středa 20. ledna 2016

Kozoroh

Kozoroh 22. prosince - 20. ledna
Známé osobnosti
Vlasta Fialová, Jiří Sovák, Jaroslav Vojta, Eduard Bass, David Bowie, Kevin Costner, Karel Čapek, Marlene Dietrichová, Johanka z Arku, Annie Lenoxová, Jack London, Richard Nixon, Louis Pasteur, Edgar Allan Poe, Elvis Presley
Planeta: Saturn
Ženské znamení
Živel: Země
Archanděl: Azrael
KAMENY: Ametyst, malachit, jaspis, safír, modrý topaz, zirkon, ametyst, chalcedon, chrysopras, zelený avanturín, zoisit, tanzanit, sugilit, dumortierit, sodalit, lazulit, lazurit, tyrkys, chryzokol.
BARVY: Vzhledem k tomu, že Kozorohům vládne planeta Saturn, tak jsou k němu přiřazeny barvy s tmavými odstíny hnědé, modré, zelené. Rádi se zdržují v tmavším prostředí. Pastelové barvy jim nevadí, ale upřednostňují barvy jako tmavě modrá, stříbřitě šedá, tmavě hnědá, tmavě zelená, ale i černá. (Svíčky v tmavých barvách, sledování noční oblohy)
OLEJE: Jasmín, santal, eukalyptus, jalovec, rozmarýn, citron, máta
Zdroj obrázku autora: Aquasixio.

Kozoroh patří mezi ženské znamení. Tudíž symbolizuje svým způsobem introvertnost a pasivitu.
Jedná se o zemské znamení a ta bývají praktická, spolehlivá, konzervativní, realistická a potřebují materiální jistotu.
Také toto znamení spadá do základního znamení a od toho se odvíjí, že rádi ovlivňují své okolí, prosazují změny, ale především jde o silné, ambiciózní a samostatné osobnosti.

Znamení Kozorohu je ovlivňováno planetou Saturn. Lidem v tomto znamení dává trpělivost, ctižádostivost, klid, vytrvalost, ale také mohou uvíznout v nehybnosti.
Jsou tedy schopni vynaložit veškeré své úsilí pro práci, směr, který si volí nebo je jim zadáno.
Jde především o příjemné a veselé bytosti. Ve své základní podstatě jsou zodpovědní, vážní a vše, co dělají pramení právě z těchto postojů.

Jako děti, vyzařují Kozorohové moudrost,, která je obvykle vyhrazena starším lidem. A tady dochází k tomu, že se často říká, že Kozorohové se rodí jako staří. Mladistvou a hravou povahu získávají až o něco později. Kozorohové jsou velmi pracovití, v některých případech se jedná o workoholismus s nevyváženými rytmy. V takové chvíli vzniká stres z přepracovanosti.
Uvědomují si, že čas na Zemi je vymezen a proto se práce mnohdy stává jejich posedlostí. Většina Kozorohů se smrti nebojí - vnímají ji jako jednu cest z cyklu - zrození, smrt a znovuzrození. Některé smrt až morbidně fascinuje a smrtelností.

Z duchovního hlediska je Archanděl Azrael ten, který pomáhá zesnulým duším přejít do světla, a tak není překvapující, že právě on je hlavním andělem tohoto znamení.
Kozoroh je jedno z nejodolnějších a nejsilnějších znamení. Jsou hrdí na svou schopnost zvládnout cokoliv, co jim život či smrt přichystá.

Kozorohové se mohou jevit jaky cynici, sarkastičtí,, ale i unavení. Ale v jádru jsou něžní, citlivý,, jen si to nechávají pro důležitější okamžiky.
Jakmile se u nich začne rozvíjet duchovní založení, které později spojují se svým vnitřním dítětem, uvolní svou tvrdost a stávají se přemýšlívými, mírumilovnými,, něžnými.
U Kozorohů o to více platí, že zasažené srdce se jemně léčí smutkem.
Bez smutku to kolikrát nejde a i radost, abychom si uvědomili, s ním spojíme.
Kozorozi mají tendenci žít tak, že se jim karma vyrovnává a tím se mohou dostat do tvrdých konfrontací s ostatními, protože jednají s těmi, kteří jim v předchozím životě ublížili, ranili a naopak - kterým pro změnu ublížili oni sami.
Takže dá se říci, že karmickým testem Kozorohů je uvolnit úzkost a strach a já bych dodala - odpuštění.
Kozorozi jsou často velmi úspěšní a ambiciózní lidé. Ale jejich tvrdost vyvolává i další vlastnosti jako strnulost, neohebnost, ale právě také odolávání změnám.
Symbolem je horská koza a tak jejich nedočkavost, jak vylézt na co nejvyšší horu, může cestou smést ostatní, kdo jim stojí v jejich cestě.
Každé znamení je schopno velkých cílů a ambic, ale u Kozoroha jde o velké C a A.

Někdy tedy dokáží hodně zranit. Hlavně ti, kteří jsou citlivější a cítí se být Kozorohy zneužíváni.
Kozoroh je znamením s nohama na Zemi, až jsou někteří příliš přízemní. Můžou být hodně paličatí. Vše je tím, jak se rodí.
Jak je zmíněno výše - je o nich známo, že s postupujícím věkem mládnou. Učí se, jak žít i s citem, láskou a nejen s logikou a rozumem.
Máte-li Kozoroha ve svém horoskopu (není myšleno jen jako vaše znamení, ale jako třeba Slunce v Kozorohu atd) - je to tam, kde můžete být úspěšní. Já mám třeba Lunu v kozorohu a tam je velká potřeba být užitečným. :)) - snadno zjistíte na stránkách astrologických výpočtů, kterých je všude plno.

Je potřeba pracovat i na bázi srdce.
Jednou z nejlepších vlastností Kozoroha je zděděná moudrost. Azrael je též andělem moudrosti. S holými fakty se jim pracuje lépe a přichází tím jejich moudrost. Jak už víme, smutek je takovým předpokladem pro mě a ze zármutku svou moudrost získávají.

Každá ztráta, lekce, strast učí životní zkušenosti. Pokud jsou Kozorozi otevřeni, naleznou požehnání právě skrze bolestivou lekci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...