sobota 2. dubna 2016

Měsíční výklad na Duben 2016 pro znamení podle živlů.

Měsíční výklad na měsíc Duben 2016 pro znamení podle živlů.
Tento výklad je pro znamení rozdělená podle živlů na daný měsíc. Říká Vám, na čem máme pracovat, co na sobě měnit, v čem setrvat a na co se soustředit. Práce na sobě samých je tvrdá a vyžaduje určitou disciplínu a trpělivost, kterou můžete vyslyšet, vyčíst nebo vycítit z karet, které k Vám budou promlouvat.
Výklad na dva dny bude až ve čtvrtek, aby jste mohli načerpat poselství pro Vás určená na tento měsíc.

První karta je pro ohňová znamení BERAN, LEV A STŘELEC.
Poslové karet k Vám promlouvají kartou Páže mečů.

Páže mečů je bystrá mladá dáma merkurského typu. Zajímá jí svět okolo, ale chybí jí trpělivost a zodpovědný postoj. Její hravá povaha střídá jeden předmět zájmu za druhým a soustředí se tak na mnoho věcí. Má neukojitelnou touhu po poznání a chce-li se něco dozvědět, není jí cizí ani slídivost.
Ozdobná pokrývka hlavy a zejména pera, symbolizují vzdušnou povahu mysli.
Ale, co si můžeme na kartě všimnout je to, že čtyřem mečům chybí hroty a jílce. Nejsou vidět, což značí, že naše myšlenkové pochody nejsou moc zakotveny ve zkušenosti a ani natolik rozvinuty, aby jsme byli schopni nahlédnout do struktury a motivace, které jsou součástí hrotů.
Co tedy pro nás představuje páže? Stádium, kdy se nějaká myšlenka, strategie nachází na samém počátku. Má své základní obrysy, ale je potřeba ještě mnoho opracování, formování, než ji budeme moci použít.
Celkově karty Pážat znamenají učení a páže mečů nám radí, abychom se soustředili na získávání vědomostí, znalostí, zkušeností o tom, co je právě v našem dosahu. Všímejte si zpráv, tisku, televize, emailu - všude tam může být pro nás podstatná část informací, které potřebuje k dotvoření toho o co se snažíme, co si přejeme a chceme.
Vstřebávejte tyto informace a analyzujte, bude to pro vás tyto dny nejen potěšením, ale užitečné. Je zapotřebí bdělosti a osobního diplomatického chování. Vaše vnitřní dítě může svou bezstarostnostní způsobit problémy. Naučte se ho naslouchat, nachat mu volnost, ale mějte toho v rovnováze, aby jste se nenechali příliš unést iluzí a zkreslenou představivostí.
Nechte na sebe klidně působit modrou barvu po celý měsíc. Vzhlížejte k obloze a meditujte s ní. Dodá vám představivost, stejně tak jako modrá hladina vod. Docílíte tím také pocitu svobody a uspokojíte své vnitřní dítě. Celý měsíc budete hodně rozjímat a zabývat se svým intelektem. Díky vzdušné síle, můžete zapomínat na lidi okolo, pro které můžete působit chladným dojmem. Blahodárně a zklidněně se budete cítit venku, na čerstvém vzduchu a o vod.
Noste u sebe tyto drahokamy a krystaly: Tyrkys, achát s modrými žilkami, labradorit, lapis lazuli, safír.

Druhá karta je pro zemská znamení BÝK, PANNA A KOZOROH.
Poslové karet k Vám promlouvají kartou Osmička pohárů.

