalte ve svíčce, kterou nechte plně vyhořet. Požádejte před rituálem své průvodce o pomoc. Pište skutečně to, co víte, že chcete pryč, a že máte nakročeno odpustit. Nemá cenu psát něco jen tak z plezíru nebo to, co ještě v sobě nemáme dořešené.
Můžete zrušit všechny své sliby a programy, které jste někomu dali a to i sobě. Zákazy, přísliby ortely, které na vás kdokoliv hodil, ale který jste hodili i vy na druhé.

Meditace:
Také si pročistěte auru. Každý má své způsoby. Můžete si zapálit třeba tři svíčky. Jedna znázorňuje váš vztah k sobě. Druhá znázorňuje vztah k vašemu okolí. Třetí náš vztah k planetě a k lidem jako k celku. Vezměte si k tomu tužku a papír a předem poproste své průvodce, aby vám pomohli najít vaše slabá místa.
v klidu se posadíme do sedu, ve kterém meditujeme a zhluboka se nadechujeme a vydechujeme. Proud dechu postupně uvolňuje naše tělo a činí z něj jeden velký prostor. Nejdříve začněte prodýchávat hlavu, kterou uvolňujete, obočí, oči, víčka, tváře, rty, bradu - představujte si ten proud vzduchu a prociťujte ho v každé části hlavy. Můžete si představit velkou vzdušnou kouli, která k vám prostupuje skrze Korunní čakru Sahasráru do vaší hlavy, Do jejího prostoru, kde vytlačuje, každou vaší myšlenku ven. Z myšlenek se stávají bubliny, které odchází z prostoru vaší hlavy ven, kde postupně odcházejí nahoru.
Jamikle ucítíte uvolnění v hlavě, bez myšlenek a uvolnění svalů v obličeji, uších atd, spustíte svou vzdušnou bublinu do oblasti krku, kde vaše ztuhlé krční svaly, ale také sebevyjádření uvolní a zklidní. Můžete jemně polykat a svaly v krční páteři se prohřívají a popouštějí ztuhlost.
Svou vzdušnou bublinu  spusťte do oblasti  hrudníku, odkud uvolníte i svá ramena, paže, konečky prsty, hrudník a záda. Prodýchejte si srdeční čakru a uvolňujte postupně veškeré svalstvo. Nyní se dostáváte do oblasti břišní se svým proudem vzduchu.
V klidu si prodýchejte Solar Plexus a nechte uvolnit veškeré svalové napětí v tom místě a dostáváte se postupně ke kořenové čakra, k pánvi.
Uvolněte odtud svou minulost, co se týká rodiny a jiných trápení a povolte křečovité stažení a pusťte proud koule do stehen, kolenou, kotníků a nakonec do konečků prstů.

Jakmile jste uvolněni, představte si svého průvodce jako světelnou kouli s křídlama, který prosvětluje vaše nejtajnější zákoutí vaší duše. Požádejte ho, aby vám prosvítil i ty nejskrytější místa, které pečlivě skrýváte, protože se za ně stydíte.
Na papír postupně pište své nedostatky, které si postupně během meditace uvědomujete, a které chcete změnit a přeměnit na lásku, pochopení. Buďte k sobě upřimní a proste, žádejte své průvodce, ať vám posílají situace, ve kterých máte skryto to, co chcete změnit. Vypište každou situaci, kdy se za ní necítíte být pyšní, ale také napište, jak byste to chtěli řešit příště.
Máte-li vše napsáno, poproste o odpuštění všech duší, které jste zklamali a odpusťte i sami sobě.
Poté papír roztrhejte na malé kousíčky a spálíme ve svíčkách, které necháme vyhořet.

S Láskou Fal ♥.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...