středa 3. února 2016

Výklad pro den 3. 2. 2016 (středa)

Co nám vzkazují poslové Karet skryté moudrosti na středu 3. 2. 2016?
Promlouvají k nám skrze kartu číslo 23 Souboj draků (vnitřní konflikt, mravní zásady, vědomá volba)



Karta Souboj draků je jak Spojencem, tak Vyzyvatelem.
Představuje napětí mezi protiklady. Když se podíváme na kartu, připomíná nám starodávný symbol Jin Jang. Dvě navzájem opačné a zároveň doplňující se síly. I když žijeme v jednotě, vnímáme dualitu důvěry a pochybností, lásky a strachu, správného a špatného, černého a bílého.
Tento aspekt vaší současné skutečnosti říká, abyste vzali na vědomí, že i když jdete nějakým směrem, někdo jiný vás může vybízet k tomu, aby jste směr změnili.
Jakou stránku v sobě více pěstujete, zaléváte, hnojíte, kypříte je pouze na vás. Všichni máme v sobě dvě semínka, která se snažíme držet v rovnováze.
Jedná se o jednu ze zkoušek, jestli vás povede vaše ego nebo duše. Vždy máme na výběr v možnostech, v rozhodování a právě rozhodování také vyřeší náš vnitřní konflikt. Pokud se zmítáme mezi dvěma draky, ten kterého nakrmíte, vyhraje.
Jaký to je? Po zralé úvaze uvažte, který z nich neslouží vašem vyššímu záměru a nakrmte toho druhého. Tím celý vnitřní konflikt vyřešíte. Vzpomeňte si na rozhodující chvíle, na to kam směřujete, na váš cíl, jak se při tom cítíte, jak vše vnímáte, jestli vás naplňují, dokáží vás odreagovat, jestli při nich máte příjemné pocity. A nebo naopak, jestli vás ubíjejí, nenaplňují, necítíte si při nich dobře.










A co nám vzkazují poslové Tarotu Snů na středu 3. 2. 2016?
Promlouvají k nám skrze kartu Svět.



Z jedním symbolů, které karta představuje je uvědomění a úspěšné završení, které ve svém životě občas zakoušíme. Je poslední kartou cyklu a tak přirozeně reprezentuje naplnění a zakončení.
Museli jsme projít zkouškami, díky kterým vidíme to, co na začátku ne. Díky uvědomění jsme schopni začít kouzlit.
Na kartě je blázen a okolo něj je Země, která je velká a drží Blázna v sobě. Je zajištěna zlatým rámem, což je protiklad toho jak známe kartu Blázna, kde Zem držel v kříšťálové kouli zaklesnutou.
V rozích karty vidíme čtyři živly. Oheň, Zemi, Vzduch a Vodu. Pokud  si vytáhneme tuto kartu, tak nám říká, že uvidíme vše celistvě a zahrnujícně, že nejsou potřeba žádné symboly. Místo toho vidíme věci jaké skutečně jsou.
Nejvyšší osvícení za pomocí živlů, neznamená, že budeme doslova vyzdviženi do nebes, ale naopak, osvícení nás vrací do každodenní skutečnosti. Jsme kým jsme byli, pouze s neurčitým nedefinovatelným jemným rozdílem.
Jedno ze zenových přísloví říká: Před osvícením naštípej dříví a nanos vodu. Po osvícení naštípej dříví a nanos vodu.
Musíme si uvědomit, že i když projdeme transformací, uvědoměním, nevynese nás to do oblak, ale přivádí nás zpět k běžnému pozemskému životu.  To neznamená, že máte vše hodit za hlavu, na vše se vykašlat, že se nic teda nezmění. Změníte sebe, svůj pohled, uvedete mezi draky rovnováhu, vyváženost. Uvidíte, co můžete změnit, jak změnit.
Jde o přirození proces ve vývoji. Jak na vás působí lidé, kteří dosáhli osvícení? Na kartě je Blázen chráněn kovovým rámem a tak je to i s osvícenými - jakoby byli chráněni před nepřízní osudu. Může přijít tornádu, vichr, povodeň, požár, ale mudrc zůstává klidným, protože ví, že jeho nejvnitřnější Já není závislé na existenci fyzického těla. Ale rám kolem Blázna nemusí být chápán jen jako ochrana, ale i jako hranice. Uvědomíme si, že nelze dělat cokoliv, a když dosáhnete uvědomění budete se pohybovat stále v rámci hranice, které vám život určuje. Jen je potřeba se s tím smířit, vyrovnat, brát se takový jací jsme.
Také oblý tvar na kartě může připomínat vejce a poukazovat tak na to, že Blázen, který dospěl k osvícení je vlastně pouhým zárodkem a po nějaké době se vylíhne a znovu započne své putování. Cesta nikdy nekončí, pokračuje dál, stále dokola.
Být celistvý znamená uvědomit si vlastní limity.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...