pondělí 11. ledna 2016

Fáze měsíce a jejich význam v Kozorohu neboli Měsíc v Kozorohu

Když je Luna ve znamení Kozoroha… (22.12-20.01)


Měsíc se soustředí na emoce a pokud máte Měsíc v Kozorohu, znamená to, že jste emocionálně silní. Můžete být velmi odolní. Nemusíte cítit emoce tak hluboce jako ostatní a tím je možné, že právě emoční otupělost vám umožňuje lépe čelit životním zkouškám, strastem, starostem, trápení. Rozhodně to neznamená, že jste všichni s Měsícem v Kozorohu necitliví. Mnozí z vás mohou být velmi jemní, něžní, hluboce emočně podporující ostatní. Měsíční Kozorozi se nezabývají malichernostmi, malými věcmi, které plýtvají energii. Jsou praktičtí. S velkým sentimentem, silou a přesvědčením se drží věcí, na kterých jim skutečně záleží. Zbytečně nepláčete nad nad rozlitým mlékem, protože svůj smutek si držíte pro větší a důležitější ztráty.
Kozoroh je veden Saturnem, planetou zaměřenou na správné načasování. Saturn je také označován za planetou s chladnou energií a proto se mnohdy mohou Kozorozi zdát těm citlivějším a těm, kdo neví, jak skutečně na tom emocionálně Kozorozi jsou, právě jako chladní, vypočítaví. Jsou cílevědomí, ale pod povrchem je něžné srdce a duše.
Máte-li Měsíc v Kozorohu a přijde vám, že nezvládáte své emoce nebo si okolí stěžuje na vaši citovou odměřenost, vzpomeňte si, že si nakládáte takové úkoly, které mohou citlivější povahy vystrašit. Můžete také působit napjatě, formálně. Jste organizátorem, plánovačem, který těžko něco háže věci za hlavu, aby si mohl zařádit. Potřebujete svůj řád a uvědomujete si, jaký vliv mají vaše činy na zítřek. Není na tom nic špatného, ale také je potřeba se uvolnit, aby jste se mohli odprostit, rozsvítit od svých hranic. Dokážete zacházet dobře s časem, jste skromní.
Z andělského hlediska by jste se měli obracet, poprosit, žádat o pomoc k Archandělu Azraelovi.

LUNA V KOZOROHU: Je chladná a niterná a všechny činnosti, konání bere velmi vážně. Má smysl pro disciplínu, pracovitost a vymýšlí si úkoly často nad naše síly. A jakmile se věci nedaří, jak jak si představujeme, přichází nespokojenost, rozmrzelost a může se stupňovat do depresí.
Luna v Kozorohu přikládá velký význam k morální pravidlům, puritánství. Máme silnou potřebu a ochotu hájit svou pravdu všemi způsoby bez ohledu na následky. Nové pořádky mohou narušit rovnováhu a zemské postavení. Citová uzavřenost a materialistický přístup k životu bývá často příčinou partnerských, rodinných rozepří.

ÚPLNĚK V KOZOROHU: většinou přináší bolesti hlavy, napětí, sklony k přehánění a nervozitu. Nebezpečí je v tom, že člověk může ztratit míru. Otevírají se hluboko uložené a jindy nepřístupné charakterové rysy. Objevují se pocity, že musí být vždy za všech okolností ve všem nejlepší. Partnerské rozepře mohou vyústit do maxima, až do násilí, ale zároveň v nově začínající lásce je nejlepší šance na naplnění. Je zvláštní, že při úplňku se narodí více dětí, ale zároveň na druhé straně mince se spáchá nejvíce , sebevražd a vykazuje se zvýšení depresí a splínů, agresivity - vnitřní i fyzické.
Můžeme vnímat určitý odpor k těm, kteří si dovolí v něčem nám oponovat a své požadavky rezolutně formulujeme a na svých argumentech nekompromisně zatvrzele lpíme.

PŘIBÝVAJÍCÍ MĚSÍC V KOZOROHU: když dorůstá a je v tomto znamení, má v sobě obrovskou hnací sílu a také této schopnosti maximálně využívá.
Dává nám sílu trpělivosti, vytrvalosti, disciplíny, díky kterým začneme usilovně pracovat na realizaci svých přání, snů, cílů. Také máme silný pocit odpovědnosti a budeme se umět přizpůsobit danému společenskému řádu. Máme vnitřní pocit sjednocení s vnější integritou a celkově vše probíhá v klidu, pohodě. Budeme více vyhledávat rodinné zázemí, podporu, jednotu, lásku, blízkost a jen hůře se nám bude sdělovat. Úplněk v Kozorohu je tvořivý, inspirativní, kreativní, smýšlivý a neustále nás nutí něco vymýšlet, konat.

NOVOLUNÍ V KOZOROHU: je vhodnou dobou pro redukční diety a půsty. V partnerský vztazích mají největší šanci ti, kteří se rozhodnou smířit se a začít nový život. Chceme-li ve svém životě něco změny, měli bychom to udělat hned. Novoluní je nejlepší čas pro nové začátky, předsevzetí a konání.

UBÝVAJÍCÍ MĚSÍC V KOZOROHU: je doba, kdy Měsíc couvá, ubývá. Narůstají mnohá nedorozumění a nedůvěry, jak na poli lásky, tak v pracovní oblasti. Hrozí výbušné reakce, konflikty. Ale zároveň toto znamení předurčuje, že v tomto období dokážeme uplatňovat a dokončovat úspěšně naše projekty, rozhodnutí. Je ideální čas na zbavení se přebytečných kil.

ANDĚL: Azrael

KAMENY: Ametyst, malachit, jaspis, safír, modrý topaz, zirkon, ametyst, chalcedon, chrysopras, zelený avanturín, zoisit, tanzanit, sugilit, dumortierit, sodalit, lazulit, lazurit, tyrkys, chryzokol.

PÉČE: Pleť, zuby, vlasy. Zásadně používejte přírodní krémy, kosmetiku, oleje a zubní pasty.
Dopřejte si horké koupele s éterickými oleji, s rozmarýnem a můžete přidat jalovec nebo silici hřebíčku. Výborné na prohřátí a osvěžení kostí a kloubů. A pro posílení sexuální touhy můžete použít levandulové a jasmínové vůně.

BARVY: Vzhledem k tomu, že Kozorohům vládne planeta Saturn, tak jsou k němu přiřazeny barvy s tmavými odstíny hnědé, modré, zelené. Rádi se zdržují v tmavším prostředí. Pastelové barvy jim nevadí, ale upřednostňují barvy jako tmavě modrá, stříbřitě šedá, tmavě hnědá, tmavě zelená, ale i černá. (Svíčky v tmavých barvách, sledování noční oblohy)

VLÁDNOUCÍ PLANETA: Saturn

ŽIVEL: Země

MEDITACE

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...