pátek 5. února 2016

Čištění karet, jaké si vybrat a mýty

Čištění karet, jejich pořízení, mýty a pověry.

Pořízení:
Určitě vždy zvažte, než si některé karty pořídíte. Je dobré se více porozhlédnout. Hlavně si uvědomte k jakému účelu vám mají pomáhat. Jestli se chcete významem karet hlouběji zabývat nebo, aby vám význam byl jasnější od pohledu bez dlouhého teoretického učení. Není nutné karty kupovat v kamenných obchodech, ale můžete přímo v e-schopech.
Karty by vás měly oslovit, zaujmout, měly by být pro vás srozumitelné a měly by vám na první pohled něco sdělit. Vybírejte i s intuicí a srdcem, nejen pohledem a smyslem, který vám dávají.
Některé vám mohou přímo zavibrovat, rozzářit se. Mohou k vám vysílat krásnou pozitivní, nabíjející energii. Výklad karet beru jako ukázaní směru, kterým buď chci jít a nebo se rozhodnout pro jiný směr.

Vykládacích karet máme několik s rozdíly.

Tarot: Je bohatší ve své symbolice. Na každé kartě je symbolem každý detail a to i barvy. S tarotem se pojí další esoterické obory jako je numerologie, kabala, výklad snů, astrologie. Chcete-li opravdu taroty umět určitě se těmto oborům nevyhnete. Krásně a čistě doplňují celkový výklad, dodávají význam symbolům. Například díky numerologii spojené s taroty, lze vytěžit maximum. Můžete si vypočítat svou osobní kartu, kartu duše a roční kartu. Tarot má mnohem větší psychologické a sebepoznávací zaměření, ale přesto si troufám říci, že jsou dnes obrázkové karty, které umí jít do hloubky. Dá se u nich rozlišovat význam při vytažení je-li karta vytažená vzhůru nohama, obráceně a nebo normálně. Ale i to se už  začíná objevovat u obrázkových karet jako například Karty Skryté Moudrosti.

Obrázkové karty: Určitě jsou přínosem pro vaše věštecké začátky. Většinou obrázek nese podobu realistického ilustrovaného významu karty. Mají realistickou barevnost a symbolika ilustrace je o něco omezenější, než v tarotu. Celkově vám řekne více jedna karta vytažená z tarotu. Ale pokud máte vnímavost, jste otevřeni Universu, vytáhnete z obrázkových karet maximum. Mají výhodu v tom, že dokáží přesně a jasně pojmenovat všední záležitosti. Obrázkové karty pracují s kombinace karet. To znamená, že některé druhy výkladů se neobejdou bez schopnosti tvořit nový význam kombinací. Lze se je mechanicky naučit. Jsou vázány na intuitivní vnímání a schopnosti kartáře, vytvářet tyto významy a spojitosti. Jsou dobré pro komplexní výklad budoucnosti bez upřesňujících otázek a také na vyřešení daného problému, situaci a to jak z vnějšího pohledu, tak z vnitřního. Některá dnešní obrázkové karty můžeme brát i jako takové duševní cvičení pro náš duševní rozvoj. I ony umí ukázat na to, co je potřeba v nás samotných změnit a pokud máme obrázkové karty, které jsou číslované, určitě můžeme zkusit propojit také s numerologií.

Vykládat karty lze mnoha způsoby a záleží jen na vás, vaší intuici, hravosti, představivosti, schopnosti utvářet.
Je určitě dobré si pročíst návod, který máte u karet, kde je přímo pro karty navrhováno  autorem nejvhodnější způsob, z kterého začínáte a vycházíte. Ale Váš vlastní způsob, jak cítíme, že máte vykládat nemá o nic menší hodnotu, než způsob autora.

Čištění karet:
Je na vás,jak se rozhodnete a cítíte, jestli karty čistit od energií nebo ne. Já říkám s ničím se to nemá přehánět. Většinou je čištění popsáno v návodu karet, kdy je spíše o meditaci s vizualizací, kdy se rovnou napojujete na posly karet a žádáte je o radu, odpověď atd. Už tím, že ty karty při tomto napojování držíte v rukách, tak se skrze vás do nich dostává energie z vesmíru, která je čistí. Už při pořízení nových karet, ale i použitých a čtení návodu zjistíte, že máte karty uchopit, chvíli je držet a v podstatě meditovat. Po té si jednotlivé karty prohlížíte, snažíte se z nich načerpat první dojmy a chápat je bez návodu, což se dá považovat za další čištění. Ale to píši převážně o prvním kontaktu s novými kartami, či kartami, které od někoho odkoupíte a i o čištění před výkladem, kdy se napojujeme na vesmírnou energii. Myslete, ale na to, že Váš způsob nemá o nic menší hodnotu ani význam, než způsob autora.
Jestli, ale chcete mít jistotu a máte pocit, že by něco mohlo ovlivňovat váš výklad, pak určitě asi budete chtít čistit pravidelně a nebude vám možná stačit vizualizace s Universem.
Tak si popíšeme další způsoby.
1. Vizualizací + spojením se s vašimi průvodci, anděly atd. (dle intuice odříkáváte vlastní čistící formulky a propojení s průvodci - děkování, žádost) - viz, výše
2. Čištění pomocí kamenů. Doporučuje se krystal, který nabijete na Slunci - jsou kameny, které se nabíjejí pro změnu za pomocí Měsíce. Ověřte si jaký máte kámen, kterým chcete karty čistit a jak ho nabíjet (kameny se čistí jinak většinou ve vodě). Kamen položíme na balíček a požádáme jej o vyčištění a nabil je novou silou. Můžete použít k očištění karet i kyvadlo.
3. Někdo dává karty pod polštář, aby do nich vstoupila vaše energie. Ale řekla bych, že jde o nové, nepoužité karty.
4. Také je můžete očistit v měsíčním svitu, za úplňku.
5. Nad plamenem svíčky každou kartu zvlášť.
6. Jsou tací, co každou kartu zvlášť halí do purpurového hedvábí.
7. Také je můžeme očistit, když je rozložíme na talířek se solí přes noc. Nejen, že se očistí od energií, ale i od ohmatání, které vzniká při používání.

Mýty a pověry:
:- Říká se, že není dobré používat balíček karet jiné osoby nebo, když koupíte karty z druhé ruky, že nevyčtete nic rozumného. (no proč máme čištění?)
:- Také se tvrdí, že první balíček karet by měl být dárkem.
:- Dalším mýtem je, že bychom neměli vykládat sami sobě, ale jak se chcete s kartami seznámit a ověřit si, jak je chápete, vnímáte, a jestli vám ukazují pravdu?

Ať už se rozhodnete jak chcete, přistupujte k výkladu s respektem, s láskou, pokorou, ať nikomu tím neublížíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...