Ta sebou přináší odklon, ale i lásku. Můžete se odklonit od současné situace a obrátit vše k novým břehům. Začíná také hledání poznání a odbočení od světských záležitostí. Na své cestě můžete potkat někoho nového. Tato nová známost bude velmi citově založena. Budete se intuitivně rozhodovat pro určení nové cesty a mít potřebu vrátit se ke zdroji. Tím můžete pocítit jistý neklid a nejistotu. Zkoumejte skryté aspekty, které vás mohou ujistit a nasměrovat.  Budete mít pocit, že máte něco opustit nebo ze sebe nechat něco rozpustit. Vždy, když si vybíráme cestu, znamená to, že nějakou jinou opouštíme nebo se dostáváme na rozcestí a vydáme se směrem, který nečekáme. Postava na kartě odchází od osmi seřazených pohárů. Nějak jste si svou cestu určili a naplánovali, ale cítíte, že cesta vede i jinudy. Postava kráčí po řadě sloupů, které stoupají do nebe a mají konec nebo začátek na měsíci.
Poháry, které nechává za sebou můžeme chápat jako plány, úsilí, vztahy nebo situaci, které začaly intuicí a šachovnicová podlaha, na které stojí, vám reprezentují vědomí plán, účel nebo strategii, které jste sledovali a nyní je opouštíte. Šachová hra je taktickou hrou, zatímco čtverce odkazují na tendenci vaší mysl rozdělovat zkušeností. Muž, jak vidíte je nahý, což znamená, že racionální myšlení nechal za sebou a obrací se k původnímu spojení se svou vnitřním já a intuicí. Šli jste dlouho touto cestou, jak jen bylo potřeba a teď se obracíte ke své intuici, abyste se mohli znovu novým inspirovat a vydat se po jiné cestě. Budete svou pozornost zaměřovat ke skrytým aspektům dané věci, ale ne k vnějším projevům. Neklid, který na některé může přijít je jen známkou obavy, že máte něco opustit. Budete hledat nové naplnění, protože vás k tomu táhne logický závěr. V podstatě něco nejasného, prchavého vás vede k tomu, abyste ukončili své současné aktivity nebo priority. Tmavší modrá vás má uklidňovat a zlepšuje soustředěnost.
Číslo 8 je karmické a vyžaduje vyrovnanost. Přináší vám moc, ale také deprese z nejistot, které si vytváříte myšlenkou ze strachu ze změn. Můžete vidět svou situaci z horší stránky a hledat logická vysvětlení. Proto tento měsíc buďte aktivní, sportujte, choďte do přírody, ale také se věnujte kreativitě, která vám rozšiřuje vědomí, uklidňuje a dává více tvořivého tvoření situací a změn.
I vy si noste u sebe tyto kameny: Tyrkys, achát s modrými žilkami, labradorit, lapis lazuli, safír.

Třetí karta je pro vzdušná znamení BLÍŽENCI, VÁHY A VODNÁŘ.
Poslové karet k Vám promlouvají kartou Svět.

