pátek 13. listopadu 2015

Problémy spojené s Múládhárou

Když Múládhára není aktivní, jak má být, stagnuje, pak s tím můžou souviset tyto problémy:-
:- Máte v sobě nejistoty/V sebe sama, v okolí
:- Jste neklidní, zmatení
:- Cítíte se slabě
:- Pociťujete násilí, agresivitu, vztek
:- Nedokážete se soustředit/Koncentrovat
:- Neustále toužíte po životě, který by byl snadnější, méně náročný, příjemnější
:- Necítíte se na Zemi dobře nebo tu prostě nejste rádi
:- Můžete mít problémy s - obezitou, koleny, ischiasem, hemeroidy, zácpou, osteartózou kyčelního kloubu, záněty tlustého střeva a močového měchýře, hypertenze, hypotenze, impotence, ledvinové kameny, vrozenou deformací chodidel, svaly. Můžou se z nás stát sobci, kteří lpí na materiálních hodnotách. Nikdy nemáme pak všeho dost, blahobytu, peněz, věcí, pohodlí. A to se vše promítá právě do zdraví. Ztrácíme půdu pod nohama, protože nám  mnoho věcí způsobuje hodně starostí. Chybí nám síla se prosadit. máme strach o přežití, hmotné zabezpečení. Zabýváme se  příliš materiálnem, jistotami, ale i smyslovými prožitky jako jídlo, sex, alkohol. Je nám zatěžko dávat a brát. Nejsme-li schopni něčeho se vzdát, může se to odrazit právě třeba na v zácpě a tloušťce. Umíme pak být velmi agresivní, zlí, hněvaví a zuřivý, když jde o nesprávnou funkci čakry. Ve chvíli, kdy se necítíme bezpečně nebo máme pocit úzkosti, pak si oblasti spojené s kořenovou čakrou, chráníme rukama a nebo nohama. Hlubokou nejistotu můžeme projevit třeba tím, že kolem sebe obtočíme nohy a tím vlastně dáme najevo i svou nedůvěru v sebe. Většinou pak máme odmítavé, obranné postoje a myšlenky. Nebo neklidně stojíme či sedíme - neumíme tedy stát pevně nohama na zemi. I ukládání tuku značí, které oblasti se chrání, a v v čem si nejsme jisti.
Vůně:-  Hřebíček - ten uvolňuje nahromaděnou úzkost a dodává ztracenou sebejistotu.
           Cedr - Ten vyladí do klidu, když ztrácíme pevnou půdu pod nohama
Barvy: - Pro posílení této čakry se obklopujte červenou barvou. Na oblečení, povlečení, dekorace bytu, šperky jako drahokamy, rubíny, granáty nebo červený korál.
Související části těla:
Krev, ledviny, kosterní systém
Fyzické problémy:
Onemocnění, které souvisí s chodidly, kyčlemi včetně artritidy, koleny, ledvinových kamenů, osteoporózou, selhání autoimunity a problémy s kostmi.
Související žláza: Nadledvinková kůra
Kůra je vnější část nadlevinek. Vnitřní části se říká Medulla. Kůra vytváří kortikosteroiry, které udržují rovnováhu mezi zásaditostí a kyselostí v buňkách. Uvolňuje aminokyseliny, podporuje produkci glykogenu v játrech a vytváří glukózy a monitoruje srdeční aktivitu a krevní tlak. Řídí uvolňování adrenalinu, který podněcuje naši reakci utěk/boj při nehodách, ohrožení a stresu. Adrenalinová reakce nám může zachránit život a udržet nás v aktivní pozornosti v jakékoliv ohrožující situaci. Samotné ledviny v sobě nesou vitalitu a životní sílu našich předků.
Nemoci s tím spojené: Hemeroidy, zánět tlustého střeva, zácpa, chladné neprokrvené nohy a ruce, zánět močového měchýře, frekvence močení, osteartóza kyčelního kloubu, hypertenze, ledvinové kameny, impotence, hypotence, obezita, deformace chodidel, strachy/fóbie.
Čištění a harmonizování Múládháry: Sledování červánků, krvavého slunce, rudých květů, barev. V hudbě monotónní s důrazem na rytmus. A samozřejmě za pomoci kamenů jako Hematit, krvavý jaspis, achát, červený granát, korál, rubín.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...