neděle 27. března 2016

Týdenní výklad pomocí tří karet od 28. 3 - 3. 4. 2016 (pondělí - neděle) Ohnivou silou k harmonii duše.

Co nám na tento týden vzkazují poslové karet Tarot Snů?

Na začátek týdne k nám promlouvá karta Rytíř holí.

Rytíř holí je zosobněním prudkosti. Má svou hlavu a je impulzivní. Ale také přináší cílevědomost a soustředění se na jeden záměr a jednu záležitost. To ovšem neznamená, že těmto událostem a záležitostem zůstaneme věrni.
Rytíř holí je zamilovaný do toho, za někoho nebo za něco bojovat a na této roli mu záleží víc než na tom, za co bojuje.
Korouhev, kterou drží je prázdná a to může znamenat, že reprezentuje cokoliv pro co se rozhodneme.
Za svými vášněmi půjdeme s obrovskou energií, kterou reprezentuje barva karty, ale také drak, na kterém sedí. Ovšem náš zájem může mít krátké trvání a můžeme je vidět jako jednu záležitost opouštíme kvůli jiné, ale budeme za ně bojovat se stejným nasazením jako u předešlé. Bez toho intenzivního, sice krátkodobého odevzdání, bychom se asi těžko vzchopili k tomu, abychom vůbec něco uskutečnili.
Máme tu nejisté stádium podniku či úsilí, kdy musíme věnovat veškerou pozornost a být mu zcela oddáni, chceme-li mít naději na úspěch. Rytíř symbolizuje čin a radí nám, abychom uskutečnili své plány a tím začnou nabývat na síle a reálnější podoby, než když jen o nich sníme.
Po celou dobu, kdy se budeme věnovat jednomu poslání, budeme to dělat s celým svým srdcem a duší. Je tím naplněna celá naše bytost a jsme připraveni nést i oběti, dokud  neztratíme o dané téma zájem a nenajdeme si jiné. Je to krásný a okázalý vzestup tohoto týdne a uděláme vše proto, abychom ochránili to, čemu jsme tak odevzdaní a to díky tomu, že na kartu má z astrologického hlediska vliv znamení Lva a Raka. Na cestu máme štít, který umíme použít ve vhodný okamžik a odrazit tím to, co si nepřejeme, aby nás ovlivňovalo, ale zároveň tím chráníme svou podstatu. Drak nám přináší nejen sílu, ale i moudrost, podporu, sílu a moc. Dokonce i štěstí. Vnitřní úsilí můžeme též vynaložit do poznání toho, co nás stále trápí, abychom tomu jako rytíř mohli čelit a spálit. Nabízí se nám tu určitá změna díky hnací síle, ale také čelení vlastích negativních starých kódů, které bychom měli úspěšně rozpustit.
Vhodné kameny: Rubín, krvavý achát, granát, jaspis, jantar, beryl, karneol, jaspis, sluneční kámen.


Uprostřed týdne se k nám připojí karta Král Mečů.

Král mečů sám o sobě symbolizuje plně rozvinuté vědomí. Jak si všimnete, jeho hlava nepotřebuje žádné vlasy, křídla ani pera nebo pokrývku. Je holá jako naše pravá podstata. Jde o to, aby mohla snadno přijímat i vydávat, jak symbolizuje spleť kovových křivek a tvarů, která jej obklopuje. Křivky vyzařují do prostoru a společně se čtyřmi ostřími mečů utvářejí svatou mysl. Takovýto důkladný a propracovaný systém myšlenek představuje značný výkon, ale také může mít své stinné stránky. Měli bychom se mít na pozoru, aby naše mentální struktura nezkostnatěla a nestala se úzkoprsou. Stále se máme snažit udržet si dětskou zvídavost a pružnost myšlení. Můžeme tyto dny hodně analyzovat, studovat a dospět k novým závěrům. Ostří hroty mečů jsou zde viditelné a tak nám ukazují na schopnost sledovat myšlenkové linie k logickým vyústěním. Ostatní dva hroty vidět nejsou a to proto, abychom si uvědomili, že je vždy stále se čemu co učit, vždy je něco nové.
Máme kontrolu ve svých rukách a budeme upevňovat a projevit svá přesvědčení a postoje a nenechali se unášet proudem a ani nedovolili ostatním,aby za nás mysleli.
Můžeme nahlížet za viditelné projevy i nad ně a pátrat po skrytých motivacích a příčinách z nichž tyto projevy pocházejí. Důkladnost a úsilí nám pomůže porozumět více vztahům. Vyjasnění ducha a duše. Přichází k nám nové inspirace a pocit svobody.
Vhodné kameny: Tyrkys, achát s modrými žilkami, labradorit, lapis lazuli, safír.












Na konec týdne přijíždí další obrněný Rytíř Mincí.

Ten nám říká, jak vyrazíme tryskem za svým úkolem. V jiných sadách tento rytíř sedí v klidu na koni, ale v Tarotu snů se vrhá do boje, cela v duchu rytířské impulzivity. Jsme trpělivý, když potřebujeme překonat zdlouhavé a únavné činnosti, což nám znázorňuje skála, na kterou má kůň vystoupit. Jakmile zaměříme svůj cíl, nemůžeme se dočkat až vyrazíme. Víte, všechny karty nám přinesli 3 silné muže s nutnou dávkou síly, obrněnosti, vášně, volnosti. A jak víme rytíři jsou soustředěni na své úkoly a my také. Těší nás naše práce nebo to, co děláme pro naše poslání a tak se kolikrát ponoříme do něčeho, co ostatní považují za nezajímavé nebo podřadné. Ale  k našemu konání potřebujeme trpělivost, vůli, ukázněnost, abychom mohli ve své disciplíně a cíli uspět. Co nás, ale varuje je, že můžeme na konci týdne ztrácet motivaci, protože jak víme někdy naše Ego se ozve a my se tomu natolik oddáme, propadneme, že se uzavřeme do svého brnění. Parohy nám radí, jak postupovat a měli bychom se vrhnout do přírody as obklopit se vším, co roste a pučí. Pusťte se do práce na své disciplíně, na nic nečekejte.
Rytíř mincí nám jasně říká, že máme jít a udělat a chceme-li, aby něco bylo provedeno správně, máme to sami realizovat. Nepoddávejte se vidět svět jen černě nebo bíle. Horlivost je sice fajn a oddává nás k našemu poslání a jsme hnáni touhou po rovnováze a harmonii v hmotném světě a usilovně se snažíme o jejich nastolení, jenže horlivostí můžeme zapomenout na svou harmonii a vyrovnanost. Dychtivost začít u sebe a tím přeměňovat i své okolí přijíždí. Roh jednorožce nám říká že se máme uzdravovat v duši, pracovat na sobě, máme nadějný čas. Zelená barva působí uklidňujícím dojmem a pohled na zelenou barvu napomáhá regeneraci a načerpání nové síly. Je barvou přírody, rovnováhy, klidu a naděje. Lidé mající rádi tuto barvu budou více ochotní rozdávat lásku a pomáhat motivovat ostatní. Tak toho tyto dny maximálně využijte pro sebe.

Vhodné kameny pro tyto dny: Smaragd, fluorit, jadeit, malachit, mechový achát, aventurín, turmalín.
Oleje: Svěží, sladké, teplé a květinové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...