čtvrtek 17. prosince 2015

Souhrn základních informací - Ádžná

Ádžná Třetí oko
Vnímat, vědět

Ádžná, čelní čakra, je známá jako centrum kontroly a ovládání, protože se soustředí na kultivaci nezávislé a silné mysli. Obsahuje mentální programy, které potřebujeme k tomu, aby jsme mohli vytvářet zdravý a šťastný život. Její plná aktivity bývá kolem 35 roku, alespoň ve většině případech. Je to období, kdy už jsme nahromadili určité životní zkušenosti, které můžeme stavět do protiváhy k ideám, které jsme hltali v raném věku. Došlo-li k psychologickému zastavení růstu z důvodů potlačování ze strany rodiny, okolí, pak budeme tváří tvář těmto omezením čelit a čakra bude mít potíže účinně pracovat. Váže se k ní slabika KŠAM. Čelní čakrou se dovršuje vědomé vnímání bytí. Je sídlem intelektuálních schopností rozlišování, duchovních sil, vůle, paměti. Každá realizace v našem životě předchází představy a myšlenky, které vycházejí z podvědomích emočních vzorců nebo za pomocí poznání skutečnosti. Je sídlem uvědomovacích procesů a tím můžeme tvořit nové reality a staré rušit.
Název - ÁDŽNÁ - Vnímat, vědět
Princip: Vizualizace a poznání

Její pozitivní archetypy
Moudrý člověk - tento člověk pěstuje svou moudrost. Tito lidé nabízejí to nejlepší ze sebe, aby mohli pomoci ostatním. Povzbuzují druhé, aby se věnovali duchovním záležitostem a fyzickým dobrodružstvím a vedou nás k tomu, abychom pro sebe činili prospěšná a zdravá rozhodnutí. Žijí podle principů vesmíru a věří, že život je provede více či méně úspěšnými obdobími života.

Její negativní archetypy
Intelektuál -tito lidé se staví jen z racionálních a analytických myšlení, aniž by do toho zahrnuli emoční a duchovní stránku života. Málokdy se na situace dívají z celkového pohledu a jejich rozhledy jsou omezeny, protože věří jen obecně užívaným myšlenkám/předsudkům/zevšeobecňování. Je velmi odsuzující a kritický v pohledu na věc, situaci.

Úloha: Intuice, vhled, moudrost, mysl, odpoutání
Inteligence: Moudrost a ovládání
Otáčení: U žen doprava a u mužů doleva
Otevírání: Směrem dopředu
Umístění: Mezi obočím, uprostřed čela - jeden prst nad kořenem nosu
Rezonuje s věkem: 34 - 42 let
Smyslový prožitek: Intuice, vědomé vědění, nadsmyslové vnímání, všechny smysly
Vlastnosti: Rozlišování, představivost, moudrost, znalosti, intuice
Životní téma: Soustředění se na svou inteligenci, vědět kdo a co jsme, uvědomění si moudrosti z životních zkušeností - jak dobrých, tak těch složitějších, volit si radost, zdraví, život a naplnění aspektů našeho života.
Fyzické aktivity: Čchikung, jóga, taiči, cvičení pro oči W. Batese
Duchovní aktivity: Číst povznášející a pozitivní knihy a to samé při sledování filmů a poslechu hudby, přemýšlet jasně o svém životě, reflexe, meditace, rozjímání, tvořivě používat představivost, abychom si vizualizovali život jaký chceme
Esenciální oleje: Sladký hrášek, heliotrop, kamfora, jasmín
Rostlina: Mandlové květy, máta peprná
Kov: Stříbro
Prvek: Kosmos
Hudební nota: A
Druh hudby: Mozartovy sonáty, klasická
Související části těla: Oči, oční dutiny, spánkové laloky, spodina lebeční
Fyzické problémy: Emoční otupělost, hloupost, přepracování, migrény, oční potíže, slepota - šedý a zelený zákal, mrtvička, nádory na mozku
Související žláza: Podvěšek mozkový, hypofýza
Hormony: Pitruitrin, vasopresin - audiuritin
Planetární vliv: Měsíc
Propojení s astrologií: Ryby a střelec
Umístění na zemi: Skalisté hory v USA a Peru
Andělská bytost: Šekina, známá jako ženská tvář Boha
Mytologický tvor: Jestřáb
Drahé kameny a minerály: Lapis Lazuli, tanzanit, Safír, Ametyst, Sodalit

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...