sobota 19. března 2016

Výklad pro dny 19. 3. - 20. 3. 2016 (sobota, neděle) Uvolněte další, co odejít už má a opečovávejte své tělo a duši.

Co nám vzkazují poslové Karet mořských panen na tento víkend 19.3. sobota a neděle 20.3. 2016?
Připlouvají k nám s první kartou s číslem 24. Klec duše (Záchrana, útěk ze zajetí, zbavení se omezení).

Karta je naším Spojencem.
Zpěv Panen: I v legendách o mořských bytostech. o merrow, vyskytujících se na nádherném irském divokém pobřeží, se objevuje i temná stránka.
Jedná se o podmořské klece duší.
Podmořská vězení, ve kterých jsou vězněni lidé. Jsou v moci žárlivých merrow mužů, kteří je vězní dole pod vlnami.
Princové z pevniny jsou zavřeni v klecích z korálů a mořských řas - v klecích duší. Podle legendy je zde princ držen mezi životem a smrtí. Pro každého uneseného muže, uvězněného do klece duše, existuje jedna merrow žena, které ho osvobodí z tohoto předpotopního žaláře. Plave s ním nad hladinu a tam mu svými polibky, které jsou zároveň písní i kouzlem, znovu oživí srdce.
Když se dech prince a merrow spojí, princ se může vrátit na pevninu živý, ale navždy změněn.
Karta Klec duše k nám přichází, když žijeme poloviční život nebo, když ho žije někdo, koho znáte.
Klec duše nám brání se plně rozvinout. Drží nás v mezích naší komfortní zóny. Může se zdát, že to snižuje výskyt potencionálně nebezpečných situací, které by nás mohly poškodit. V konečném důsledku, ale způsobuje, že v životě nejsme úplně vzhůru, ale ani zcela nespíme.
Zvolili jsme si odklad a kompromis. Mořské panny merrow jsou zde proto, aby nás z toho vězení probudily a zeptaly se nás, jestli jsme připraveni volně vyplavat a být znovu spojeni se svými vášněmi a pravým smyslem.
Čekají nás různá nebezpečí, dobrodružství a chvíle bolesti, ale v závěru, budeme osvobozeni z klece duše a čeká nás slast, průzkumy, objevy a smích.

Výklad: Karta nám připomíná naše dvě stránky - Jin Jang, ale také mužskou a ženskou podstatu v každém z nás.
V každém našem období nám do života přichází něco, co máme nějak strávit, ať už jde o minulost, kterou nám nějaká situace připomene nebo o novou zkušenost.
A tak se občas cítíme jako v pasti a to se tento víkend může stát. Máme něco ze své hloubky vypustit a nechat odejít, ale také může přijít něco nové a oboje souvisí s naším dalším postupem, schůdkem výše.
Můžeme mít pocit, že budeme pod tlakem, že nás něco omezuje a zúžuje nám hranice, ke kterým každý z nás docházíme, a které každý máme jinde.
A můžeme se cítit právě jako v kleci a že se nemůžeme hnout z místa. Důležitým aspektem toho je, že klec nám představuje každý kompromis, který jsme v životě udělali, a který nám pokaždé uřízl jakoby kousek naší duše.
Jen si vzpomeňte na své kompromisy. Například lež, pro zachování věcí, tak jak jsou. Nebo, když jste vzali práci, s kterou nejste spokojeni, protože jste si mysleli, že nikdy nemůžete dělat to, co vás baví a naplňuje. Je to pokaždé, když slyšíme, že máme žít ve strachu a nemáme nic riskovat. Nebo, že máte žít tak jako kdyby druhý den hrozilo velké nebezpečí. Vše z toho vyvolává pochybnosti, strachy, nízké energie.
Karta se jasně ptá - Chcete odejít ze svého zajetí? Opustit své vězení? Vždy jsou tu nějaké pochybnosti, kterým když nepodléháme, posilují nás. A vždy je období, kdy se nám více připomenou. Karta Klece duše nepřišla žádnou náhodou. I já sama teď řeším v sobě jisté omezení, ke kterému jsem došla :).
Osvobození nemusí přijít najednou. Protože občas je tu příliš mříží a mnohdy si ani neuvědomujeme, co nás tak drží v zajetí, co je tam ještě zakořeněno. A na každé z mříží zámek, ke kterému každý z nás musí najít ten správný klíč a odemknout je. Postupujte po krůčkách a naslouchejte sami sobě a znamením. Sledujte situace, které se vám nelíbí a sebe, jak reagujete. Tam se nejlépe hledají odpovědi, co ještě je potřeba odemknout a nechat  vlnami odplout.

Druhou kartou, kterou k nám připlouvají na víkend je s číslem 9. Kouzelný Cohellen Druith (Opatrnost, diskrétnost, ostražitost).

