středa 10. února 2016

Varianty Achátu 1. část ( od A do Č )

Název: Achát
Archandělé: Michael a Raziel
Barvy: Kombinace hnědé, šedé, modré, zelené, oranžové, červené, bílé

Léčivé vlastnosti: Posiluje mysl a tělo, pomáhá rozpoznat pravdu a je účinným léčivým kamenem ve spojení se soustavou čaker. Stačí si jen vybrat barvu achátu, která odpovídá danému energetickému poli (červená pro kořenou, oranživá pro sakrální, žlutá pro solar plexus, zelená pro srdce, světle modrá pro krční, tmavěmodrá pro třetí oko, fialová pro uši a purpurová pro korunní čakru)
Stabilizuje auru, ruší a přetváří negativní energie. Jeho síla působí silně na tělesné a citové úrovni. Při umístění na srdce jím léčíme citovou nevyrovnanost, nepřijímání lásky. Při umístění na žaludku zase léčí trávicí potíže a gastritidu. Léčí oči, dělohu, žaludek. Také čistí lymfatický systém a slinivku břišní. Léčí různé kožní nemoci, posiluje krevní oběh. Tiší bolesti a také léčí padání vlasů.




Název: Blue Lace - Modrý krajkový achát
Archanděl: Raguel
Barvy: Nebeská modř s bílým vzorováním

Léčivé vlastnosti: Napomáhá vyrovnanosti, pomáhá k uvědomění si sebe sama, které pomáhá udržet si rovnováhu v období stresu. Také stimuluje sexuální a fyzické energie, zvyšuje vytrvalost, krevní oběh. Jeho ochranné vlastnosti podporují bezpečnost a sebevědomí. Odstraňuje psychické bloky, ale také problémy s rameny, krkem, se štítnou žlázou, lymfu uzlin, infekce hrdla, snižuje horečky, snižuje artritídu a deformace kostí, celkově posiluje kosterní systém, napomáhá rychlejšímu srůstu zlomenin a také pomáhá slinivce břišní a vlásečnicím.





Název: Botswanský achát
Archandělé: Raguel a Šamuel
Barvy: Světle modré a šedé kudrlinky

Léčivé vlastnosti: Napomáhá ke zklidnění nervů, zbavuje depresí a pomáhá soustředit myšlenky na službu. Také napomáhá tělu přijímat kyslík. Léčí oběhový systém a kůži. Je vhodný pro kuřáky, kteří chtějí s kouřením přestat. Napomáhá otevírat skryté moudrosti v hlubinách duše, ale také otevírá tvořivost a v duševní oblasti napomáhá vidět v širším měřítku. Je vhodný pro korunní čakru, dodává energii energetickému systému.






Název: Crazy Lace - Bláznivý krajkový achát
Archanděl: Ariel
Barvy: Jemné krajkové vzory v achátu

Léčivé vlastnosti: Kámen, který je více než vhodný pro navázání spojení s Matkou Zemí, přispívá k uzemnění, když svou pozornost soustředíme na  plno věcí naráz. Vhodní pro 1 a 5 čakru. Vhodný na infekce, záněty, horečka, problémy s krkem a rameny, poruchy štítné žlázy, lymfatické uzliny, odstraňuje bloky nervového systému, léčí artritidu a deformaci kostí, urychluje srůstání zlomenin, pomáhá vlásečnicím a slinivce břišní. Ochlazuje, uklidňuje, vnáší do mysli mír a klid, aktivuje krční čakru, otevírá cestu ke kontaktu s vyššími energiemi, přináší obrovský zdroj síly, působí proti potlačování pocitů, odstraňuje staré křivdy, mužům pomáhá přijmout svou senzitivitu






Název: Ohnivý achát
Archandělé: Michael a Raziel
Barvy: Zářivě měňavé odstíny oranžové, červené a hnědé barvy

Léčivé vlastnosti: Jinak se mu také říká kámen astrologů. Také dodává pocit bezpečí a ochrany. Léčí nervy, žaludek, systém s vnitřní sekrecí žláz, poruchy oběhového systému. zraku. Posiluje noční vidění a celkově ho pročišťuje na vnitřní intuitivní. Odstraňuje návaly horka a obnovuje rovnováhu. Chrání před totálním vyhořením, dodává tělu vitalitu. Pročišťuje éterické bloky, dodává energii. Pokládá se na vyhořelé, zastavené čakry nebo na čakry nevyvážené a tím se postará o její zpětné jemné napojení.





Název: Zelený mechový achát
Archandělé: Rafael, Uriel a Ariel
Barvy: Trocha zelené barvy v útvarech podobných mechu v čirém bílém kameni.

Léčivé vlastnosti: Pomáhá vytvořit bezprostřední pouto s Matkou Zemí. Je brán jako symbol ztělesněné přírody. Dodává vitalitu, osvěžuje, dodává klidu mysli a mír. Celkově se s ním rychleji uzdravuje. Nejlepší na vleklé nemoci. Čistí oběhový, vylučovací systém a záněty. Podporuje imunitu a lymfatický systém. Odstraňuje deprese mezi nerovnováhou obou mozkových hemisfér. Léčí infekce, pomáhá předcházet dehydrataci a hypoglykémii. Také léčí chřipku, nachlazení, horečky, záněty, kožní plísně, infekce.







