středa 9. března 2016

Úrovně vědomí

Všichni známe ty otázky “Proč je život tak těžký, proč je tvrdý?” Život nám vytváří neustále různé životní problémy a tak dotazy tohoto typu jsou časté a opakující se.
Je jedno s jakými oprávněnými jsme se narodili. Ať už to byly peníze, přitažlivá osobnost, inteligence, tak nic z toho nám nezaručuje snadný život.
Vždy nám z nějaké příčiny přijdou problémy, které nás vedou do světa bolesti a potíží.
A podle toho, jak jsme schopni těmto záležitostem čelit, se bude náš život odvíjet a nabírat svou hodnotu, cenu, smysl a úspěšnost.
Také se ptáme, jestli to vše má nějakou příčinu nebo ,jestli je život série náhod, které nás udržují ve vykolejených tratích a zabraňují exitu.
A spiritualita začíná odpovědí, že život není náhoda a že najdeme vzor a účel ke každé existenci a právě účel těchto problémů je mnohem jednoduší. Máme si uvědomit náš vnitřní účel.
Pokud je tato odpověď pravdivá, tak by mělo exitovat i spirituální řešení ke každému životnímu problému.
A ve skutečně je.
Řešení nikdy neleží na úrovni problému, ale většina lidí soustředí svou energii právě a pouze na tuto úroveň. Ale spirituální řešení leží mnohem výše. Pokud si dokáže přeostřit své vědomí z míst, kde sídlí existenční zápasy, boje a problémy, přihodí se dvě věci.

Vaše vědomí se začne expandovat a díky tomu se začnou vynořovat nové odpovědi. Jakmile se začne vědomí rozšiřovat, tak situace, které vypadal jako náhodné, se rozvinou do většího životního účelu.
V tom případě dojde k uvědomění toho účelu. Ten je pro každou osobu unikátní, z které se v tu chvíli stává stavitel, protože se mu do ruky dostal stavební plán. Místo náhodného pokládání cihel, už stavitel ví, jak mí hotová stavba vypadat, jak ji má postavit a co k tomu potřebuje.
Prvním krokem tohoto procesu je rozeznání v jaké úrovni svého vědomí se současně nacházíte.
Vždy, jak se dostaví nějaké problémy existují 3 úrovně našeho vědomí. Jejich poznáním nám umožní udělat obrovský krok k nalezení pro nás správných řešení.

První úroveň: Scvrklé vědomí
Tato úroveň je podstatou, základem samotného problému. V tomto bodě si hned uvědomujete, že se něco přihodilo, co se stát nemělo.
Jde například o nežádoucí výsledek z očekávání v něco jiného. Nebo stojíte před překážkou, která se nechce tvrdošijně pohnout.
Zvyšováním emocí z našeho zklamání, nás oslabuje, odebírá energii. To, kde se ve vědomí nachází, lze snadno zjistit. Čím více se z problému snažíme vymanit, tím více se do něj boříme.

Druhá úroveň: Expandované vědomí
V této úrovni se začnou objevovat řešení, protože jsme schopni vidět přes konflikt a dokážeme ho vnímat a vidět v jiném světle.
Pro většinu lidí je tato úroveň vědomí nedostupná. Je to tím, že už první reakce na krizi je omezí. Nechají se zastavit strachem a tím nastartují obranný reflex. Ale ve chvíli, kdy umožníte svému vědomí růst, tak zjistíte, že už není zapotřebí se situací probojovávat a tak se situace začne pozvolna uvolňovat.
Najednou je kolem nás více lidí, kteří jsou schopni s vámi soucítit, jsou ochotni vám poradit a tím nabudeme sebejistoty se rozhodovat.
Podíváme-li se na strach reálným pohledem zjistíme, že už nevypadá tak hororově. S čistým viděním se necítíme už tak popleteni, zmateni, svázáni a přibiti k zemi.
Naše vědomí umožní neviditelným silám, aby mohli přijít na pomoc a my můžeme pracovat v klidu na svém životním cíli a smyslu.

Třetí úroveň: Čisté vědomí
V této úrovni neexistují problémy.Každý problém vnímáme jako příležitost. cítíme se nádherně vyrovnaní s přírodními silami. To je umožněno neomezeným rozvíjením našeho vědomí. Můžeme si myslet, že dojít do tohoto bodu, je potřeba dlouho šlapat po spirituální cestě, ale právě zdání klame a opak je pravdou.
Čisté vědomí je s námi v neustálém kontaktu a posílá nám kreativní a tvořivé impulzy.  Záleží pouze na nás, do jaké míry jsme schopni vnímat.
Máme-li své vědomí plně otevřené, tak si budeme uvědomovat tyto elementy: Není potřeba přebíjet, bojovat a naše touhy se spontánně realizují. Naše přání jsou prospěšná nejen nám, ale i našemu okolí. To, co je v našem vnitřním světě, tak vnější nám to odráží. Jsme si vědomi, že Vesmír je naším domovem a cítíme se být kompletní a bezpeční. Na sebe a na svět kolem nás se díváme se soucitem a s plným porozuměním. Žití na této úrovni se říká Osvícení. A to je ultimátním cílem našeho života. V kontaktu s čistým uvědoměním je pocit vnitřního klidu a svobody sám se sebou.

Každá z těchto úrovní nám dává unikátní zážitek a uvědomíme si je, když zažijeme velký kontrast, nebo změnu. například - láska na první pohled - místo normální reakce, najednou vidíte úžasnou atrakci, dokonce i perfektnost v jiné osobě. Z kreativní stránky místo zápasení se zablokovanou obrazotvorností se přijde odpověď. Tyto zážitky mají schopnost změnit náš život.
Je potřeba si uvědomit, že rozvinuté vědomí by mělo být pro nás přirozenou součástí a ne pouze momentem s neočekávaným překvapením. Místo ztěžování si na své překážky, problémy, zklamání, neúspěchy a uvěznění v scvrklém vědomí, je pro nás nezbytné si uvědomit, že pouze rozšíření svého vědomí může být východiskem.
Snadno můžeme zabloudit v nepodstatných maličkostech. Zabývat se každým problémem způsobuje oslabení a ponížení. Bez ohledu na to jak intenzivně cítíme svou situaci, když se podíváte kolem sebe, tak uvidíme mnoho dalších, kteří mají podobné situace. Pokud se nenaučíme rozvíjet své vědomí, nemáme jinou možnost, než žít ve scvrklém vědomí.
https://sacredascensionmerkaba.wordpress.com/ascension-tools/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...