pondělí 30. listopadu 2015

Poznáváme kyvadlo a jeho výběr

Jak kyvadlo vypadá?

Kyvadlo je nepříliš velké závaží zavěšené ne nepříliš dlouhém řetízku nebo provázku.
Drží se mezi palcem a ukazováčkem, tak aby se mohlo neomezeně pohybovat. Pro začátek je dobré kyvadlo držet cca několik centimetrů nad závažím (snadněji proudí energie). Až dostanete cvik a zvýšíte si frekvenci energií a schopnost práce s kyvadlem, můžete ho držet za konec řetízku, na kterém většinou bývá zakončení v podobě kuličky atpd.

Měli bychom mít na mysli, že kyvadlo se kýve ve směru nejsilnější zemské přitažlivosti a dále ho ovlivňují jiné faktory jako ESP, o kterém se dozvíte v článku Výzkum.
Dále pak se jedná o faktory, které ovlivňují výsledek mnoha různými způsoby jako například:

- Materiál kyvadla - tvarem a velikostí, vodivostí nebo podléháním vlivům, specifickou váhou.
- Závěs kyvadla (řetízek nebo provázek) - tvarem a dálkou, materiálem a jeho složením.

Materiál:
Ten ovlivňuje pohyb kyvadla z několika příčin. Každý materiál má jinou specifickou váhu, tudíž čím je materiál těžší, tím je kyvadlo i pomalejší.
Tvar:
Při výběru kyvadla není potřeba se vázat na jediný tvar. Můžete si vybrat kouli, válec, špičku, jejich kombinaci. Dejte se vést tím, jak na vás kyvadlo reaguje, intuicí a jaké se vám líbí. Viz. článek Můj výběr.
Jde především o to, aby kyvadlo mělo výraznou špičku. Snadněji pak ukazuje odpovědi. Tudíž se to odvíjí od jeho špičky.
Též tvar kyvadla je ovlivňován materiálem, z kterého je zhotoveno.
Kovová kyvadla se mohou odlít do všech možných tvar, respektive vhodných - válcová, kulovitá. Též lze použít rozložité kyvadlo s proměnlivým tvarem a velikostí nebo kyvadlo, které se dá plnit éterickými oleji, úlomky drahých kamenů, bylinkami, esencemi.

Kyvadla z kamenů, minerálů, hornin, drahých kamenů mohou nalézt speciální uplatnění podle zvoleného tvaru.
Velikost:
Zvolený materiál ovlivňuje i velikost kyvadla. Můžeme říci, že čím těžší je materiál, tím menší bude kyvadlo a naopak.
Tím více pozornosti bychom měli věnovat tvaru.
Vodivost a podléhání okolním vlivům:
Neméně důležitá je vodivost zvoleného materiálu.
Například křemen má jinou vodivost než mosaz, krystal, růženín, atd.
Čím je materiál vodivější, tím zřetelněji se dá dosáhnout odpovědi. Je však důležité vědět, že vodivost kyvadla je velmi individuální a jde spíše o naše osobní zkušenosti, které získáváme s prací s kyvadlem a jeho poznávání.
Někteří raději pracují s kyvadly z drahých kovů, slitin, jiní mají raději drahé kameny, křišťál. Proto nikdy kyvadlář neskončí u jednoho kyvadla, ale má jich více.
Dále jsou pak tématické oblasti, u nichž rozhoduje nebo může rozhodovat materiál, z kterého je kyvadlo vyrobeno.
Mezi taková témata patří třeba - kameny, potraviny, drahokamy, minerály, lokalizace zdravotních příčin.
Respektive všechna témata, jejichž pozadí a původ nebo složení je přírodní.

