čtvrtek 17. prosince 2015

Ádžná


Ádžná

Harmonické myšlení
Čelní čakra neboli třetí oko, poskytuje energii pro to, abychom mohli zažívat výstižné a jasné myšlení. Ale i duchovní reflexe a vnitřní rozjímání. Má v sobě kořeny psychologické zralosti a také filozofické a etické principy. Pokud je čelní čakra plně aktivována, pak stimuluje obě hemisféry mozku. Levá hemisféra ovládá analytické a rozumové myšlení. Pravá zase sjednocovací myšlení a tvořivou činnost. Společna vytvářejí harmonickou vizi skutečnosti, které zahrnuje schopnost celistvého prožívání a představivost a logické myšlení.


Probouzení mysli
Třetí oko(čelní čakra) nám poskytuje energii, abychom rozlišovali vnitřní obraz toho, jak vidíme svět kolem sebe.  Když si uchováme pozitivní přesvědčení o sobě a ostatních, pak náš mentální obraz bude pevný a schopný ustát narušení. Tato čakra hlavně pojednává o síle mysli vytvářet skutečnosti na mentální, emoční a fyzické úrovni. Mění naše životy, usměrňuje naší životní sílu a uskutečňuje sny. Probouzí naší mysl a ptá se, zda co jsme uskutečnili je falší nebo pravdou.

Moudrost a znalosti
Pro aktivaci čelní čakry je nezbytné prověřovat sebeomezující myšlenky, které znevažují naší hodnotu. Účelem Třetího oka je nabízet možnosti k dosažení moudrosti, schopnosti rozlišovat, k intuici, znalostem a k představivosti. Když jsme schopni uvědomit si pravdu ze svých životních zkušeností, tím tuto čakru rozvíjíme a posilujeme tím našeho ducha.

Smyslová energie
Třetí oko dodává energii všem smyslům. Dává energii našim očím, nosu, uším, ústům a stimuluje ostrost našeho smyslového vnímání. Dále poskytuje energii mozku, aby mysl mohla být aktivní a pozitivní. Otevírá brány vyšším duchovním říším, které jsou okolo nás a jsou přístupné právě skrze rozvinuté citlivosti a otevřenou mysl. Jakmile dosáhneme nových možností - dostaví se vizionářská mysl, která je schopna přemýšlet a zároveň vnímat intuitivně.

Léčivá síla
Naše mysl má silu uzdravovat. Otevírá nás dobru, pomáhá nám potvrdit, že jsme celiství, že si zasloužíme lásku a vše co si říkáme, že chceme. Pomáhá nám rozšiřovat hranice nových možností, vidět nové horizonty, když jsme unaveni. Třetí oko je nejvnímavější k afirmacím potvrzující naší hodnotu a dobrotu. Musíme sami sebe uznávat a tím zaséváme semena dobra do své mysli. Ty nám pak pomohou přeprogramovat životní vize, pro lepší příležitosti pro fyzickou a emoční pohodu.

Systém našich přesvědčení
jak se naše mysl postupně rozpíná a rozšiřuje, učíme se, že prospěchy a jejich volby jsou nám blíže. Pomáhá nám to k naladění našeho ducha na frekvenci vesmírné inteligence, která je vše milující, vidící, vědoucí a je jedno v jaké formě tuto zkušenost této inteligence prožijeme. Vesmírná inteligence reaguje kladně čemu o sobě věříme. Věříme-li, že si zasloužíme lásku, blahobyt, zdraví, dobrotu, moudrost - pak nám tato intelegence odpoví kladně ANO. Ale když tomu nevěříme - tak nám opět vesmírná inteligence řekne ANO. To nám potvrzuje to, že, že čemu věříme, to je pravdou. Je důležité si pečlivě vybírat, co si přejeme zahrnou do našeho života nebo do našeho pohledu na svět a pak prověřovat náš systém osobních přesvědčení, abychom viděli, co je pravda, co má hloubku, stálost a důslednost a co ne.

Svoboda volby
Pro pěstování si vyšší mysli nám pomáhá využití inteligence a moudrosti, abychom byli schopni zvolit si a rozeznat dobro, které kolem nás a u nás chceme.Svoboda volby je na každém z nás. Jak se třetí oko rozvíjí, my dosahujeme psychologické zralosti a tak jasněji vidíme, že máme schopnost měnit způsoby, jak pohlížíme na život. Mysl je dynamická a otevírá nám dveře k opravdovému léčení sebe a ostatních.

Pozitivní myšlení
Třetí oko řídí jak mysl, tak fyzické tělo. Vládne všemu od tepové frekvence po schopnost snášet bolest. Jakmile je jednou síla mysli využita a usměrňována meditacemi a jógou, je schopna nastolit zdraví. Pozitivní myšlení zvyšuje hladinu endorfinů v krvi. Tyto látky ovládají pocit pohodlí, pohody a napomáhají k vytvoření zásob energie, které využíváme v těžkých dobách - stres, nemoci. Čím více máme zdravější mysl, tím zdravější je i naše fyzické tělo. Myslíme-li pozitivně, pak i prožíváme pozitivní situace. Učíme se odpoutávat od destruktivního prožívání emocí - respektive na závislosti - ty totiž sabotují naše zdraví a život takový jaký chceme a ničením těchto závislostí si volíme možnost k otevření se lásce kolem nás.