Název: Akvamarín
Archandělé: Raguel  Uriel
Barvy: Průsvitná modrá, zelená, až světle modrá barva mořské pěny.

Léčivé vlastnosti: Vyrovnává emoční, mentální a fyzické tělo. Pomáhá vytvářet podvědomí o univerzálních pravdách a přispívá k jejich integraci. Pomáhá při bolestech v krku, problémy se štítnou žlázou, zmenšuje otoky. Aktivuje hormony, kterými uvádí do rovnováhy hypofýzu a  štítnou žlázu. Dobrý je i pro fyzickou stránku, na svaly. Prospěch má i na žaludek, očist, čelisti a zuby. U zraku dobře působí na krátkozrakost a dalekozrakost a zklidňuje imunitní systém, který se bouří. vhodný na sennou rýmu atd.




Název: Ametyst
Archanděl: Michael
Barvy: Levandulová až tmavě purpurová

Léčivé vlastnosti: Ochranný a uklidňující kámen a také meditačním kamenem. Urychluje vývoj schopnosti jako senzibilita, jasnozřivost, dar vizí atd. Dobrý n aktivity hormomů. Posiluje imunitu a vylučovací orgány. Harmonizuje žlázy s vnitřní sekrecí a metabolizmus. Pomáhá ulevit od tělesné, citové, duševní bolesti a stresu. Zmírňuje bolesti hlavy - vhodné na migrény. Uvolňuje napětí a čistí krev. Blokuje geopatogenní zóny. Léčí nerovnováhu žaludečního a dýchacího systému. Pomáhá při kožních chorobách, buněčných poruchách a nerovnováze zažívacího traktu. Zmenšuje podlitiny, léčí rány a pomáhá odstraňovat otoky. Pomáhá rovněž při poruchách sluchu. Působí na střeva, kde reguluje stav střevní flóry, odstraňuje parazity a zlepšuje vstřebávání vody. Ametyst léčí nespavost a zajišťuje klidný spánek.




Název: Angelit
Archandělé: Chaniel a Raguel
Barva: Krémová nebeská modř

Léčivé vlastnosti: Svou nenergií zvyšují vyrovnanost a víru a také pomáhat zbavovat se strachu, obav. Má také schopnost usnadňovat astrální cestování a komunikaci s anděly. Je považován za kámen míru a symbolizuje  dobré vztahy. Dá se tady považovat za sociální kámen stejně jako růženín. Je převážně používán léčiteli pro své účinky zvyšující vnímavost, telepatii a koncentraci. Také zmírňuje komplexy, pocity méněcennosti, dodává sebedůvěru, nadhled a lásku k sobě samému. Pomáhá k plynulé konverzaci - tedy k vyjádření se a k jasné komunikaci. Zlepšuje činnost štítné žlázy
Léčí krční záněty, pomáhá při obtížích s močovými cestami. Příznivě působí na plíce a dýchání. Tiší bolest ze spálení. Zlepšuje psychický stav léčí duševní choroby, podporuje funkci ledvin a taktéž pomáhá vylučovat z těla jedy, zmenšuje otoky, má příznivý vliv na kosti a chrupavky.




Název: Apofylit
Archandělé: Raziel a Chaniel
Barvy: Čiré zelené, broskvové a bílé přírodní pyramidovité tvary.

Léčivé vlastnosti: Zesiluje jasnovidnost a také pomáhá při astrálním cestování. Je velmi výborným meditačním kamenem, který spojuje s andělskou energií a pomáhá si zapamatovat si. Výborný kámen v použití s Reiki. Působí na dýchací ústrojí a také na astma. Zmírňuje alergie a zvyšuje regeneraci kůže. Omlazuje zrak a také slaďuje duši s fyzickým tělem.









Název: Azurit
Archandělé: Raziel, Cadkiel a Chaniel
Barva: Zářivá tmavomodrá

Léčivé vlastnosti: Je to transformační kámen, který souvisí s tvořivostí, intuicí, inspirací a zbavuje iluzí. Pomáhá při problémech s klouby, artritídě. Také řeší krční problémy. V páteři odstraňuje zablokování a poškození mozku. Příznivě působí na slezinu, kosti, štítnou žlázu, kůži. Léčí ledviny a žlučník a potíže s játry. Také řeší problémy s kůží. Pomáhá při detoxikaci organizmu. výborný pro těhotné - pomáhá při vývoji zárodku. Pročisťuje čakry, dodává energii a vyladit vyšší Já.






