pondělí 30. listopadu 2015

Co se nástrojem měří

Začneme u proutků, které jsou historicky starší, známější.
Ty byli a jsou většinou zhotoveny z přírodních materiálů. například rozvětvené proutky keřů lístky. Vyhledávali a vyhledávají se tím zdroje zemského záření nebo jiných energií - minerály, vody.
To nazýváme proutkařením.
Rozvětvená větvička se drží pevně vodorovně rukama (držadlo je to rozvětvené) a směřujeme tím dopředu. Viz. obrázek.
Ve chvíli, kdy virgule, proutek zachytí vyzařování energetického zdroje, tak se vychýlí z vodorovné polohy. Tak se dá zdroj energie velmi snadno lokalizovat.
Ovšem...není snadné vybrat tu správnou větvičku na proutkaření. Nárokům musí odpovídat nejen kvalita dřeva, ale i tvar rozvětvení. Proto dnes jsou virgule z lískového dřeva vyjímkou a vyrábějí se z jiných materiálů, které jsou dobře vodivé. Například z mědi. Jsou stejně vhodné a snadněji dosažitelné.
Virgule se především hodí pro práci v přírodě, pro zjištění geopatogenních zón. Dobře se s nimi zjišťuje vše, co souvisí s krajinou - pěstování rostlin, setí, řezání keřů a stromů, sklizeň. Vhodné jsou i pro vyhledání vhodného místa pro stavbu, lokalizaci zemního záření.

Pro jemnější formu měření radiestézie energií, byl vynalezen menší nástroj. Kyvadlo. Je zejména vhodné pro měření záření, které nás obklopují. Neviditelné/skryté informace v tomto záření, nám mohou pomoci při hledání odpovědí na nejrůznější otázky či při hledání příčin, dosud nevysvětlitelných jevů.
Kyvadlo, které při práci držíme - na provázku, řetízku nad místem, předmětem, jenž zkoumáme a o kterém se chceme dozvědět více, může zachytit jeho energii a kyvadlo tuto energii velmi citlivě a zřetelně vnímá a my to můžeme skrze něj cítit. Je-li energie dostatečně silná, kyvadlo se zřetelně pohne.
Spojíme-li tento jev s otázkou a s použitím pomocným prostředkem jako jsou tabulky pro práci s kyvadlem, pak dostaneme zřetelnou, jasně viditelnou odpověď.

Odpověď se dá vyčíst, jak z tabulky, tak z pohybu kyvadla ANO/NE.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...