Čelní čakra a emoční tělo
Třetí oko upravuje naše emoční reakce. Jejím prostřednictvím se rozhodujeme, jak budeme reagovat na situace, která v nás vyvolává určité pocity. Když si dovolíme emoce plně prožít, tak nakonec zmizí. Opačně, když jim nedovolíme průchod a potlačíme je, budou se k nám vracet a brání tím plynutí energie.

Čelní čakra a mentální tělo
Třetí oko je místo, kde se utváří náš způsob myšlení. Je to řídící centrum mysli.  Svou inteligenci můžeme využít pro vytvoření jak konfliktu, tak harmonice. Když jsme vyrovnaní, v jednotě sami se sebou, tak zjistíme, že máme málo myšlenek a mysl je klidnější, tišší, urovnaná a máme celkově v situacích jasněji. Vnitřní rozpor způsobuje pro změnu to, že naše mysl hledá řešení našeho problému. Třetí oko se dívá na život ze vše zahrnující pohledu a ukazuje nám cestu k rozhodnutím, volbám, které jsou nám ku prospěchu.

Síla mysli
Mysl využíváme pro rozvoj zdravé čelní čakry a právě tím, že využijeme moudrost, inteligenci s naší minulostí. Je to o tom, že se ptáme sami sebe, co jsme se naučili z náročných životních zkoušek nebo od lidí, kteří nám do cesty stavěli překážky. Dále, co pomáhá rozvíjet třetí oko je, že vypneme mysl, ztišíme se a zůstaneme v klidu. To známe z meditací. Tato možnost nám otevírá bránu do vyšších duchovních říší, kde věříme zdroji, který nás povede ke svobodě, radosti, lásce, moudrosti, uvědomění. Pokud mysli příliš používáme, pokřivujeme tím skutečnost, kdežto když budeme věřit naší vyšší mysli, že za nás bude pracovat, můžeme pak nalézt pro nás praktická a reálná řešení, Všechny odpovědi na naše úskalí jsou skryty uvnitř nás samotných a bez ztišení mysli je neuvidíme, neuslyšíme. V okamžiku kdy se snažíme najít řešení na naše těžkosti v nás, popíráme tím štědrost vlastní moudrosti.

Vnitřní vedení
jakmile se vzdáme vlastního ducha a možnosti vybrat si sami, stáváme se předmětem ve hře předepsaných pravidel, předsudků, všeobecného mínění. Ty nás omezují a ovládají. Když odmítneme myslet samostatně nebo nedokážeme zvážit všechna pro a proti v dané situaci, připravujeme se tím o právo vytvořit si vlastní názor. Rozvojem třetího oka získáme lepší přístup k vnitřnímu vedení. Pěstováním moudrosti vyšší mysli, si vytváříme zásoby energie, které nás drží zdravé, jak emočně, tak fyzicky. Schopnost rozlišení nám pomáhá zvolit správnou cestu a lidi. Za použití znalostí, které máme si zjednodušujeme život. Za pomocí představivosti/vizualizace, intuice si tvoříme nejlepší možný život právě tady a teď.

Transformace a reflexe
Toto centrum řídí většinu toho, co děláme v našem životě i s chováním, tak je důležité, že si vytváříme realistické životní postoje, které podporují naše bytí, existenci, jak je jen nejlépe možné. Proto budujeme vnitřní celistvost, která obsahuje všechny naše zkušenosti, odpouští minulosti a dívá se směrem na přítomný okamžik a dopředu. Přemítáním o sobě a změnou sebeomezujících myšlenek, uzdravujeme svou mysl.

Třetí oko dozrává zkušeností a věkem. Rozvíjí se správné myšlení tom kdo a kým jsme a pomáhá nám zvládat těžkosti. Schopností odprostit se od osobních ataků, nezdravých situací a lidí, vyživuje naší vnitřní sílu a jasnost. Schopnost rozpoznávat povahu lidí a situací nám dává svobodu vhodně využít naší vnitřní  a životní sílu. Zdravými postoje založenými na respektu a lásce k sobě samým a ostatním, kultivujeme svoje rozlišovací schopnosti. To nás učí činit rozhodnutí založené na našem dobru největší radosti. Postoje, které jsou naplněny pružností, otevřeností, láskou k sobě a to dobré vidíme i v ostatních - nám pomáhají zvládnout naše životy elegantně s moudrostí.

Negativní postoje
Všechny negativní postoje jsou jen falešným přesvědčením, které se týkají toho, že si nepřijdeme dobří, nic si nezasloužíme. Když souhlasíme s myšlenkou a věříme jí, že nemáme hodnotu, pak si nevážíme naší záře, světla, dobra. Věčný cynismus, úzkosti, negace mají za vliv, že jsme oškliví a staří. Nabubřelost, oddělenost od pravého já nás zavádí k sebestřednosti a narcismu. Chceme pak vypadat v očích ostatních, že jsme něco více - důležití, zahledění do sebe omezujeme tím naši skutečnou pravdu a sílu.

Pozitivní postoje
Je opakem negativ - přesvědčení, že si zasloužíme, že jsme dobří, máme se rádi, víme a známe svou hodnotu. udržujeme svou mysl celistvou, zdravou. Přijetím sebe sama si určujeme osobní hranice, tak aby nás neohrozil žádný atak na naší osobu. To, že uznáme a poznáme naší cenu nám dovolí rozeznat, kdo a co slouží našemu dobru. Láska k sobě samému nám pomáhá pěstovat si smysl pro humor a cestu životem nám činí radostnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...