pondělí 9. listopadu 2015

Vizualizace čakry

Tak a jsme u toho, jak si vůbec čakru představit.
Je několik vyobrazení, jak si čakry představit.
A u meditací se budete hlavně soustředit na barvu jednotlivých čaker. Ale pro představu si můžete čakru představit jako vzduchový vír světelného proudění, který je ve vertikální poloze.
Obrázek jen pro příklad:
Čakra se rozděluje na tři části:
Vnější okraj
Tělo
Špička
Ve špičce je obsaženo jádro našeho osudu.


Vnější okraj funguje jako filtr v naší každodenní energetické výměně s okolím.
Hlavní tělo čakry
...Je tvořeno jemnou pavučinou éterické energie.
Tvoří jej vlákna z našich myšlenek, postojů a pocitů. Máme-li z něčeho pocit, vždy to ovlivní, jak budeme reagovat emočně a tudíž i energicky.

Špička čakry
V ní, jak bylo řečeno je obsaženo jádro čili semínko našeho osudu. Seminko nevyklíčí, neotevře se dokud neodstraníme negativitu a sebeomezující myšlení. Protože, jak z minulých lekcí víme, tím tyto energie blokujeme. Ale ve chvíli, kdy na tom začneme pracovat, kdy se začneme přijímat kým opravdu jsme, tak se náš osud začne rozvíjet a případně naplňovat.
Náš život tím o dost obohatíme, změníme a můžeme se tak těšit ze spousty příjemných věcí, situací, prožitků. S tím souvisí - více lásky, vědomí, hojnosti.

Vnější okraj čakry
Ten zachytává každodenní nahromaděný stres.

Jakmile se rozhodneme přijmout naši hodnotu a celkově to, jak se stavíme k naší pohodě, hojnosti a zdraví, pak život bude reagovat přesně na to, co si sami o sobě myslíme.
Ve chvíli, kdy se přijmeme takový jací jsme, opravdu kým jsme, zjistíme, že život je mnohem jednodušší a máme všeho dostatek.
energie následuje myšlenku a jak se postupně otevíráme tomu, co je pozitivní a dobré, pak se osud začne rozvíjet podle původního záměru.
Vše jako blahobyt, zdraví, radost vychází z toho, že víme, že si to zasloužíme.

Osud/život řídíme čistě jen tím, co sami o sobě si myslíme, jestli známe skutečnou hodnotu sebe sama nebo naopak se naše sebeřízení opírá o vnější podněty světa, kde jde o diktující tlak, společenské a náboženské konvence.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...