čtvrtek 10. prosince 2015

Problémy spojené s Svádhišthánou

Chybná funkce druhé čakry  se odehrává hlavně v pubertě. Probouzejí se  sexuální síly, které vyvolávají nejistoty. Někdy chybí dostatek něžností či tělesné blízkosti. Může se stát, že začneme používat sex jako drogu, protože jsme nepoznali tvořivý potenciál těchto sil a tak je používáme nesprávným směrem.
Zablokujeme si tím sexualitu nebo nějak potlačíme. Může jít o nízkou sebedůvěru, nedostatek sebelásky, úcty, neprůchodnost emocí, které v sobě dusíme, sexuální chladnost. Přestrašenost, přecitlivělost, pocity viny, vnitřní zábrany, přehnanou potřebou čistoty, odporem k tělesnému/fyzičnu. Frigidita/Impotence. Napjaté vztahy k druhému pohlaví, hrubost, sex bez lásky.
Oblast křížiová představuje schopnost pro tvořivost. Položením rukou na podpříšek může být výrazem strachu z citového ranění a odmítnutí. Když to u někoho vidíme, tak takový člověk potřebuje volný prostor s nepodmíněnou láskou.

Související části těla: Sexuální orgány a prostata.

Nemoci s tím spojené:
Problémy s menstruačním cyklem, premenstruační syndrom, cysty na vaječníkách, nemoci varlat, nemoci prostaty, dráždivý tračník. Pánevní bolesti, potíže s moč. měchýřem a moč. cestami, onemocnění ledvin, všechny pohlavní problémy, neplodnost, vaginální infekce, cysty na vaječnících, záněty dělohy, nádorová onemocnění, u mužů se impotence a potíže s prostatou.

Fyzické problémy:
Dysfunkce křížové čakry u žen může způsobit endometriózu, sterilitu, chronické menstruační bolesti, myomy,, problémy s vaječníky a s čípkem.
U mužů se může projevit  problémy s prostatou, sexuální dysfunkce, ischias, neplodnost.

Související žláza: Reprodukční orgány
Vaječníky u žen a varlata u mužů jsou řízeny křížovou čakrou. Jejich vývoj je ukončen v době kolem 14ctého roku. Tehdy je zcela zformována.
Její úlohou je rozmnožování a udržení druhu při životě. Formuje se podle našich postojů k dospívání, a jak být zodpovědný za vlastní sexualitu. Problémy v této oblasti  mají svůj protiklad související právě s našimi postoji k sexualitě. Ty jsou ovlivněny naším postojem k tělu a k tomu, jak si ceníme naší duchovní a životní schránku.
Problémy ve fyzickém zrání a reprodukci jsou spojeny s těmito žlázami a s našimi představami, postoji k našemu růstu, rozvoji - jestli chceme rodinu a jakou a jak se umíme těšit ze sexuality.

Čištění a harmonizování: Měsíční světlo, styk s vodou - pohled na ní a koupání, pití. V hudbě jde o plynulou hudbu radosti. Poslouchání deště, proudu vody - vodopád, řeka, tok a hudba přírody - zpěv ptáků, atd.. Samozřejmě pomáhají i barvy jakou je oranžová a to i za pomocí kamenů jako měsíční kámen, karneol.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...