neděle 27. března 2016

Beran

Beran 21. března - 20. dubna

Známé osobnosti: Lucie Bílá, Jan Ámos Komenský, Vlasta Burian, Mariah Carey, Claudia Cardinalová, Giacomo Casanova, Joan Crawfordová, Betty Mac Donaldová, Vincent Van Gogh, Dagmar Havlová, Bohumil Hrabal, Charles Chaplin, Jarmila Loukotková, Eddie Murphy, Diana Rossová, Zdeněk Svěrák, Olga Šípková, Marlon Brando.
Planeta: Mars
Mužské znamení
Živel: Oheň
Archanděl: Ariel
KAMENY: Jaspis, ametyst, karneol, granát, opál, rubín, korál, turmalín
OLEJE, ČAJE, KOUPELE: Černý rybíz, kopřiva, chmel, řimbaba, třezalka, ašvaganda, šalvěj, pampeliška
BARVA: červená, oranžová
Tarotová karta: Čísař
Artist - http://aquasixio.deviantart.com/gallery/
Mužská znamení jako je Beran jsou aktivnější a extrovertnější.
Oheň přináší cholerickou povahu, vznětlivost, ale také vášeň. Jsou spontánní, optimistický a temperamentní. Jsou taktéž rozhodní a může s nimi cloumat sebestřednost a výbušnost. Berani jsou základním znamením, tudíž rádi ovlivňují své okolí a prosazují změny. Jsou to silné, samostatné a ambiciózní osobnosti.
Vládcem tohoto znamení je planeta Mars, která symbolizuje bojovnost, zdraví, energii, vůdčí schopnosti. Do každé akce nebo práce se vrhají s vysokým nadšením a s velkou dávkou důvěry v sebe. Ale občas jim chybí trpělivost a rozvaha.
Beran se objevuje na začátku astrologického kruhu a proto se mu také říká “dítě” zvěrokruhu. Přichází s ním jaro a vše, co je nové. Je zvláštní a vlastně úžasné, že zrovna Ariel, archanděl přiřazovaný k vílám a elementárním bytostem, je spojen s Beranem. Úžasné energetické spojení.
Arielova energie je osvěžující jako jaro. Taktéž je spojován se všemi mláďaty a s životem v přírodě.
Je-li Beran přítomen na vaší hvězdné obloze (ve slunci, v Měsíci nebo v ascendentu) milujete oba aspekty jara, mláďata a vše živé.
Zároveň toto znamení vyzařuje nevinnost jako dítě. Ať už máte Berana ve svém horoskopu kdekoliv, tak tato oblast bude požehnána věčným mládím. Také je to oblast, ve které jednáte spontánně a máte odvahu vydat se tam, kam snad ani andělé nechodí. Ale ve skutečnosti není místa, kam by nemohli, pokud je potřebujeme mít ve své blízkosti.
Abychom mohli více pocítit, jak se projevuje VBeran je potřeba si představit celé jaro a jeho průběh. Nezáleží, jestli žijeme na severní polokouli nebo jižní, či uprostřed. Jaro je vždy časem obnovy a naděje. Pupeny pučí, vše rozkvétá a svět je plný příslibů po studené zimě.
Proto procházka na čerstvém vzduchu pozvedá vašeho ducha. s tímto znamením přichází vyzývání,, abychom ze sebe setřásli zimní chmury a vyšli a spojili se s přírodou.. Ať už máme tyto energie ve svém horoskopu kdekoliv, tak zrovna v té oblasti budeme schopni setřást minulost a dýchat nový čerství vzduch. Pokud máte Berana silně ozářeného Sluncem nebo Měsícem či ascendentem, jste pro ostatní jako závan jemného jarního vánku. Proto ti, u kterých převažuje Beran, bývají velmi populární a oblíbení, ale je potřeba udržet svůj temperament na uzdě, i když mají sto chutí ostatním zač je toho loket.
Vše je možné, když přistupujeme k životu s nevinností dítěte. Máte-li Berana ve svém horoskopu, budete připomínat přátelům a své rodině, že můžete dokázat cokoliv na co upřete svou mysl, bez ohledu na to, co se dělo v minulosti. Máte moc jim dát najevo, že není důvod vzdávat se, i kdyby to vypadalo sebevíc špatně.
Archanděl Ariel je tu také pro pomoc ve vztazích, protože se můžete mylně domnívat, že jste oddělené nezávislé bytosti, což vás staví do osamocení, ač jako Berani jste extroverti. Tudíž si budete připomínat, že jsme všichni vzájemně propojeni. Pravděpodobně jste už zjistili, že my všichni jsme v propojení a tak si tento fakt připomínejte, až se ve vás začne opět probouzet to klasické beranovské Já já já.

Berani jsou známí, že se občas zaměří sami na sebe, stejně tak jako malé roztomilé dítě má pocit, že je středem vesmíru. Ale to samé lidé, kteří mají silně zastoupeného Berana ve svém horoskopu. Jako by byli jediní na kom záleží a o koho tu jde. Je to součást jejich nevinnosti, ale druhé to může silně bolet.
Kdykoliv cítíte, že se vás jímá tato sobecká energie, požádejte o pomoc Ariel. Připomene vám, že jsme jedno a všechny pocity nezávislosti a oddělenosti vychází z ega a jsou pouhou iluzí. Víte, jedna věc je zvládnout  svůj život  a vědět, že když se s s někým rozejdeme, že to zvládneme i bez partnera, ale druhá věc je cítit, věřit, že jsme se naprosto odloučení, odděleni od všech.
Protože je Beranův vládce Mars, má vliv na jejich asertivitu. Umí si stát za svým. To také platí, když toužíte být nejlepší a jste houževnatí mezi přáteli, kolegy a rodinou. Soutěživost je fajn, ale nenechte jí nad vámi vyhrát, aby ubližovala druhým, vašim vztahům nebo, aby vás svedla na cestu bezcitnosti.
Každé znamení má svou stinnou stránku, se kterou je třeba se naučit pracovat a zacházet. Dobré je, že Berani mají vrozenou magickou schopnost vycházející ze stejné vnitřní síly. Entuziasmu mají na rozdávání. Milují dobrodružství. Budete šťastni na místě, kde pocítíte otevřenost prostoru, na čerstvém vzduchu a kde si vzpomenete, kým opravdu jste. Někdy je to jen celé o tom se odpoutat od počítače, televize, médií a elektřiny jako takové. Jít ven je rychlý způsob, jak se obnovit a načerpat energii, když to nejvíce potřebujete. Další důležitou charakteristikou Berana je nebojácnost, kterou umíte dávat najevo, co nosíte uvnitř sebe. Jste schopni odvážného činu.
Když se zbavíte strachu, vstoupíte do úplně nové éry života, kde pracujete i s tvůrčí silou Stvořitele a dáváte život vašim snům.
Beran je start znovu začít od začátku. A jak jinak, než beze strachu, který vás kdysi provázel a držel ve spárech nehybnosti. Toto znamení vás přímo vybízí, abyste zkusili něco nového. Nenecháte si ničím otrávit život. Strach nechte za sebou i ti, kdo máte Berana zastoupeného někde ve své hvězdné mapě a všimněte si, jak to beze strachu necháváte za sebou a začíná vše rozkvétat.
Nejhorší, co mohou Berani udělat je, nechat si zablokovat cestu vpřed negativitou. Proto se odpoutejte od všeho, co vás svazuje a vyjděte do prostoru nekonečných možností. Patří k tomu i zbavení se nezdravé stravy. Zdržte se drog, alkoholu, závislostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...