Karta též připlula jako Spojenec. (Ani jsem netušila jak moc tyto dvě karty spolu souvisí a pomalu se mi to při výkladu pěkně rýsuje).
Zpěv Panen: Ti, kteří mořské panny milovali nebo mezi nimi žili, dobře vědí, že jedinečným mořským pannám pocházejících z Irska se říká merrow.
Mnozí, ale nevědí, že máme kouzelný předmět, pomocí něhož se můžeme pohybovat meziá mořem a pevninou.
Jedná se o Cohellen Druith - červený plášť s červenou čapkou. Někteří hledačí mořských merrow si šeptají, že to vůbec není plášť ani čapka, ale že plášť je vodopád našich červených vlasů a čapku představují naše červené vlas vyčesané nahoru.
Ať už je to jakkoliv, tak plášť a čapka jsou součástí naší legendy. Když máme čapku a plášť na sobě, můžeme bez problémů měnit svou podobu z ořských bytostí na lidské a zpět. Takže udržovat náš Cohellen Druith v pořádku je hlavní podmínkou našeho návratu zpět do moře. Merrow v lidské podobě nikdy neopouštějí moře na dlouho. Zpívají vlnám a ty z nás, které byly uneseny, často pláčou na břehu moře a ptají se proč se necítí nikde doma. Byly chyceny do pasti kvůli ztrátě svého Cohellen Druith a svým vzpomínkám na svůj domov. Jesltiže se merrow rozhodne vzít si za muže člověka, ostříhá si někdy své dlouhé červené vlasy a obarví si je. Svůj Cohellen Druith pak ukryje do bezpečné mořské jeskyně, tam kde ho nikdo nemůže najít. Jestliže jí člověk zlomí srdce nebo jí zradí tím, že jí sebere čapku i plášť, ona si je stejně najde.
Vrátí se do hlubin moře, aby se uzdravila a nechá své slané slzy splynout s mořem. Někdy nenasytní lidé ostříhají její vlasy nebo jí pozdě v noci okradnou Cohellen Druith, když za svitu hvězd na pláží odpočívá poté, c zachránila některé námořníky z Klecí duší. Nebo, když hluboce spí na skalách poté, co dovedla stádo mořských želv do teplejších vod.
To se stává častěji, než by mělo…. Nevěsta merrow je vyhledávána nejen pro svou krácu, hlas, soucitnou povahu, ale také protože se říká, že přinese velký poklad - ten, kdo si jí vezme za ženu, získá zlato, perly, korály a úlovky v sítích. Ale ti, kteří jí najdou a vezmou si jí bez lásky, proti její vůli - nevytěží z toho nic. Ti, kteří ukradnou její Cohellen Druith si h dlouho nenechají. Někteří z únosců, se stali zajatci vlastní Klece duší a žádná merrow nemohla a neslyšela jejich volání o pomoc.

Výklad: Po rozpuštění dalšího vašeho kompromisu, negativní části, smíření, se vám opět začne rýsovat a navracet vzpomínka to kdo a kým jste ve vašem srdci.
K duševní změně patří i změna fyzická. Třeba nějaká změna vizáže jako obarvení vlasů přírodními produkty. Nebo můžete chtít zhubnou, změnit tvary svého těla, pomocí zdravého cvičení jako třeba Jóga, posilování, tanec, plavání.
Je možné, že jste přijali konzervativnější podobu, abyste vypadali přiměřeně svému věku, své práci a tomu, co váš život naznačuje, že je vhodné. Je možné, že vás psychika v minulosti porazila trošku více a odrazilo se to i na zevnějšku. Všichni víme, jek člověk stárne, když má starosti nad hlavu, jak se celkově jeho postavení těla mění.
A je čas si udělat radost, usmát se na sebe, pochválit se za něco na sobě hezkého. A třeba zrovna vlasy? :) To je jen na vás.
Je na vás, jak vaše tělo má vypadat nebo vlasy a celkově jaký je váš ve skutečnosti styl a bytí. Je čas se otřepat z rozpouštění dalších bloků a promítnout tu radost trošku ven.
Ale také je čas, abyste si určili, s ký se budete stýkat, kdo vás v životě bude obklopovat, a kdo je tím, který s vámi hovoří a vám jakoby Slunce nesvítilo jen nad hlavou, ale hřálo a prozařovalo vás i zevnitř.
Dejte najevo kým jste, svou niternou stránkou, ale klidně svým vzhledem, oblečením. Snadněji naleznete své stejně vibrující přátele.
A každý symbol na vás, který vás vystihuje pomůže toto dílo dokonat.
Poznávací znamení :)). Karta je oproti ostatním  kartám z této sady - jiná, vyjímečná. Nejde o žádnou marnivost nebo, že by vám karta říkala, že máte podle vzhledu soudit. Pouze říká, že každý krok si máte něčím odměnit a tentokrát třeba zrovna tím, že odměníte svůj úsměv, vizáž, kde cítíte nedostatek, máte ho vyzdvihnout a udělat z něj přednost, ale také vám říká, že máte na sobě zapracovat, aby jste se obklopili  něčím pěkným, příjemným - a to příjemné viděli u druhých. Co dokáže udělat třeba jen nový šátek bez syntetik :)). Pečujte o své tělo a pečujete i o svou duši.

Dopřejte si relaxační koupele se svěží bylinou jako třeba rozmarýn. Ale také za pomocí levandule, meduňky, jírovce, tymiánu, řebříčku a šalvěje.
Pro víkend doporučuji tyto kameny: Opál, Rodonit, Magnezit, Jaspis, Citrín, Lepidolit, Achát, Malachit, Chalcedon, Jantar, Růženín.
Esenciální oleje: Z citrusů, hřebíčku, levandule, vavřínu kobébového

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...