úterý 15. prosince 2015

Problémy spojené s Anáhatou

Chybná nebo nedostatečná funkce čakry se může projevit mnoha způsoby. Často se stává, že nejraději by jsme tu byli pro druhé a dávali jim , ale nejsme spokojeni se zdrojem lásky. Můžeme se cítit silně, mocně  a dáváme to druhým, ale nejsme schopni otevřít se, přijmout lásku. Někdo si může i říkat, že lásku druhých nepotřebuje. Špatná funkce srdeční čakry nás dělá snadno zranitelnými a závislými na lásce., ale i na náklonnosti,. Jsme na tom závislí. Při odmítnutí, hluboce nás to zasáhne a hlavně v okamžiku, když jsme se rozhodli jednou otevřít. pak následuje zalezení do ulity.
Všimněte si třeba u dětí, které si stoupnou do rohu místností a překříží ruce na prsou. chrání tím své bolavé místo - srdce. Nesou si to do dospělosti a vždy se projeví podobně, jen potřebují útěchu. Nejvíce pomáhají doteky, jenže s touto dobou vzniká odtažení lidé od sebe a tudíž ani neví, co doteky jsou a nebo z nich mají smíšené pocity a mnohdy jim to přijde zbrklé, když se jich někdo dotkne.

Související části těla: Srdce, plíce, krevní oběh, osrdečník.

Fyzické problémy/Nemoci: Angina pectoris, infarkt, arytmie, arterioskleróza, zúžení plic a srdce, zápal plic, chronická bronchitida, tuberkulóza.

Očištění a harmonizování Anáhaty: Procházky v přírodě, květy. V hudbě jde o klasickou nebo sborové zpěvy, chorály. Barvami jako je zelená z luk nebo růžová - oboje vzbuzuje pocity lásky a něhy. Můžete i za pomocí kamenů jako křemen, turmalín, růženín, nefrit, smaragd atd.

Související žláza: Brzlík
Tato žláza se nalézé v horní části hrudníku. Slouží jako důležitá součást ochrany imunity. Má také vliv k naší emoční pohodě. Jsme-li šťastní a projevujeme se v životě s láskou, tak funguje dobře a vylučuje hormony (thynohormony), které kladně ovlivňují svalový tonus srdce a udržují plíce v činnosti. Naopak, jsme-li nešťastní je brzlík málo aktivní. Energie ze srdeční čakry tuto žlázy vyživuje. Život plný radosti, lidí, věcí, činností, které milujeme, rozeznívají naše srdce a tím se i brzlík udržuje zdravý. Utrpíme-li v životě nějakou ztrátu, odmítnutí, trauma - můžeme použít extrakt z brzlíku nebo homeopatické přípravky - pomáhají udržovat imunitní systém v rovnováze.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...