pondělí 30. listopadu 2015

Příprava k práci s kyvadlem

Kde můžeme s kyvadlem pracovat:
Pracovat se s ním dá kdekoliv. Není potřeba k němu mít nějaké vzdělání, ale potřeba je mít trochu cviku a zkušeností. Jen praktickým cvičením se naučíme správně interpretovat informace, které od kyvadla dostáváme.
Kyvadlo je velmi citlivý nástroj.
Zkušenosti a cvik získáte, pokud budete s kyvadlem pracovat často. Hlavní j se s ním seznámit a to s každým, abychom získali cit pro materiály a jejich rozdílná vyzařování. Teprve poté si zjistíme osobní kód.
A od toho jsou cílená cvičení.
Budeme-li pravidelně a správně cvičit a hlavně pečlivě porovnávat pohyby kyvadla, získáme dostatek zkušeností.

Osobní příprava:
Prvním krokem je, že se musíme naladit.
Neplatí to jen pro praktické aspekty, ale i pro předměty, látky, okolí, s kterými hodláme pracovat. Hraje roli vše, co by mohlo být důležité. Takže si vytvoříme optimální pracovní podmínky, prostředí a náladu,
Jste-li někde, kde se těžko soustředíme nebo něco odvádí vaší pozornost od soustředění, je dobré si pro práci s kyvadlem zařídit vlastní místnost.
Hlavní je naladit se duševně, naučit se zacházet s kyvadlem, dále musíme zjistit vlastní kód a umět navázat kontakt s látkou, předmětem, lidmi, s nimiž hodláme pracovat.
Dobrá příprava je nezbytnou součástí a předpokladem, aby výsledek byl, co nejlepší a nejpřesnější a hlavně, aby nebyl negativně ovlivňován.

Otevřenost a upřímnost:
:-Nejprve bychom měli navázat spojení s vlastním podvědomím - s Vyšším Já - Vlastní Já.
Zavřeme oči a asi na minutu, někdy potřeba déle - záleží jen na vás - a klidně a zhluboka dýcháme. Až dojdeme ke klidu a začneme pravidelně dýchat, tak v tomto stavu setrváme ještě další minutu - nebo dle vaší potřeby.
Jak si ověříme, že jsme navázala spojení s podvědomím? Většinou ucítíme, že nám tělem prostupuje teplo.
:-Dále se musíme duševně uvolnit. Odprostíme se od veškerých myšlenek, které nesouvisejí s prací s kyvadlem. O to více budeme vnímavější.
:-V tuto chvíli se otevíráme nejrůznějším možným otázkám, rozmanitým informacím, které pomocí kyvadla získáme.
:-Náš postoj musí být čistě neutrální vůči jakýmkoliv výsledkům a rozhodně na nic netlačte. Nebuďte křečovití. Jsme pouhým mezičlánkem - spojením mezi vibracemi a prouděním energie.
:-Měli bychom zůstat neutrální a vnímaví, abychom byli schopni se naladit na na jakoukoliv kosmickou nebo lidskou vlnovou délku. Nejen, že musíme navázat s pojení s podvědomím, ale také musíme udržovat spojení s náměty, osobami, látkami, s nimiž pracujeme. To vyžaduje trošku cviku, ale je to nevyhnutelná podmínka.
:-Musíme být zcela upřímní, aby naše myšlenky neodváděly a neměly vliv na výsledek. Jen tak se dočkáme  věrohodného výsledku. Nejsou-li vhodné podmínky, okamžik, okolnosti, může se stát, že kyvadlo poskytne nedostatečnou odpověď nebo žádnou.
:-Rozhodně se nevzdávejte. Ve hře může být nejrůznější faktory, které je potřeba nalézt a pak vyloučit.
Například: Nedržíme správně kyvadlo, nejsme v odpovídajícím duševním klidu, pozornost nám odvádí příliš mnoho podnětů, předmětů nebo vlivů z okolí nebo nemáme ten správný postoj. Nebo jsme otázku položili špatně - respektive formulovali. Já třeba mohu říct, že po meditaci mé kyvadlo spíše stagnuje, než pracuje a to samé, když jsem něčím rozladěna a nedošla jsem v daný okamžik klidu.

