čtvrtek 17. prosince 2015

Problémy spojené s Ádžnou

Nejčastějším problémem s disharmonií a dysfunkcí třetího oka  se projevuje zatížením hlavy. Setkáme se s tím u lidí, kteří žijí převážně z racionálního a zevšeobecňovaného myšlení. Intelektuální myšlení těchto lidí je možná výrazné a je spojováno s darem skvěle analyzovat, ale chybí jim celkový pohled na věc. Platí pro ně jen to, co je rozumem pochopitelné, vědou ověřitelné, statistikami všeobecné. Odmítají vnitřní duchovní poznání. Je pro ně nerealistické a nevědecké. Také se mnohdy pokoušejí působit na ostatní demonstrativně za účelem vlastní moci a uspokojení  jejich myšlenek. S tím souvisí i problém čakry SolarPlexu a Sahasráry (7, korunní). Déle může být problém u první čakry a ostatní jsou zablokované, kdy lidé nerozeznají opravdový význam vnímaných informací a obrazů.
Mají-li lidé tok, proud energie omezen či naprosto čakra stagnuje, je pro ně jedinou skutečností vnější svět a okolí. Nic mezitím. Život jim určují materiální věci, hodnoty, přání, nezvladatelné emoce, tělesné potřeby. Diskuze na téma duchovno jsou pro ně velmi vyčerpávající, zbytečné, o ničem - pravdy, nemající  význam, nesmysly. Myšlení jako takové se orientuje podle převládajících mínění v široké společnosti a pak v náročných situacích ztrácejí hlavu. Souvisí s tím zapomnětlivost, potíže se zrakem. Je důležité více se dívat dovnitř sebe.
Dost často takový lidé nosí černé brýle, protože se nedokáží podívat na své skutečné Já. Nebo jim vlasy padají přes oči, zakrývají si je rukama, uhýbají pohledy - jsou přesvědčeni, že  na tomto světě není možné dosáhnout harmonie, a tak mají potřebu svou citlivost, zranitelnost před okolím skrývat. Těžko snášejí kritiku a potřebují se ujišťovat, že je s nimi vše v naprostém pořádku, že jsou milováni a nemusí svou zranitelnost, naštvanost schovávat.

Související části těla: Oči, oční dutiny, spodina lebeční, spánkové laloky

Fyzické problémy/Nemoci: Týkají se především inteligence versus hlouposti, emoční otupělosti a přepracování. To vyvolává migrény, slepotu nebo jiné oční problémy jako šedý a zelený zákal. Co se týká mozku, tak jde o mrtvičku nebo nádory. Též potíže s dutinami, skvrny v zorném poli oka, záněty horních cest dýchacích, zánět vedlejších nosních dutin.

Očištění a harmonizování Ádžny: Pro třetí oko je úžasné pozorovat temně modrou oblohu plnou hvězd, s poslechem klasické hudby Mozart, Bach atd, za pomocí temně modré barvy(indigo) a v neposlední řadě dobře slouží kameny a drahokamy jako safír, lapis lazuli, sodalit atd.

Související žláza: hypofýza, podvěšek mozkový - je umístěn mezi obočím v malé kolébce v centru sfenoidní kosti.Když lidé nejsou schopni myslet sami za sebe nebo zažívají zmatení, nemají dostatek představivosti a dostatek jasného myšlení, pak to může být tím, že žláza není dostatečně funkční. Říká se jí též mistrovská žláza. Vylučuje hormony, které monitorují aktivity ostatních žláz v těle. Tyto hormony řídí kosterní vývoj, sexuální rozvoj a zrání. U žen vylučování mléka. Má i silný vliv na štítnou žlázu a nadledvinky. Je zodpovědná za fyzický a psychologický růst a ovládá i krevní tlak. jsme-li naladěni na vnitřní vědění, věříme své intuici a máme tvořivou představivost a používáme ji, pak tato žláza správně funguje. Ale je tomu naopak, když myslíme sebeomezujícím způsobem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...