pondělí 9. listopadu 2015

Duchovní dimenze

Dimenze neboli říše či jiný paralelní svět/vesmír, v nás otevírá k lásce, moudrosti a vědomí pravdy.
Dodává našemu bytí smysl, učí nás vážit se vnitřního vedení/intuice.
Síla Myšlenky
Problém jako takový spočívá v tom, že moc nepřemýšlíme o tom podle jakých přesvědčení žijeme. Ale stačí se podívat sám na sebe, jak sebe bereme a omezujeme své pocity pohody, radosti, lásky a zjistíme, jak moc omezujeme svou energii.

Je potřeba prozkoumat své nitro. Mohu doporučit knihu Moc Podvědomí od J. Murphyho. Nebo, alespoň knihy na podobnou tématiku, kterých je dost.
A právě díky poznání, prozkoumání nás samotných a našich Já, nám dopomůže zvýšit zdraví, pocity štěstí, vitalitu.
Pamatujme na to, že dle našeho postoje, se řídí čakry. Pokud jsou naše postoje příliš tuhé, neforemné, neohebné nebo naopak bez struktury, pak naše energii taky takové budou.
energie následuje myšlenku.
Máme tu naprosto jednoduchý příklad - jsme-li přesvědčeni, že náš život je těžký, a že si nemůžeme dovolit riskovat, pak náš systém bude omezený, stažený a energie se tím velmi sníží. Hlavně dojde ke snížení v prvních třech čakrách, ve kterých jsou obsaženy nevědomé postoje, které přebíráme z rodiny, okolí, společenství. Jestli, ale věříme, že vítězí a jsme ochotni riskovat, dojde k zvýšení energií, které potřebujeme.

Inteligence čaker
každá čakra je určitou formou inteligence, která organizuje energii podle vyššího účelu. jak bylo už několikrát řečeno - jde o náš přístup - máme-li ho zdraví vůči sobě a okolí, pak fungují optimálně a živí tím náš systém.
Otevíráme tím pozitivním uvědoměním bránu, aby energie plynula ve směru našeho dobra a radosti.
Každá čakra má záležitosti, vlastnosti, výzvy, které patří ke specifické čakře.

Umění meditace
Přejeme-li si změnit své negativní myšlenky o neštěstí, nenávisti, zoufalství, pak meditace představují a nabízí model, který můžeme použít.
Znáte to, když se ocitneme v neutěšené situaci nebo nemůžeme dohlédnout do doby, kdy se naše problémy vyřeší, tak rozhodně stojí za to se podívat do svého nitra. Zeptat se sám sebe, co si myslíme, že je účel té situace, co se máme naučit o nás právě v takových chvílích.
Vždy je dobré se na negativní pocity podívat z našeho vnitřního úhlu, respektive nadhledu a snažit se dohlédnout až za naše skryté zájmy v dané situaci.
Pomáhá nám to získat zpátky naději, když se cítíme ztraceni za našim vlastním obzorem.

Pravda a Vhled
Vyproštění z takové situace a negativních pocitů, může trvat dny. měsíce, roky. K tomu patří, že nás zahltí pocity, zrady, zlosti, oddělení, ztráty atd.
Skrze to přestáváme vidět pravdu.
Stačí si tedy jen přiznat pravdu, co skutečně cítíme, tak získáme i sílu energie z těch pocitů pro sebe. Naučíme se tím mnohé o sobě.
Dojdeme k poznání, že existuje něco, co nejde zničit a má trvalý ráz, něco co emoce neovlivní. A to je naše "Já". Je to naše podstata, základ a ten se nikdy nemění, bez ohledu na to, co se děje na povrchu nás a našich životů.

Zkoumejme své pocity
Nejlépe je zkoumáme za pomocí situace. Tu je potřeba vyhodnotit, protože ta nás ovlivňuje. Nebojte se sami sebe zeptat, co zrovna v tu chvíli cítíte za pocity, ale neposuzujte je. Dovolte jim, aby byly vaší součástí - součástí vaší zkušenosti.
Zeptejte se, která část vašeho Já, není ovlivněna změnou a co je trvalé. Vzali jste si z toho něco? Jaký je z toho pocit? Jde o ponaučení. Vyvstává vám řešení tím, že jste přijali a prožili své pocity?
Pomohlo vám to uvědomit si pravdu a postavili jste se díky tomu nohama na zem? Zvládnete řešit situaci lépe, když to teď vidíte a víte?
Jakmile věříte svým pocitům a schopnostem vnímat pravdu, už můžete dělat kroky nutné pro vaše zdraví a pohodu a pro vylepšení situace. Osvobodí vás to od chaosu a popírání.
Věřte tomu, že Já vám pomůže ukázat  jakýkoliv vhled, který je potřeba k tomu, aby jste k sobě byli soucitní, laskaví, soudní, pravdiví a tak se chovali i k ostatním.
Být chvíli potichu, volně dýchat, dle vaší libosti a nedělat nic - uvolní to energii, která byla zadržována a vychutnejte si chvilku klidu a míru. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...