pondělí 4. ledna 2016

Luna ve znamení štíra Leden 2016 (2 dny)


4. 1. - 5. 1. Ledna 2016

Luna je ve znamení Štíra po dva dny. Povede nás převážně hlas intuice. Toto postavení vytváří nutnost noření se do svých pocitů. Většinou do velké hloubky. Tím jsme zranitelnější a také těžko něco někomu budeme zapomínat.
Můžeme vytvářet neotřelé postupy, které mohou působit neobratně, ale v samém výsledku, na jeho konci se ukáží jako efektivní kroky.
Na druhou stranu bude těžké nás k něčemu přinutit, snad jedině laskavostí, milým přístupem. Není nutné se bát nových cest, tvůrčím způsobem přistupme ke všemu, co bude nutné vykonat, a co vykonat chceme.
Někdo může pocítit potřebu hlubokého vztahu, čímž nás to nutí k proměnám. Intuice bude pracovat na plné obrátky a my budeme jeden u druhého pociťovat jak se cítí, i když bude docházet ke skrývání citů. A díky tomu můžeme, jak zranit, tak léčit. Naše emoce budou velmi dynamické až extrémní. Prostřídá se vášeň, bezcit, soucit, pohrdání. Minimálně to v nás může vřít a míchat všechny emoční kanálky.
Měli bychom se zbavit zásadních strachů, pocitů zrady, pocitů ze ztrát. Nedejme průchod těmto emocím. Co si zasejeme, to pak i sklidíme. A hlavně to platí pro celý měsíc leden, který se odráží v celém roce.
Luna ve Štíru je tedy tvořivá, intuitivní, prozíravá, důvtipná, neústupná, mstivá, jízlivá, svérázná a svárlivá. Rozum je v tyto dny pronikavý a hnacím motorem osobnosti je hluboká zvědavost. Ze záporného hlediska působí náš rozporuplný duch nešváry, spory, provokace. Pro změnu v kladném smyslu může náš duch překvapit, příjemně šokovat. Jsme citlivý na vše, co je krásné a máme snahu vyhledávat kouzelná citová spojení za pomocí smyslů. Obzvlášť tyto dny budeme velmi tvůrčí se schopností přetvářet sebe a svůj život s přežitím za všech okolností. A v našich hlubinách citlivé duše je mnohé ukryto, co si nechává jen pro sebe. Luna ve štíru je velmi silná, tajemná a plná intenzivních zážitků. Naše vnímavost je daleko vyšší než v jiném období. Vše se násobí - prudkost, vnímavost, vášeň, přímočarost, intuice, nemístné poznámky. Přemýšlejme tedy o tom, co se nám tyto dny zadařilo a co ne. Posuďme, jestli druhému dáváme dostatek lásky a jsme schopni s ním držet krok. Pokud ne, je lepší jít chvilku z cesty.

Zvláštním opojením bude požehnána příroda, ve které se ujmou nová semínka. Obzvlášť ta, o která stojíme. Pokud můžeme něco zasít, udělejme tak. Nemusí jít jen o venkovní rostliny. Hlavně bychom měli sázet léčivé bylinky: Oměj, šalvěj, měsíček, vlčí mák, lopuch, černý bez, diviznu, kontryhel, třezalku, hluchavku. Z kořenové zeleniny se jedná o kořenovou zeleninu: brambory, jahody, ředkvičky. Rostliny a zelenina zasázené tyto dny budou mít obzvlášť silnou čarovnou moc.

V tyto dny bychom měli pít zelený čaj a dopřát si masáže.

Ohledně zdraví budou citlivá místa jako v hrdle, oběhový systém, vyměšovací a pohlavní orgány, hýždě, křečové žíly, ledviny. Někteří trpí na sennou rýmu, krvácení z nosu, na migrény a bolestmi v podbříšku. Též luna ve Štíru působí hodně na psychiku, tak můžeme očekávat náladovost, deprese. Můžeme propadnout  alkoholu, nevěře, hazardu, drogám a proto bychom si měli najít něco smysluplného na práci, abychom nesešli z cesty a nevytvořili si malér. Neměli bychom se přejídat  a  měli bychom se vyhnout alkoholu a jiným závislostem jako káva, hazard, atd.

Z obchodního hlediska je dobré se tyto dny vyhnout neshodě a střetu s obchodními partnery.

S ubývajícím měsícem - tedy, kdy jde měsíc do novoluní, přicházející více kritické dny a ve Štíru bychom si měli dát pozor zrovna na naší neústupnost a spory. Nedoporučují se adrenalinové sporty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...