pátek 26. února 2016

Karty mořských panen

Karty mořských panen
Kniha + 45 karet

Tyto karty respektive jejich průvodci Mořské panny, nám ukazují, připomínají, jak více sami sebe milovat, jak si lépe porozumět. Také nás učí, jak můžeme oslavit svou smyslnost. Váží si ženskosti, jásají nad plodností, jsou hrdé na naše touhy, naši krásu a pudovost. Žádají nás, abychom s nimi znovu zpívaly svou píseň - žili svůj život.
Svou nezávislostí nám ukazují, jak si udržet to, kým jsme, i v našich intimních vztazích. Jejich neskrývaná krása a sexualita a jejich přirozené vábení nám připomínají, že jsme žádoucí a silné. Už jen tím, že jsme, že žijeme.

Tyto karty a jejich průvodci nás spojí s léčivou moudrostí a smyslností mořských panen a naučí nás, jak se máme vnímat jako smyslné a silné bytosti, které se přitom nebojí dát najevo svou zranitelnost.
Spojí nás se svou emotivností, kterou mnozí považují za slabost. S pomocí průvodců karet budeme schopni cítit do hloubky, aniž bychom se za to styděli.
Už jen v úvodu při otevření průvodce na nás dýchne krásné motto, které souvisí s naším každodenním bytím: “Kéž...Kéž mohl bych plavat jako delfíni. Kéž mohl bych být jako oni.” - Heroes, David Bowie.

Není potřeba znát celou mythologii těchto bytostí. Knižní průvodce postupně při výkladu karet, Vás s nimi seznamuje. Každá karta je číslovaná, což se dá spojit s numerologií. Ale také má výhodu jako Tarot. Kartu, kterou si vytáhnete obráceně, je pro Vás varováním, připomínkou. Dokáží nám velmi jasně a něžně promluvit přímo z duše a jít do hloubky a otevřít jí, aby to otevřelo i nás. Publikace, která je přiložena je příjemným průvodcem s vloženou mystikou, která je do detailu zpracována.
Jsou vhodné pro vykládání svého nitra, co v něm změnit, pro probuzení sebelásky a pro vztahy. Ale také se hodí i na jiné výklady, když si správně vše pospojujete, tak se s nimi dá pracovat ve více sférách, tématech a otázkách.
Nebrala bych tyto karty jen čistě jako holčičí, ženské nebo jen pro témata dívek. Každý máme vždy na čem pracovat a co si srovnávat, jak ve vztazích, tak v sobě samotných. Zaujala mě na nich právě ta hloubka, do které dokáží jít.
Lidem se občas zdá, že poselství, které karty určí, se jich netýká, že jde o omyl. Jen je potřeba nechat informace volně plout a během několika dní se ukáže, jestli v nás zanechali nějakou stopu, jestli vidíme souvislost, jestli si uvědomuje, že mámě něco změnit, co nám vlastně říkají a jestli, když nad tím přemýšlíme nemají nakonec pravdu a postupně se k tomu  dopracováváme.
Jsou ulehčením pro naše pamatování, ale i motivací ke změně a disciplíně.
Rady se zdají být prosté, srozumitelné, jednoduché. A říkáme si, že to vše víme, ale vědět neznamená, že tak skutečně konáme.
Také inspirují k vlastním výkladům, vlastním stylům rozložení.

Je na místě udělat si k oltáři vlastní misku s vodou, s umístěním mušlí, lastur, kamínků. Voda s kartami nádherně rezonuje a odraz vyložených karet ve vodě, dodává další význam, smysl a větší cit a porozumění, živost a intenzivnější propojení s bytostmi.



2 komentáře:

  1. Ahoj :) Chci Ti pochválit tvůj blog. Podle mě odvádíš moc pěknou práci. I když jsem se o takováto témata nikdy sám nezajímal, rozhodně je to zajímavé čtení a rozhodně se budu stavovat častěji. Přeji hezký večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tvé zastavení, kterého si jako vždy vážím - jen už to s tou mou komunikací není takové :)). Krásný víkend :).

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...