Uvedeme si příklady z knihy Praktické využití věšteckého kyvadla:
1. Příklad: Odpovídá růženín znamení zvěrokruhu Býka? Ano nebo Ne.
Máme-li kyvadlo z horského křišťálu - tedy přírodního materiálu, by mohlo při dotazu na určité konkrétní druhy minerálů, poskytnout na kladnou otázku, neočekávanou odpověď, nepřesnou nebo žádnou.
Nebo dokonce i zápornou. I když růženín je skutečně kámen přiřazovaný ke znamení býka.
Proč tedy toto kyvadlo s tím má problém?
Protože kyvadlo z přírodního materiálu má vlastní specifické vlastnosti. Horský křišťál je průhledný, skoro bezbarvý a v zásadě chladný. Slovo křišťál je odvozeno z řeckého slova Krystallos, což znamená LED. Horský křišťál tedy působí očistně a chladivě a jako nositel božského světla je do jisté míry jedinečný a je přiřazován znamení zvěrokruhu Kozoroha.
Tak není divu, že kyvadlo z horského křišťálu si neumí moc poradit s kouskem růženínu. Růženín je jeho opakem, Je teple světlo růžový, má laskavé a uklidňující, harmonizující účinky a je v podstatě sociálním kamenem. Ve zvěrokruhu se přiřazuje ke znamení Býka a Vah, ale také se doporučuje u Blíženců. Blížence připisuji já, protože z vyhledávání informací o nich a kamenech k nim určené, se uvádí zrovna i krom jiných - růženín.
Tento příklad jasně ukazuje, že určité vlastnosti materiálů se mohou vzájemně ovlivňovat a proto mohou dávat špatné odpovědi, na některé otázky.
V takových případech je lepší použít kyvadlo zhotovené ze zcela jiného materiálu, než dotazovaný předmět. Snáze se podaří eliminovat přírodní vlastnosti materiálu kyvadla.

2. Příklad: Můžeme použít dřevěné kyvadlo k lokalizaci příčin možných nemocí? Odpověď Ano nebo Ne.
V tomto případě by mělo vše proběhnout bez problémů. Vybírat můžeme z mnoha druhů dřeva, jen,v čem může být problém, že dřevo jako vodič je podstatně horší, než mosaz, Ta je vynikajícím vodičem.
Takže je lepší použít kyvadla z mosazi, které poskytne pravděpodobnější výsledek. Ale také bychom měli vědět, že různá dřeva mají různé léčivé účinky. Santalové, cedrové. Zrovna tyto dva druhy dřeva jsou vhodným materiálem pro výrobu amuletů skrze jejich léčivé účinky. Kyvadlem z mědi nebo mosazi bychom měli zjistit, proti čemu by nás tento amulet měl chránit.

3. Příklad: Pomůže nám kyvadlo z čisté mědi určit zeleninu vhodnou pro dietu? Odpověď Ano nebo Ne.
Měď, jak již víme, je vynikajícím vodičem a může tudíž přenášet všechny druhy energií. Má i čistící účinky, ale je to kov, což v přírodě jde o toxikaci neboli jed. Meď reaguje silně na různé druhy přírodní energie a rychle oxiduje. Tudíž v takovýchto případech není vhodné používat kyvadlo z mědi.

Závěs kyvadla:
Co je nezbytné pro kyvadlo, je jeho závěs. Ten může být z provázku, niti, řetízku. Někdo používá i kůži.
Provázek by měl být z přírodního materiálu jako je hedvábí nebo len atd. Řetízek nejlépe stříbrný a z kroužků, aby vedl energii, co možná nejrovnoměrněji.
Ani pro nit, ani pro provázek neexistují striktní pravidla. Někteří závěsu věnují pozornost a vybírají čistě z přírodního materiálu, jiní se nepozastavují nad závěsem.
Závěs by měl být volný tak, aby nebránil volnému pohybu kyvadla, ale zároveň ne příliš dlouhý, abych s kyvadlem neztráceli kontakt. Nedržíme-li závěs kyvadla pevně, je přenos informací znesnadněn. Takže zkoušet, zkoušet, zkoušet, jak délku, tak materiál.

Výběr kyvadla:
Při výběru bychom měli mít na paměti jeho účel, k němuž ho budeme používat.
Budeme-li hledat odpovědi o příčinách psychických problémů, způsobu výživy, vhodných druhů kamenů, drahokamů, měli by jsme používat ne příliš těžké kyvadlo. Nejlépe z mosazi.
Při teoretických otázkách můžeme používat jakékoliv kyvadlo. Ale myslete na to, že kyvadlo z drahého kamene či kovu, by mělo odpovídat vaší povaze a mělo by vhodně doplňovat  eventuální emocionální deficity.
Trudnomyslný člověk by mohl být vyveden z míry při používá kyvadla z tmavého obsidiánu, tmavé oceli - k nim se lépe hodí horský křišťál, stříbro, akvamarín.
Použitelnost zjistíte z praxe. Tak se nebojte jich použít více a zkoušet. Věřte, že kyvadlo, které se k vám nejvíce hodí bude nejvíce efektivní. Můžete hledat odpovědi na různé otázky několikrát a vždy s jiným kyvadlem.

Kyvadlo nám může sloužit rovněž jako pomocník k rozšiřování psychických a fyzických možností, doplnění znalostí, jako spolehlivý rádce, který nám pomáhá chápat lidi z okolí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...