pondělí 9. listopadu 2015

Funkce Čaker

Energie jako Vodiče
Jak už víme, tak čakry pronikají všemi vrstvami aury.
Jejich chování připomíná vodiče.. Čerpají, nasávají životní energii ze Země a vtahují ji do oběhu skrze fyzické tělo. Tělo jí dál předává, uvolňuje jako vyšší vědomí.
Jinak řečeno - životní energie je přeměněna na vědomí, hlubší pojetí vesmíru, duchovnost. A tak se pohybuje i energie z vesmíru, směrem dolů přes korunní čakru (Nejvyšší) a projevuje se jako tvořivost, zdraví, správné jednání.

Je důležité, abychom pracovali na rozvoji svého vědomí. Zvýrazňujeme tím tak svou vnímavost, citlivost. Pomáhá nám to uvolňovat starou emoční energii v podobě snů, která je poněkud zakrslá. To samé se týká pocitů, vzpomínek, které nás tíží. Respektive našeho Ducha.

Čím více duch bude prožívat, pociťovat lásku, volnost, krásu, tím jeho energetické pole sílí, rozšiřuje se.
K tomu patří i uzdravování.

Život v přítomnosti
Plný proces otevírání se většímu energetickému poli přichází tehdy, žijeme-li plně v přítomném okamžiku.

Neustále si budeme opakovat, že to v jakém stavu jsou naše čakry, je pro náš život, tělo a našeho Ducha velmi důležité. Jsou klíčem k tomu, jak přemýšlíme, jak se cítíme.
Jsou jak žebřík, po kterém se vydáváme od nejnižších a nejzákladnějších stránek života. Žebřík lásky. Čakry se orientují do nejvyššího vědomí, blaženosti, léčení a ohledně přežití.

Je to naše knihovna/archiv postojů, pocitů, myšlenek.
Máme-li zúžený náhled na život, necháváme-li se omezovat - svou mysl, v svém bytí, tak je naše energetické pole malé a tím omezené. Samozřejmě bez patřičné  frekvence životní energie a tím sklouzneme do fyzické a psychické nerovnováhy.

Úrovně činnosti
Dobře organizovaný systém, který tvoří čakry a tím udržují životní sílu, tak aby proudila správným směrem. Hlavně plynule a hospodárně.
Přihodí-li se něco, co toku životní energie brání, čakry tím zpomalí svou činnost. Energie díky tomu proudí líně či stagnuje.
Je-li to dočasný stav, energie brzy obnoví svůj přirozený tok.
Přetrvává-li situace, pak čakry potřebují stimul, aby mohly obnovit svou činnost.

Energetické mapy
Pokud naše tělo ukládá příliš mnoho horka nebo tekutin, ovlivňuje to také to, jak naše tělo zpracovává energii.
Hodně horka - může znamenat nevyjádřený vztek a tím se zaněcuje krev.
Stagnace tekutin v těle zase způsobuje katar, přemíru hlenu. Pokud se neléčí, může se zvrátit v nádory.
Naše tělo je vlastně taková energetická mapa. Tělo nemá nezávislou vlastní mysl. V něm se zrcadlí vyšší mysl a tím nám ukazuje, kde je nerovnováha.
Je tedy potřeba číst tělo jako mapu emočního potlačení a tím porozumíme tomu, co se děje v hlubší úrovni.
Ukazuje nám, kde máme omezení a kde v systému není dostatek energie.

Uzdravující síla energie
Takže, jak je nám známo, tělo používá energii uvolněnou z čaker. Je-li čakra ucpaná, propouští tedy energie málo, pomalu.
To pro nás může znamenat, že jsme unaveni, můžeme trpět zácpou nebo jsme rozladěni, podrážděni.
Pro změnu - příliš mnoho energie se projevuje horkem (to v poslední době zažívám denně :D), podrážděním a stagnací.
Vždy, když si nejste jistí svým stavem, když se necítíte dobře, tak se nezapomeňte poradit se svým lékařem. Je dobré se i vypovídat ze svých problémů a starosti, nepotlačovat je. Určitě všichni máte minimálně jednoho člověka, za kterým můžete kdykoliv přijít a svěřit se mu.
Další takovou mojí osvědčenou metodou je, když nemohu v noci spát, vypsat veškeré své myšlenky na papír, do emailu, textového dokumentu. Hned se nám o něco více uleví. Též je dobré soustředit se v případě nervů, na svůj dech a zavřít oči.

A někdy jen problémy reagují na nový způsob myšlení a to je to, co se děje u mě tím horkem. Skoro vždy jsem mývala ledové ruce a nohy. Teď, abych je chladila v ledu a to celé tělo. :)) Ale budu ráda, když někomu vždy kus této léčivé energie předám, pomohu s ní atd.

Trápí-li vás dlouhodobý problém, tak sledujte své tělo, když vás zrovna v danou chvíli myšlenky na něj trápí. Ve chvíli, kdy identifikujeme problém na svém těle, už si jen snadno můžeme spojit s danou čakrou, která tu oblast řídí a můžete jí stimulovat - meditací, afirmací. Ale vše se dozvíme v článcích o jednotlivých čakrách, kde tyto věci u každé, budou napsané :). Díky nim dostanete čakru, sebe, tělo do harmonie, rovnováhy.