Způsob držení:
I to ovlivňuje výsledky.
1. Způsob:
:-Určitě je dobré mít kyvadlo, jehož délka závěsu je tak dlouhá, abyste mohli jeho délku regulovat.
:-Naviňte konec závěsu kyvadla okolo malíku, aby konec řetízku/provázku nevisel volně dolů.
:-Držte závěs kyvadla dostatečně pevně, avšak uvolněně mezi palcem a ukazováčkem a nechte kyvadlo volně viset.
:-Obraťte dlaň vzhůru. Je na vás jakou rukou budete kyvadlo držet. Někdo říká, že máme držet kyvadlo takovou, kterou nepíše. To znamená, že pravák by ho měl držet v levé a levák v pravé, že ruka, kterou děláme je racionální. Jiní zase mají jiný názor. Je na vás, která ruka vám kyvadlo dokáže udržet v klidu a jak to cítíte. Pravákovi může vyhovovat levé a pro změnu levákovi pravá. Vyzkoušejte si to. Pak volnou dlaň obraťte vzhůru. A máme tu další - já rovnou kyvadla  dám přímo nad svou dlaň - jiní kyvadlo nechají sklouznout mezi palec a ukazováček.
:-Tady jsou další rozpory - někdo neopírá ruku o stůl, podložku, jiní ano. Pokud má kyvadlo volný prostor pro svůj pohyb,nevidím v tom sebemenší problém. Kyvadlo musí mít dostatečnou volnost. Takže pokud si nejste jisti opřením po pevnou podložku, můžete loket přitlačit volně k tělu, aby dolní část paže zůstala v klidu.

2. Způsob:
:-Pak je tu ještě způsob, kdy vaše dlaň je směrem dolů. Uvolněte celou paži, ale musíte mít dostatek síly na to, abyste udrželi kyvadlo dostatečně pevně a v klidu. A pokud tak nelze, ruku si prostě opřete o pevnou desku, podložku stolu.

3. Způsob:
:-Dalším způsobem držení kyvadla je, že můžete kyvadlo držet jedním prstem.
Závěs kyvadla by měl být dlouhý tak, abyste jej mohli regulovat.
:-Volně sevřete ruku v pěst a ukazováček natáhněte dopředu. Jako, když na něco ukazujete.
:-Závěs kyvadla omotejte-oviňte jednou nebo dvakrát (záleží na jeho délce) kolem ukazováčku a nechejte kyvadlo volně viset.
:-Můžete obrátit dlaň směrem dolů nebo nahoru, jak vám vyhovuje podle držení popsaných výše.

Zjištění individuálního kódu:
Zde panuje několik praktik, každému vyhovuje něco jiného a i na internetu najdete spoustu rad.
Já tu též mám jednu, kterou praktikuji a tu naleznete v článku Zkrocení.

Teď vám uvedu příklad z odborné literatury, kterou používám.
Vezměte velký list bílého papíru, tenčí čtvrtky a položte jej na stůl. Uchopte do ruky kyvadlo ve správném a svém držení a klidně jej držte nad určitým místem papíru. Uvolněte se, osvoboďte ducha od nepotřebných myšlenek a oči upřete na kyvadlo.
Po chvilce kyvadlo pocítíte. Bude vám připadat těžší a vychýlí se do určitého směru. To znamená, že jste navázali kontakt.
Protože s práce s kyvadlem vychází vždy z otázky, tak musíte zjistit, jaký pohyb či směr pohybu představuje pozitivní výsledek tedy ANO a jaký výsledek je negativní tedy NE. A zbytek je stejný jako uvádím v článku Zkrocení.
Položte kyvadlu otázku, na kterou bude odpověď znít Ano. A sledujte jeho pohyb. Pozorujte jaký pohyb při této odpovědi nejčastěji učinilo.
Dávejte pozor, aby jste výsledek neovlivňovali. Jakmile pohyb kyvadla není jednoznačný, dejte si pauzu a vyzkoušejte později.
Zkoušejte to otázkami, na které znáte odpověď. Jako - Jmenuji se Lenka? Naprosto jednoduchýma.

Až se vám po několika pokusech podaří docílit zřetelných a jasných pohybů kyvadla, zakreslete tyto pohyby Tužkou na papír. Stačí jedna linie. Přisuňte tomuto pohybu určitou hodnotu. V tomto případě ANO. a velkými písmeny jí zapište na papír.

Tento samý postup uděláte, aby jste získaly NE.

Jakmile máte určeno jaký pohyb je pro ANO a pro NE, pak opačné respektive jiné pohyby si můžete označit jako "nejasná otázka, možná - otázka se nedá ještě zodpovědět."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...