pondělí 30. listopadu 2015

Historie a Použití

Použití kyvadla a jeho historie

V poslední době se kyvadlo těší stále rostoucí oblibě, díky tomu, že poskytuje jednoznačné odpovědi na složité a mnohdy obtížné otázky.
Odpovídá na velmi nesnadno vyjádřitelné otázky, protože i správné formulování dotazu bývá často nadmíru komplexní, jestliže o tématu dlouho přemýšlíme.

Používání kyvadla je poměrně nová technika. Známější a dříve používanější bývala virgule, která pracuje na stejných nástrojích a principech jako kyvadlo.
Tedy síla a technika.

Práce s kyvadlem, jak ji známe dnes, je mnohem mladšího data, než si myslíme. Až na konci sedmdesátých let minulého století přišel švýcar Willy Kowa při výzkumu prováděném pro jistý švýcarský časopis, na myšlenku uspořádání otázek, které pokládáme při práci s kyvadlem, do diagramů.
A od té doby jeho příkladu následuje mnoho lidí.

Shrnout celý komplex formulování otázky určitého tématu do jediné krátké otázky a předem daného počtu odpovědí, poskytuje práci s kyvadlem podstatně širší možnosti,, než tomu bylo kdysi.
Dříve bylo kyvadlo považováno a používáno pouze jako jakási moderní virgule. Dnes zkušení uživatelé používají nejméně tři různá kyvadla.

Využití kyvadla jsou dnes mnohem širší a komplexnější, kdy ho nevyužíváme jen jako nějaký doplněk ostatních ezoterických metod ke zjištění proudění energie, ale naopak v současné době zaujalo významné postavení v lékařství, psychologii a ve spoustě dalších oborech lidské činnosti.
Dokonce i při stavbě domů, silnic, mostů atd.

Je tedy důležité si uvědomit, že kyvadlo není stigmatem okultismu, ale má mnohé praktické využití.

Používání kyvadla jako nástroje k hledání odpovědí má dlouhou tradici. Používali ho naši předkové, aby se mohli podívat na domněle neviditelné věci, aby získali odpovědi, které nebyly dostupné jiným způsobem.
Jeho používání bylo vždy zahaleno pod roušky mlhy, tajemství, tajemna a není to tak dlouho, co práce s ním byla považována nebo spojována s jistým nebezpečím. I dnes se setkáte s názory, že někdo před kyvadlem varuje, protože jeho kamarád/dka na sebe skrze kyvadlo vstáhla. Tedy negativní energii.
V mnohých případech jde o to, že člověk naprosto propadne dojmu, že odpovědi kyvadla jsou na 100% více, než pravdivé a svůj život tomu podřídí. A když něco z odpovědí nevyjde, nevyjde vícekrát, pak se stane, že člověk začne panikařit a depkařit. Vězte, že kyvadlo nemůže za to, jak s ním zacházíte, jak moc si tím necháte ovlivňovat a řídit život.
Jak moc začnete být mimo tento svět a jeho rámec s podstatou. Vše máte v rukách vy a ve vašem rozhodnutí.

Někde jsem i četla, že si někdo čistil tělo kyvadlem od těžkých kovů. Prosím, buďme reální a pokud se chcete detoxikovat, udělejte to přirozenou cestou – je mnoho způsobů, jak se postít a tím krásně pročistit.
Lidé přijdou z venku domů a začnou se projíždět kyvadlem, aby veškerou špínu, prach, kovy z těla vyhnali. Dejte si raději půst a dodržujte pitný režim a nejlépe se domluvte s vaším lékařem, jaký půst by byl pro vás vhodný.

Berte na vědomí, že život je jen ve vašich rukách a v tom, co chcete změnit, co si dokážete připustit a jaké odhodlání budete mít. Pro práci s ním by jste měli být vyrovnaní, propojeni s vaším Vyšším Já a hlavně ve chvíli kladení otázek, by jste měli mít naprosto čistou hlavu, bez myšlenek. Ty mohou ovlivnit jeho odpověď na to, co chcete, aby bylo vyřknuto.

Do dnes není známo jak dlouho se virgule a kyvadlo používají. Není jisté ani místo, kde poprvé byly tyto dva nástroje použity a v dost pramenech se tyto informace liší.
V severní Africe byly nalezeny skalní kresby, pocházející z období asi cca 6000 př.n.l.. Na kterých je zachycen proutkař.
Jiné prameny pro změnu uvádějí Čínu v roce 2000 př.n.l., kde žil proslulý proutkař.
Dále existují prameny z období velkého Říma 1. století našeho letopočtu. Tam se jedno o dřevořezby s vyobrazením lidí používající kyvadlo a proutkaři.

Pravděpodobně proutek, virgule se používá mnohem déle, než kyvadlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...