sobota 7. listopadu 2015

O čakrách

Co to jsou čakry?
Předem pro skeptiky: Někteří z Vás stojí na místě a nevyhledáváte  nové vědecké studie k tomuto tématu. Ráda bych upozornila, že dávno již věda systém energií potvrdila, tak jako auru, ducha a tak dále. Bylo by dobré si toto informace a studie vyhledat ;) a zase si osvěžit znalosti, případně rozpomenout.

Jsou klíčem k fyzickému zdraví, emoční rovnováze a schopnosti myslet jasně.
Slouží něco jako vodiče, které přečerpávají energie Země a nebe a umožňují tak jejich propojení. Sbíhají se v určitém bodě a tvoří tím čakru.
Vír této energie svým pohybem stimuluje endokrinní žlázy v těle. Tím vylučují hormony v těle do oběhového systému.
Též jsou známy jako žlázy s vnitřní sekrecí, protože vyplavují hormony přímo do krevního řečiště.
Jak víme, účinky hormonů ovládají tělo a ovlivňují stav mysli.

Zkusme si představit čakry jako filtrační systém, který pročišťuje naší energii přicházející v hrubé, neotesané, fyzické roviny,  spojené s našimi prapůvodními instinkty a živočišnou podstatou a přeměňuje jí do kultivované duchovní roviny, která nás spojuje se samotným zdrojem života.

Tato cesta, cesta čakrami, otevírá bránu, jak již bylo zmíněno - ke zdraví, psychickému rozvoji a duchovnímu růstu.

Postupně se budeme dostávat k léčení čaker. Protože, jak všichni víme, je potřeba filtrační zařízení čistit, tak je to i s nima.
Tento systém léčení je velice starý. V mnoha kulturách byla energie ceněná a kultivovaná, tak dlouho, dokud člověk nedosáhl mistrovství v umění žít na fyzické úrovni a mohl postoupit do vyšších úrovní vědomí.

Postupnou cestou vzhůru těmito energetickými centry, se dozvíme více o tom, kdo jsme a jak může míru energie, kterou máme k dispozici přeměňovat a tím se uzdravovat, a především i zvyšovat její frekvenci.

V této době je nezbytné pochopit toto staré učení, díky stresům, vlivům, napětí, abych to vše mohli v sobě uvolnit ze svého života a tím ho změnit.

V rozdělených kategorií si ukážeme, pojmenujeme a vysvětlíme všechny čakry. Co, která léčí, kde se nachází, jaké planety mají na ní vliv, jaká je jejich barva, jejich rysy a vlastnosti.
Dozvíme se něco o meditacích, o afirmacích a cvičeních, které k tomu patří.

Musím jen podotknout, že každý má své metody a techniky a vše je jen na vás a vaší intuici, co vám bude vyhovovat. Já vám pouze ukáži pár možností, ze kterých můžete vycházet.
Díky tomu i já si budu osvěžovat své znalosti, růst, případně učit se novým věcem. :)
Proč do toho jít nebo nejít, je vždy jen pouze na vašem rozhodnutí. Tato stránka ani její autorka, nepatří do žádné  sekty, ani církevního ustanovení. Nebude vám nutit své praktiky ani v to, čemu máte věřit nebo, co si ověřujete sami za život.
Pouze vám chci ukázat, jak je možné si zlepšit život, zdraví a své vědomí. Změna přístupu je pro nás důležitou součástí a pochopením toho, co proč a jak se děje.

Všimněte si, jak si všímáme jen negativních věcí a řešíme je s negativním přístupem. Zapomínáme úplně na ty pozitivní stránky, které přestáváme vidět. Když se někde něco děje, hned v tom začíme vidět něco negativního, bez smyslu.

Zkusme to změnit :) a začít zase vidět i ty lepší stránky věci.

Toto vše vychází z dávného vědomí, že veškerý život má svůj zdroj a počátek v energii. Staré kultury vystavěly systém čaker na základě toho, že člověk a Země jsou neoddělitelný celek.

Všechny energetické pole, čakry jsou spojeny s přírodními živly. A to uvidíte v jednotlivých článcích věnované jednotlivým čakrám.
Tak jako každá souzní s nějakou barvou a tónem. Mají též spojitost s minerály, rostlinami a drahokamy.

Všechny čakry jsou vzájemně na sobě závislé.

Je-li jedno z energetických center nefunkčí, ostatní jej budou nahrazovat, aby se udrželo proudění životní síly za chodu.
Mají vymezené hranice působnosti a tím se od sebe rozlišují, ale části energetického systému jsou navzájem propojeny - kontinum života.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...