čtvrtek 25. února 2016

Výklad pro dnešní den 25. 2. 2016 (čtvrtek) Vyvážení Jin Jang

Včerejší výklad bohužel není. Mám toho více na vyřizování, tak trošku nestíhám.

Co nám vzkazují poslové karet Tarotu Snů na čtvrtek 25. 2. 2016?
Promlouvají k nám kartou číslo 15 Ďábel.

Základním významem této karty je nekultivovaná a primitivní vnitřní energie. Skryté touhy a agrese, ale také závislost a posedlost. Též znázorňuje hněv.
Může nás upozorňovat na důsledky potlačovaných životních energií, ale také k nám promlouvá, že se můžeme vyhýbat zodpovědnosti tím, že předstíráme bezmoc vůči vnitřním pokušením. Pozor tento den na materialismus.

Určitě jste v životě cítili záchvěv hněvu, tak silný, pohlcující, že jste nad sebou ztratili kontrolu. Určitě se vám také stalo, že Vaše náklonnost k nějaké látce (pití, drogy, jídlo, kouření) nebo k nějaké činnosti, překročila únosnou mez a stala se závislostí.
Nebo jste byli do někoho tak zamilovaní, že jste na něj bez přestání mysleli dnem i nocí, až Vám někdo musel říct, že jste na té osobě závislí a posedlí? A právě ve všech těchto situacích získala vnitřní nízká energie kontrolu nad Vaším životem a řídila jej. Zdá se, že jediné, co v tu chvíli se dá dělat, je dívat se, jak propadáte zkáze.
Karta Vás upozorňuje na to, že tento den může být pro mnohé zkouškou pro nepodlehnutí, nezaváhání a aby jste se snažili mít své náklonnosti pod kontrolou.

Na kartě je Blázen zobrazen dvěma způsoby. Jeho normální, každodenní vědomí = Persona, která se nachází v kleci. Jak vidíme, tak se ve své pozici choulí. Pozice novorozeněte. Není schopen jednat, ani zvednout hlavu. Je nahý a všechny zástěrky, triky, které má vědomá mysl ve zvyku používat, svlékl a odhodil. Nad Personou se vznáší Bláznův vnitřní ďábel.
V rukou drží řetězy, ke kterým je klec připevněna.
Na čele má obrácený pentagram a další je vyznačen ohněm v pozadí. Také lemují dno Bláznovy klece.
Jak víme, pentagram je symbolem lidstva. Pět cípů se vykládá jako pět symbolů. Také se jim dává význam 4 živlů a pátým je Duch.
Ovšem, je-li pentagram vzhůru nohama, symbolizuje, že vítězí ty nejnižší pudy.

Ďábel má zavřené oči. V zásadě představuje sílu, která může být zkrocena. ale nelze ho vychovat. Nepoučí se ze zkušeností a z toho, co vidí kolem sebe. Je pouze chtivý a jakmile dostane příležitost, prostě se jí chopí a vezme si to, co chce.
Je důležité, nenechat se přesvědčit o tom, že nemáme žádnou moc, jak nad sebou, tak nad svým životem.
Když tento klam prohlédneme, budeme volní. vždy jde jen o to, jak věci vnímáme, jak a které situace pohlížíme. Samozřejmě toto nestačí k vyřešení problému, protože změnit své přesvědčení - svůj způsob vnímání je mnohdy velmi těžké, ale ne nemožné.

Sama karta nám říká, když se a ni podíváme, že dvířka u klece jsou otevřená. Ale, když jsme zoufalí, schováváme se, nechceme vidět. A přesto - řetězy nedrží blázna, ale klec.
Nebrání mu v tom, aby ze svého zajetí vyšel, tak jako nás nedrží žádné okovy ani řetězy. Nezoufejte a pořádně se podívejte na kartu. Řetězy nejsou napnuty, ale také nám něco vystupuje z pozadí.
Jde o správně postavený pentagram. Je mnohem větší a nadřazenější, tak jako Vy. Nevzdávejte se vlastní zodpovědnosti za svůj život a nevkládejte své opratě do rukou vnitřního ďábla. Vždy existuje cesta ven a vždy je několik možností. Ať snadnou cestou nebo trnitou. Ta trnitá znamená vzhlédnout a chopit se pomocné ruky a vymanit se z volných řetězů. Ta snadnější je, že prostě propadneme vnitřnímu ďasu a necháme se jím vést. Vše má svou slabinu a i ďábel. Oslabíme ho tím, když otevřeme oči, přikrmíme, když jeho iluzím podlehneme, protože dokáží být velmi přesvědčivé.
Tento den si hlídejte sebeklamy, závislosti, také na to, aby jste nešáhli po něčem z pokušení, že to chce náš vnitřní stín.
Tak snadno se dá sejít ze své cesty a těžko se navazuje zpátky na ní. Také můžete uvěřit někomu, kde se to nemusí vůbec vyplatit.
Pozor na chtivost, záchvaty zlosti, chtíčů, vztek, materiální hodnoty. Hlavně neztrácejte sami sebe, svou víru, sílu, svého ducha.

Najděte svou mez, hranice. Potlačování též způsobuje opačný efekt, než žádáme. Nevnímejte tuto kartu špatně. Berte jí jako léčivou sílu, která Vám říká na čem máte zapracovat, v čem máte nalézt rovnováhu. Všichni máme v sobě tu temnější stránku, která občas chce ven. Popouštějme své emoce v léčivých dávkách, jak pro nás, tak pro naše okolí. Nic v sobě neduste, ale taky nepropadejte beznaději, když se Vám zdá, že se nedaří a že vše jsou to jen bludy, iluze, kterými jste se nechali unést. Vnitřní stín má tendenci nás držet dole, někdy až příliš dole a proto se snažte obě své stránky vyrovnat, tak aby spolu hrály filharmonii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...