pondělí 14. prosince 2015

Problémy spojené s Manipúrou

Tato čakra potřebuje nejčastěji ochranu, protože zrovna touto oblastí člověk vnímá změny v atmosféře v oblasti emocí.
Pokud jsou zastaveny první a druhá čakra  a jsou v nich nějaké problémy, má to vliv na Manipúru. Stává se pak velmi citlivou, až nepřiměřeně, otevřenou a zranitelnou.
Například lidé s pivním břichem - to chrání solar plexus a vidíme ho u lidí, co působí sebejistě, ale uvnitř jsou velmi zranitelní. Nedokáží se dostatečně ohodnotit a věřit si.
Mnohdy ruce zkřížené na žaludku mohou zaznamenat  rozvážnost, ale ve chvíli, kdy se tak stane po osobní otázce, ukazujeme tím naší citlivost a rovnou na téma, které se nás nejvíce dotýká. Je to taková potřeba chránit se před bolestí, protože to zasahuje do sebehodnocení.
Ale další známkou špatné funkčnosti, nevyrovnanosti Solar Plexu je i třeba pojídání sladkostí. Nejen pivní břicho, ale i tuky chrání tuto čakru, oblast. Ve chvíli, když se cítí osamocené, nechtěné, depresivní, v napětí, nemilované. Jde převážně o ženy.
Lidé se prostě často cítí bez odvahy, poražení, všude vidí v cestě samé překážky. Většinou v dětsví dojde k poškození Manipúry. Máme houpavý, svíravý pocit v žaludku, těkavé, zmatečné jednání.


Nemoci s tím spojené: Slinivka břišní, cukrovka, nemoci jater, žlučové kameny, kýla, jícnový reflex, slezina, tenké střevo, dvanácterníkový vřed, záněty slinivky břišní.

Očištění a harmonizování Manipúry: V přírodě Sluncem, pozorováním obilí, řepky, žlutých květů. V hudbě jsou to ohnivé rytmy. Barvy - žlutá sluneční barva s podporou kamenů jako Citrín, Jantar, Topaz, Tygří oko.

Související části těla: Játra, žlučník, žaludek, slinivka břišní, svaly, tenké střevo.

Fyzické problémy/Nemoci: Kyselost žaludku, zažívací potíže, žloutenka, vředy, pankreatitida, cukrovka, žlučníkové kameny.

Související žláza: Slinivka břišní
Na fyzické úrovni řídí slinivka metabolismus uhlovodíků, včetně regulace glukózy a inzulinu v krvi. Ovlivňuje vstřebávání živin. V duchovní oblasti se slinivka zabývá tématem radosti. Zrovna třeba cukrovka je považovaná za nemoc z nedostatku osobní moci a radosti. Postupně, jak rozvíjíme vědomí sebe sama, tak naše úroveň radosti stoupá a my se uzdravujeme a to se odrazí v emoční a fyzické pohodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...