Název: Azurit a Malachit
Archandělé: Raguel, Rafael, Cadkiel, Ariel
Barvy: Tmavomodrá a zelená

Léčivé vlastnosti: Vlastnosti těchto kamenů se mísí, aby vytvořily novou energii zaměřenou na přijímání osobní síly a snižování napětí. Potlačuje křeče i menstruační. Usnadňuje porod a rezonuje s pohlavními orgány žen a léčí pohlavní nerovnováhu. Léčí astma, krevní tlak, artritídu, zlomeniny, epilepsii, otoky kloubů, nevolnosti, závratě, nádory, výrůstky, slinivku břišní, zrakové nervy, slezinu. Celkově opravuje DNA a zlepšuje imunitu. Léčí cukrovku, odbourává jedy v játrech a vyrovnává kyselost v tkáni.




Název: Celestin
Archandělé: Gabriel a Raguel
Barva: Průsvitná modrá

Léčivé vlastnosti: Pomáhá nám dospět ve vývoji k vyšším úrovním vědomí a přináší poznání osobní pravdy. Slouží také rovněž jako nástroj komunikace a spojení s anděly. Výhodou tohoto krystalu je jeho síla, která dokáže čistit prostředí všude tam, kde je kámen umístěn. Zlepšuje vztahy a čistí atmosféru mezi rodinnými příslušníky. Snaží se pomoci oprostit svého majitele od temných pocitů a špatných vzpomínek z minulosti.
Pokud je tento krystal používán v okolí krku pomáhá zlepšit sociální dovednosti. Rovněž odstraňuje napětí a stres a udržuje úroveň energie a vitality na vysoké úrovni. Odbourá strach z neúspěchu a přílišná averze k riziku a skrze to je dosaženo úspěchu. Vedle toho přináší lásku a pocity naplnění. Celestín čistí auru a zvyšuje schopnost obklopit se příjemným prostředím a pohodlím. Celestín podporuje duševní rozvoj a posun až k naprosté duševní rovnováze, klidu a sebeovládání. Příznivý vliv na činnost srdce. Podporuje trávení a čistí zažívací trakt. Odstraňuje z těla nepříznivé bakterie a jedovaté látky. Bystří a zlepšuje zrak a sluch. Ulevuje od bolestí. Uvolňuje svalové napětí a křeče a odbourává duševní problémy.



Název: Cinabarit
Archandělé: Ariel a Raguel
Barva: Červená

Léčivé vlastnosti: Označuje se jako kámen kupců. Pomáhá provádět úspěšné obchodování, transakce a navazovat pocit hojnosti. Ale také se považuje za kámen alchymistů. Je s ním potřeba pracovat velmi opatrně . Obsahuje rtuť. Podněcuje tvořivost, nápaditost a činy a probouzí úsilí. Rozvíjí mocné vztahy a pomáhá řešit problémy.











Název: Citrín
Archandělé: Gabriel, Uriel a Ariel
Barvy: Žlutá až zlatohnědá.

Léčivé vlastnosti: Zvyšuje sebedůvěru, velmi silně harmonizuje a spolupracuje s Vyšším Já na ozdravení starých způsobů myšlení a na přivolání hojnosti. obnova ztracených sil a energie, blahodárně působí na chronický únavový syndrom, povzbuzuje trávení, slezinu a slinivku břišní, zažehnává infekce v ledvinách a močovém měchýři, pomáhá při očních problémech, podporuje krevní oběh, udržuje v rovnováze činnost štítné žlázy. Posiluje nervy, pomáhá zbavit se všeho škodlivého, příznivě působí při zácpě a zabírá na celulitidu. Působí na problémy při menstruaci a symptomy menopauzy, kdy uvádí do rovnováhy jednotlivé hormony a zahání únavu. Používá se při depresích, únavě a nervozitě, fóbiích, pomáhá překonávat mentální blokády, podporuje využití intuice a tvůrčí vyjádření.
Oživuje látkovou výměnu, velmi dobře působí při zažívacích potížích, podporuje činnost žláz, čistí střevní trakt a podporuje vylučování jedů z těla, využitelný je i při nadýmání a křečích žaludku, vyrovnává tvorbu inzulínu při cukrovce a léčí ledviny.


Název: Čaroit
Archandělé: Michael, Chaniel a Raziel.
Barvy: Tmavě levandulová až tmavě purpurová s černým a bílým žilkováním.

Léčivé vlastnosti: Kámen třetího oka zvyšuje jasnozřivost, intuici, vnímání energií a funguje jako katalyzátor k objevování a uzdravení skrytých obav.  Dodává energii vyčerpanému organismu,reguluje krevní tlak, má blahodárný vliv na oči, srdce, játra,slinivku břišní. Napravuje játra poškozená alkoholem. Zbavuje křečí a bolestí, zahání nespavost a pomáhá dětem klidně usínat. Vysoce účinný čistič fyzického těla. Potlačuje, stres, obavy, posedlost, frustraci, přeměňuje negativní energii v hojivou sílu a pocity nerovnováhy uvádí v harmonii a uvolnění. Probouzí srdeční a korunní čakru, pročišťuje auru a ukazuje způsob nápravy karmických předurčení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...