pátek 22. ledna 2016

První Úplněk v letošním roce 2016 (Vlčí)

Čas: 24. ledna 2016 2:45
Zvěrokruh: Luna ve Lvu, Slunce ve Vodnáři



Úplněk 24. Ledna 2016 ve 02:45  bude ve znamení ohnivého a dynamického Lva.
Tento úplněk se nazývá tradičně Snow Moon neboli Sněžný Měsíc a nebo novodobějším názvem Wolf Moon / Vlčí Měsíc.
Nastává po zimním slunovratu a je obklopen zimou a hlubokým sněhem. Pojmenování přešlo z indiánské tradice, kdy se při pohledu na lednový úplněk můžeme myšlenkou a představou přenést do té doby a představit si vytí vlků. Nazvali tak první lednový úplněk.
Ten přináší pohledům vstříc budoucnosti s ohledem na přítomnost, a tak je vhodná doma plánovat a směřovat své kroky a ujistit se čeho v životě chceme dosáhnout.
Měli bychom býti činorodí, aktivní, ale však i obezřetní.
Nemá cenu se dále zaobírat minulostí a ani své štěstí pokoušet v různých hrách. Můžeme se tím přivolat nevyhnutelnou katastrofu.
Ač je zima máme si užívat právě zrovna nejvíce aktivit spojené s přírodou. Sportování, turistika. Vyražme i za kulturou pro obdiv památek nebo do divadla či společenské akce a vyprávějmě si příběhy.
Kdo má problémy se srdcem a má zvýšený krevní tlak, měl by být opatrnější a volit klidnější aktivity a celkově spíše klidový režim.
Hlavní úlohou tohoto úplňku je osvobození se od veškerých omezení v myšlení, která nás na své cestě brzdily a některé až zastavily. A proto teď je ten správný čas vzít odvahu, postavit se strachům, blokům a nabrat síly pro odbourání veškerých myšlenkových překážek, abychom mohli vykročit do nových cílů a cest.
Posuneme tím své hranice, překročíme pro nás nemyslitelné a to, co se nám zdálo nemožné, dokážeme dokončit, překročit, přeskočit a hlavně to najednou máme na dosah. Máme v sebe daleko větší důvěru a tím i v naše činy.

Neutečeme otázkám proč vůči sobě máme tolik omezení a kompromisů, která nás drží na místě a zhasínáme si svou kreativitu, tvořivost, světlo na cestu, uzavíráme tím směr, který je pro nás důležitý. Chceme uvést svou psychickou silou věci do pohybu, protože vědomí a podvědomí se dostávají do rovnováhy. S každým úplňkem je vrchol našich emocí a sil. Vše vyvěrá na povrch a prosvětluje naší hloubku emocí.

Tento Úplněk nás přímo vybízí k řešení situací svým srdcem, k jeho otevření. Nejen, co se týká fyzických aktivit, ale celkové vášně, kterou v nás bude probouzet znamení Lva, ale také svědomí.
Lev je, ale i hrdé znamení a má rád pozornost a tak můžeme mít pocit, že jí nemáme dostatek, což nás a ostatní může přivést ke konfliktům a hádkám skrze ješitnost, která se v nás bude snažit probouzet.

Odhalení, které úplněk přináší naší duši, našemu Já - v nás může vyvolat mezi ním a rozumem rozpor. některé situace žádají, abychom se stáhli a neprojevovali až tak svůj postoj, názor, což nás může hodně bolet a mrzet. Srdce a rozum se mohou dostat do dočasného křížku, protože každý z nich se bude chtít odhalit a projevit, aby věci vyvřely na povrch.

Vlčí Úplněk nám také otevírá nové možnosti pro nové vztahy díky sebedůvěře a společenskosti, kterou budeme silně pociťovat.

Celkově přináší čistější vzduch třeba v podobě nových nápadů, pracovních příležitostí, seznámení, jsme i citlivější a vnímavější díky Slunci, které vstoupilo do znamení Vodnáře.
Ale také si dávejme pozor na přílišnou hrdost, která k nám proudí z Venuše v Kozorohu. Můžeme na druhé působit chladně a příliš na ně tlačit.

Nezapomeňte si vyčistit a nabýt za úplňku amulety, kyvadla, karty, kameny a vše, co potřebujete a určitě meditujte :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...