úterý 26. ledna 2016

Vodnář

Vodnář 21. ledna - 20. února
Známé osobnosti
Jan Werich, Bára Basiková, Miloš Forman, Jiří Lábus, Božena Němcová, Milan Lasica, Kateřina Brožová, Enzo Ferrari, Lenka Filipová, Geena Davisová, Thomas Alva Edison, Mia Farrowová, Wolfgang Amadeus Mozart, Paul Newman, Kim Novaková, Ronald Reagan, Romain Rolland, John Travolta
Planeta: Saturn a Uran
Mužské znamení
Živel: Vzduch
Archanděl: Uriel
KAMENY: světle modrý safír, modrý topaz, akvamarín, křišťál, jaspis, sokolí oko, amazonit, labradorit, čaroit, lazulit, lazurit, tyrkys, modrý fluorit, modrý kalcit, chryzokol, stříbro
BARVY: Vodnář je spojován s tmavě fialovou barvou, která podporuje jeho originální myšlenky. Ale také růžová a nebo šedá,, která léčí imunitní systém. Bílá a modrá.
OLEJE:  z cypřiše, kosodřeviny, majoránky, meduňky, myrty, santalového dřeva.
Zdroj obrázku autora: Aquasixio.

Vzdušná znamení jako je právě Vodnář jsou zvídavá, komunikativní a aktivní. Také má na něj vliv, že jde o mužské znamení - mohou být tedy uzavřenější - introverti. Patří i mezi tak zvané pevné znamení, což se může projevit ve zdrženlivosti a bránící se změnám. Zároveň mají velkou vnitřní sílu a jsou to lidé vyrovnaní a trpěliví.
Ovlivňují je dvě planety, které jsou naprosto odlišné.  Uran způsobuje neklid, vznětlivost a zároveň originalitu a naproti tomu Saturn jim dává soustředění, vytrvalost a klid. Ale u Vodnářů je to v povaze vyrovnáno jako Jin Jang.
Jak víme jsou známá tím, že žijí spíše rozumem než srdcem, což nemůžeme považovat za kritiku. Každé znamení má ve svém životě jisté výzvy, které musí překonat. Nejdříve poznat, pochopit a pak přehodnotit, změnit.
Vodnáři patří mezi brilantní myslitele. Jsou vynálezci astrologie. Čas trávený ve svých hlavách často vede k inspirujícím vynálezům, převratům a myšlenkám.
Sám Archanděl Uriel je nejintelektuálnějším ze všech Archandělů a není tedy divu ani náhodou, že zrovna on patří z duchovního hlediska k Vodnářům jako jejich Patriot. Jdou si dobře ruku v ruce.
Vodnáři jsou takovým informačním kanálem. Chtějí dát okolí vše, co znají. V tomto znamení se nachází asi nejvíce vědců a dá se říci, že vlastně bez nich by zde nebyl žádný pokrok nebo by hodně dlouho stál a trval :)). Umí přijmout informaci tak, že jí dokáží zpracovat způsobem, kterým mění svět nejen okolo sebe.
Vše dělat s rozumem jim přidává na intelektu. Výhodou jim je, že se dokáží odpoutat a vidět svět bez emocí a to jim dává možnost zůstat chladnými a to je dobré právě ve stresu a je možné, že zrovna toto zapřičiňuje vliv planety Uran. Vše čím si projdou je lekce do budoucna.
Většina lidí se ve stresu složí, ale Vodnáři ne. Jsou pragmatičtí a hned se snaží vidět řešení.
Jsou otevření a značně výřeční. Vědomě hovoří o svých lekcích a tím předávají své těžce nabyté zkušenosti ostatním.
V astrologii, v místě, kde máte Vodnáře silně zastoupeného ve vašem horoskopu je právě tam, kde jste schopni se o ostatních odpoutat a nechat je žít jejich vlastním životem.
Nemám Vodnáře nikde :)) a bylo těžké se to naučit, jít dál, pochopit, že lidé přicházejí a odcházejí a tím pádem i já. Brala jsem to do té doby jako něco špatného. :)
O vodnářích se ví, že mají lepší idealistický postoj k celému lidstvu než právě k jednotlivcům.
Tak jako Uriel touží po záchraně světa, tak aby lidé došli k náhlému pochopení a prohlédnutí. Vodnáři se více soustředí na humanitární činnost - dá se říci, že více, než na vlastní osobní vztahy.
Oblast, kde máme v horoskopu Vodnáře je i tou, kde můžeme být občas trochu více vážní. A pokud máte Slunce. Měsíc či ascendet ve Vodnáři, pak jste otevřenými idealitsty.
Ale aby jste uskutečnili své myšlenky o záchraně světa, potřebujete pomoc ostatních. Učíte se přistupovat k jednotlivcům jako k osobám, které mají  své pocity - to je součást vaší duchovní lekce.

Pozor, ale na jistou odměřenost, kterou mohou způsobit pohlcením svými vznešenými cíli. Nejen to, ale můžou být i netrpělivými a manipulujícími.
Vodnáře mají lidé rádi, ale vodnáři mnohdy mají problém se zpracováním emocí nebo s ostatními soucítit, což může pro změnu i druhé odrážet.
Potřebují citové porozumění. A to je vaší další zkouškou ve chvíli, kdy se cítíte nepohodlně v emocích - otevřít svá srdce.
Vodnáři bývají často populární, nicméně často vyzařují dojem, že kamarády shromažďují spíše po tuctech, než pro budování pevných přátelství.
Podivností je pro ně citová intimita, vyvolává ostych, tak se jí vyhýbají, protože jsou zvyklí excelovat ve všem, co dělají. Ale je hodně Vodnářů, kteří jsou přímo posedlí tím najít svou spřízněnou duši. :)

Rozvíjejte umění naslouchání, romantická gesta, schopnost vyjádřit a přijmout emoce.
Jste i znamením, které dokáže vyjadřovat své názory bez obalu a samozřejmě to vede ke spoustě nesouhlasů a nepřátelství ve vztazích. Věše upřímnost umí být krutá a i na tom je potřeba zapracovat a naučit se diplomacii. Umět říci pravdu, která neporazí.

Jste znamením soustředící se na budoucnost a pokrok. Máte-li ve své mapě oblohy Vodnáře je to oblast, ve které se můžete dostat do úzkých a těžko se z ní hnete z místa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...