pátek 18. prosince 2015

Sahasrára

Sahasrára

Vhled a zralost
Když dosáhneme psychologické zralosti a duchovního rozvoje, korunní čakra se otevírá. Její otevírání může probíhat ve stejnou dobu jako, když se musíme postavit face to face několika těžkým volbám, výzvám a zkouškám. Ty nám přinášejí  hlubší smysl, osobní vhled - v tom čeho jsme schopni a co je naším posláním, údělem. Někteří to považují za krizi středního věku. Osvícení nás často vede k zavržení toho, čím jsme byli, abychom mohli najít to čím se můžeme stát.

Duchovní cesta
Sahasrára je centrem, z kterého prožíváme vyššího Boha jako aktivní přítomnost a místo, z kterého si můžeme zvolit ho následovat. Je to hnací motor, síla mystiků, léčitelů, ezoteriků - ponořených do kosmického vědomí a všech, kteří aktivně hledají a rozvíjejí svou duchovní cestu.

Božská rovnováha
Nemusíme se nutně vzdát světa a jeho materiálních pokušení (však některé věci nám radost dělají, přinášejí nám pohodu, pocity podobné meditacím, máme své sbírky atd) k tomu, aby se Sahasrára otevřela. Máme vnímat ducha ve veškerém životě a  najít pochopení, že jsme zde proto, abychom byli šťastni, plnili touhu naší duše po lásce, spokojení, smíření, míru a štěstí. Jakmile se Sahasrára otevřeme, tak potřebujeme klid, odpočinek, mír, abychom mohli  jen tak rozjímat nad tajemstvími a divy toho, co je božské. Ve vyváženosti svých světských a duchovních činností, zůstáváme v tomto životě uzemněni a to přináší do našeho života, okolí uzdravení a transformaci jemným způsobem.

Pozitivní pohled
Toto centrum zmírňuje emoční a fyzickou bolest. Uvolňuje endorfiny, které vytvářejí blažené prožitky. K uvolnění endrofinů si můžeme dopřát meditaci - ta je aktivuje a to samé láska, jóga a vlastně činnosti, které nás baví, naplňují, ztišují a uklidňují. Když dochází k otevírání korunní čakry, mění se naše postoje a pohled na svět je pozitivnější. Vytváříme si duchovní souvislosti pro životní těžkosti a zkoušky. S tím přichází pocity přijetí a vděčnosti. Ego, které nás do teď rozdělovalo, limitovalo a posuzovalo přestává mysli vládnout a místo toho nás naplní smysl pro jednotu, soucit, celistvost a přijetí sebe samých.

Vyšší smysl
Jakmile je mysl naplněná láskou - všezahrnující a všeobsahující a vše ponechává tak jak to je, dochází tím k léčení. Sahasrára se otevírá a my jsme si vědomi, že skutečnost, která je rozmanitá, je ve své podstatě celistvá, nerozdělená a vlídná. Naše vyšší mysl se učí přijímat to, že jsme milováni, chráněni, vedeni zdrojem, který je vyšší a mocnější, než my a že tady máme svůj smysl a účel.

Duchovní síla
Když začneme žít energií Sahasráry, jsme pak i vděční za to, že náš život je právě takový jaký je. A důvodem toho je, že si uvědomíme a dáme  do souvislosti - prostě vytvoříme si duchovní souvislosti, ve kterých si uchováváme své zkušenosti. Jsme ochotni přijímat těžkosti, které formovaly našeho ducha - lépe se s nima srovnat a nalézáme snadněji svá řešení. Dojde nám, že se náš život nemohl vyvíjet jinak a jsme schopni si užít, že jsme přesně to, co jsme, jaký jsme. Jsme probuzeni do vědomí, že to kým jsme je v zásadě božské a že našeho ducha nic nezastaví. celkově tato proměna ducha podpoří naší odvahu jít si za lepším životem a též nám k tomu dodá sílu pro následování vlastní cesty, o které víme, cítíme, že je tou správnou.

Božské vedení
Tím, že odevzdáme svůj strach a břemeno do rukou vyšší moci, jsme schopni lépe svůj život zvládat, s větším klidem, vyrovnaností lépe brát bolesti, oddělení a ztráty. Jakmile začneme proces přechodu a přijmeme fakt, že náš život má božské vedení - ulehčí se nám, budeme zdravější, odolnější a otevřeme se novým možnostem pro to, abychom žili tak, jak si přejeme. Netlačme na pilu - čím jemněji naladíme své vědomí na vlnu pravdy, tím svobodněji budeme žít. Životem v harmonii, klidu a radosti - v neposlední řadě lásky. Ctít sami sebe a svého ducha nám dovolí prožít vděčnost za to kým jsme a jak se náš život odvíjí. Přijdeme na to, že nikdy nejsme sami a že vždy máme vedení, že jsme chráněni a milováni.

Zdravá, otevřená korunní čakra nás otevírá porozumění jednoty života. Napomáhá nám zrušit zbytky bloků v ostatních čakrách. Je založena na přesvědčení, že neexistuje oddělení na žádné úrovni skutečnosti, která uznává zdroj života. Vyšší síla proudí našimi životy milujícím a pečujícím způsobem. Každá jednotlivá událost otevírá větší lásce a pevnějšímu spojení s duchem za předpokladu, že spojíme porozumění se svými životními zkouškami.

Korunní čakra a emoční tělo
Má jen jednu emoci a tou je blaženost. Tento stav je popsán jako radostný pocit božství. Jakmile jej jednou zažijeme, pak má tendenci zrušit všechny ostatní emoce. Když se dále neidentifikujeme se spodními energetickými centry, pocítíme právě pocit blaženosti a tomuto stavu se jinak říká transcedence.

Korunní čakra a mentální tělo
Sahasrára nám otevírá vyšší myšlení. Odsud vidíme celý obrázek, tak jasně a čistě a jsme schopni se pohybovat za hranicemi malicherností života. Tato čakra je ve svém přístupu k lidem a situacím globální, vesmírná. Má duchovní rozměr, který nás učí zvážit a najít původ konfliktu a pohlédnout na něj celým svým srdcem i hlavou. Umí se dívat z pohledu celkové perspektivy.

Negativní postoje
Sobeckým postojem a přesvědčením je, že vše děláme sami. Tento názor, přesvědčení posiluje ego a dává mu oprávnění využít a manipulovat, brát do ruky damoklův meč a konat spravedlnost ve své pravdě a podstatě.
Tím se nám nepodaří najít v sobě vyšší sílu - jen naše omezené Já. Pěstujeme tím aroganci, falše, pýchu, nabubřelé ego. To žije v dojmu, že je neporazitelné a nezdolné. Odděluje nás od kontaktu s lidskostí a srdce nechává uzavřené před uzdravením a láskou.

Pozitivní postoje
Zdravá korunní čakra zahrnuje vděk za náš život a pokoru k dobru. Když poznáme, že nás Bůh miluje, vede a chrání, ukotvíme své vědomí do skutečnosti založené na víře, než na úzkostech. Náš život je plný lásky, elánu, pochopení. Malichernosti necháme plynout a tím i nepříjemnosti. Náš život dostává smysl a význam vyššího záměru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...