Čakry a emoční tělo
Jak už jsme pochopili z předchozích informací, tak emoce mají celkový vliv na naše uzdravování.
Většinou vycházejí z našich tužeb, představ, připoutání, k tomu, co očekáváme, přejeme si a čím se má náš život naplňovat.
Jsme-li nešťastni ze situace, ve které se nacházíme, tak většinou pociťujeme úzkost, smutek, vztek, agresi.
Úroveň našich energií ovlivní to, jestli si tyto emoce, pocity uvědomujeme a jsme jim schopni dát prostor pro jejich prožití.
Nikdy neříká, že by člověk měl zářit, jak sluníčko každý den. Ten veškerý zmatek ze sebe dostat musíme v podobě pocitů. Jde spíše o to, jak dlouho setrváváme v takovém stavu, který nám pak může velmi škodit.
Potlačování vede k uzavírání pocitů do podvědomí a tím dochází k ucpávání čakar.

Samozřejmě, že oživováním umrtvené schopnosti, může způsobit úzkost, protože nejsme zvyklí na takové vjemy, které vyvolávají nové pocity. Může vám být čas od času z energií nevolno. Nejste na to zvyklí. A navíc je to známka toho, že si zvedáte frekvenci. Mohla bych vyprávět, jak mi bývalo blbě, když jsem byla u léčitelky kvůli silným migrénám a jak jsem si to 4 dny odležela a někdy více. Na migrény mi to pomohlo neskutečně, ale zvedalo mi to mou frekvenci, která byla nižší a šla výše a já to takto pociťovala a pociťuji do dnes, když se snažím frekvence si zvedat sama. Není to jen můj případ, je nás více. A dá se to mít pod kontrolou. Stačí vynechat třeba pár meditací. Nemeditovat denně, ale třeba cca 3x do týdne nebo prostě dle vašeho uvážení a jak se budete cítit.

Ale vraťme se zpátky k tématu. Potlačíme-li smutek a budeme-li schovávat strach, tím se brzdíme ve vlastním růstu. Musíme jen najít nové způsoby, jak si dovolit dát prostor pocitům.
Také mám v sobě do určité míry zmatek. Je přede mnou kus cesty, z které mám občas závratě, otázky, obavy, jestli ji zvládnu. Nechci mít deprese, pády, které jsem měla dříve, a tak si hledám jiný způsob jak ten zmatek v sobě projevit.
Nemá cenu předstírat, že je v našem životě vše v pořádku, odstříháváme se tím od života.

Zvládání emocí
A to je to, o čem jsem občasným svým vstupem mluvila. Mít své emoce pod kontrolou. A to přichází se zralostí, praxí a pracováním sám na sobě.
Prvním krokem je uvědomění si toho, co cítíme a pak si můžeme nalézt způsoby, jak to vyjádříme.
Mysleme na to, že emoce je energie a jak se jí rozhodneme vyjádřit je jen na nás. Čakry na toto reagují - velmi citlivě na naše myšlenky a pocity. Vše nevyjádřené se v nás hromadí a frustruje nás to - hromadí se to přímo ve svalech, kde pociťujeme jisté napětí. To může způsobit i vnitřní problém v čakrách, které, jak víme se znehybní a může v nich dojít k přepětí. A to způsobuje nerovnováhu, která nám zabraňuje prožít energii pozitivním způsobem.

Čakry a mentální tělo
To, jak jsme byli vychováni, co si naše okolí myslelo o životě, co si myslí církev, škola, že je správné a jaké hodnoty všichni ctí a to i naše kultura se odráží v našich myšlenkách a postojích.
Shromáždíme tím mnoho myšlenek, která nás v něčem značně omezují, a které jsou založeny na tom, co si myslí ostatní, že je správné.
Než se naučíme myslet samostatně trvá dlouho a otázkou je, jestli vůbec uvidíme, že se naše myšlení a činy odvíjí od ostatních a jsme tím omezeni. A další věcí je, jestli to chceme změnit.

Ale pokud pronikáme do systému čaker, je nám jasné, že změna přijde. Z počátku to není lehké, přehodit výhybku a setrvat u toho. Ale jakmile se překročí určitá hranice, už to lze mnohem snadněji. Spíše se brodíme v otázkách, jak to u sebe změnit. Já říkám - změň přístup myšlení v pozitivnější a změníš tím sebe, svůj pohled, zdraví, život.

Uděláme na začátku spoustu chyb a jak píši, potřebujeme k tomu odhodlání. Ale jakmile si utvoříme celistvější a zdravější přístup, který odráží vnitřní stav míru a klidu, tak se myšlení stane jasnějším a budeme mít méně názorů na to, jak by měly věci být.
Čím více pozitiv v sobě máme, tím více je silnější naše energetické pole.

Nikdy to není naopak. Je velmi snadné a jednoduché mít vzdávací postoj, že se nám nic nedaří, nic neumíme, vše je na nic, nikdo nás nemá rád nebo, že to nemáme šanci změnit, protože život je jaký je a lidi rozděluje do různých kategorií. Že prostě já jsem takový a tak nedostanu tu šanci. A jsem ošklivý/á, tak mě nikdo nechce.
Neříkám, i pozitivní lidé mnohdy šanci nedostanou, ale berou to daleko lépe.Taky jsem si dříve nemyslela, že můj přístup je slabý. Myslela jsem si, jak jsem obrněna, připravena na realitu, jak jsem silná, ale vlastně člověk viděl jen ty negativa a žil na základě předsudků. Ale naopak, čím více pronikám k tomu pozitivnímu přístupu, vidím, jak o moc těžší je mít tento postoj a jak lehké je jít a spadnou zpátky dolů. Nenechte se mýlit, když  se někdo vysmívá někomu, že je moc hodňoučký, slaďoučký, samá láska, že je falešný a já nevím, co všechno ještě. Ti lidé jsou daleko silnější, než ten, kdo má potřebu se vysmát. Daleko silnější. Snášejí lépe realitu, než ten, kdo říká, jak je na ní připraven, a že většina je taková a taková a tak vlastně celý život vychází jen z předpokladů/předsudků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...