Z jedním symbolů, které karta představuje je uvědomění a úspěšné završení, které ve svém životě občas zakoušíme. Je poslední kartou cyklu a tak přirozeně reprezentuje naplnění a zakončení.
Museli jsme projít zkouškami, díky kterým vidíme to, co na začátku ne. Díky uvědomění jsme schopni začít kouzlit.
Na kartě je blázen a okolo něj je Země, která je velká a drží Blázna v sobě. Je zajištěna zlatým rámem, což je protiklad toho jak známe kartu Blázna, kde Zem držel v kříšťálové kouli zaklesnutou.
V rozích karty vidíme čtyři živly. Oheň, Zemi, Vzduch a Vodu. Pokud  si vytáhneme tuto kartu, tak nám říká, že uvidíme vše celistvě a zahrnujícně, že nejsou potřeba žádné symboly. Místo toho vidíme věci jaké skutečně jsou.
Nejvyšší osvícení za pomocí živlů, neznamená, že budeme doslova vyzdviženi do nebes, ale naopak, osvícení nás vrací do každodenní skutečnosti. Jsme kým jsme byli, pouze s neurčitým nedefinovatelným jemným rozdílem.
Jedno ze zenových přísloví říká: Před osvícením naštípej dříví a nanos vodu. Po osvícení naštípej dříví a nanos vodu.
Musíme si uvědomit, že i když projdeme transformací, uvědoměním, nevynese nás to do oblak, ale přivádí nás zpět k běžnému pozemskému životu.  To neznamená, že máte vše hodit za hlavu, na vše se vykašlat, že se nic teda nezmění. Změníte sebe, svůj pohled, uvedete mezi draky rovnováhu, vyváženost. Uvidíte, co můžete změnit, jak změnit.
Jde o přirození proces ve vývoji. Jak na vás působí lidé, kteří dosáhli osvícení? Na kartě je Blázen chráněn kovovým rámem a tak je to i s osvícenými - jakoby byli chráněni před nepřízní osudu. Může přijít tornádu, vichr, povodeň, požár, ale mudrc zůstává klidným, protože ví, že jeho nejvnitřnější Já není závislé na existenci fyzického těla. Ale rám kolem Blázna nemusí být chápán jen jako ochrana, ale i jako hranice. Uvědomíme si, že nelze dělat cokoliv, a když dosáhnete uvědomění budete se pohybovat stále v rámci hranice, které vám život určuje. Jen je potřeba se s tím smířit, vyrovnat, brát se takový jací jsme.
Také oblý tvar na kartě může připomínat vejce a poukazovat tak na to, že Blázen, který dospěl k osvícení je vlastně pouhým zárodkem a po nějaké době se vylíhne a znovu započne své putování. Cesta nikdy nekončí, pokračuje dál, stále dokola.
Být celistvý znamená uvědomit si vlastní limity.
Tento měsíc bude pro vás nejvyšším naplněním a dosažením nejdůležitějších cílů. Také se budete otevírat možnostem vývoje, které umožňují větší svobodu a změny. Něco dovršíte do konce. Snažte se o lidský přístup. Pozor na duševní přetíženost až poblouznění. Vyhýbat se nesoustředěnosti. Naslouchejte svému vnitřnímu hlasu, uvidíte daleko v širokých obzorech a souvislostech.
Tento měsíc jsou pro vás vhodné tyto kameny: Akvamarín, ametyst, čaroid, kalcit, měsíční kámen, rubín, sodalit.

Čtvrtá karta je pro vodní znamení RAK, ŠTÍR A RYBY.
Poslové karet k Vám promlouvají kartou Královnou mincí.


Už jen z karty vidíme, že je královna zdobena šperky a šaty a tak má v oblibě hezké a příjemné věci. Nejde o obdiv okolí. Má je opravdu ráda pro ně samotné. v dubnu budete hodně o sebe pečovat, ať už po fyzické stránce, tak duševní. Ale také se rádi postaráte o druhé. Vyzdobíte si dům květinami, abyste oslavili příchod jara a také zanasete krásu do jiných domovů. Budete vyrovnaní a zralí. Raději přimějete větev stromu, aby změnila směr, než abyste jí odřízli. V klidu a bez rozruchu se budete starat o své okolí a o ty, které milujete. Cítíte i svou materiální jistotu. Nemusí být nad míru velká, ale jste rádi za každou maličkost, která vám dělá dobře a o tyto maličkosti se umíte podělit a tím i o svůj klid a vyrovnanost. Tato karta vás přímo vybízí, abyste si vychutnali potěšení z hmotných věcí, které máte. Je i čas druhým něco milého dát a dovolit, aby i oni vás obdarovali. Budete vnímat i svou tělesnost a sexualitu.  Tím, že měníte a vylepšujete své okolí. rostou a množí se vám myšlenky, přání a rozhodnutí svých forem. Rozšiřujete si vědomí a tvořivou mysl pro vaše další kroky, kdy uvidíte více možností. Všimněte si i jakou máte disciplínu při svém záměru na danou věc a situaci a to jen proto, abyste  zajistili dokonalé zázemí, na jehož základě rozšiřujete své obzory. Načerpávejte své síly, a jak už barva karty napovídá, nejlépe v přírodě. Nekoukáte na sebe, ale hledíte okolo. Budete za pomocí zeleně a radostí z maličkostí regenerovat a motivovat své okolí. Svou spokojeností a uvědoměním rozdáte lásku a pomoc. Přichází čas na čištění a posílení. Vaše sebevědomí získá větší rozměr a také fantazii.
Kameny vhodné pro tento měsíc: Tyrkys, akvamarín, malachit, opál, smaragd, fluorit, jadeit, malachit, mechový achát, aventurín, turmalín.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...