úterý 22. prosince 2015

Vánoční úplněk 2015

Skoro v pravé poledne na Boží hod vánoční ve 12:15 vstoupí měsíc do úplňku ve znamení Raka (vodní). Slunce je ve znamení Kozoroha. Tedy první vánoční svátek, který je v mnoha zemích středobodem vánočních oslav. Jedná se o velkou vzácnost, která  se udála před 38 lety. A tou je vánoční úplněk. Na další si počkáme do Božího hodu v roce 2034.
Pojmenování tohoto úplňku je Zimní měsíc.
Rak je velmi citlivé a emocionální znamení, které vládne silným emočním poutům, domovu, rodině a vztahům a v neposlední řadě jistotám k těmto archetypům. V souvislosti s Vánocemi se můžeme těšit na setkání příbuzenstva, přátel, hojnost jídla a pití, což může vést až k výbušné směsi. Vánoční dojetí, obejmutí. Tento úplněk v nás bude probouzet staré rodinné křivdy, ale i přátelské, tajemství, slzy u příběhů, pohádek, vyprávění, v tom, kde se odrážejí a rezonují naše traumata týkající se bezpečí, rodiny a kořenů. Spoustu situací, historek, pohádek nás vezme zpátky do historie, kde jsme něco prožili a nemáme v sobě až tak vyřešeno. Jde o nejsilnější úplněk, který slibuje možnosti smíření a případně odhalení tajemství v rodinném zázemí.
V tento den, při úplňku nás měsíc přímo vybízí k tomu, abychom nabyli sami. Naše city se budou probouzet a projevovat a jejich sdílení bude stoupat na intenzitě. Měli bychom si odpustit zbytečné starosti, které děláme za druhé v našem životě. City, emoce a voda, které znamení Raka náleží, můžou přinášet melancholii, trápení, smutek.
Z numerologického hlediska je vánoční Boží hod devítkou. 25. 12. 2015 = 2025/18 = 9. Devítka otevírá duchovno, spiritualitu, virtuální realitu a fantazie. Je číslem pochopení a moudrosti.
Úplněk vždy na nás působí pár dní před ním a pár dní poté. Půjde o náročnější dny, a tak bychom se měli vyvarovat vážnějším rozhodnutím a ani se k ničemu vázat. Vše nechme o vánočních svátcích volně plynout.
Nestává se tak často, aby naše srdce, nitro bylo tak otevřené/odhalené jako zrovna na tento vánoční úplněk. Intuice bude tím hlavním vedením pro tyto dny. Bude obzvlášť silná a proto dělejme věci, tak jak cítíme. Už z toho, o čem si tu vyprávíme, je nám jasné, že úplněk 25. prosince bude nejsilnější pro ty, kteří jsou sami.
Někteří můžeme pocítit potřebu vylézt s emocemi ze svého krunýře, prorazit s nima svou skořápku a budeme je chtít prožít, tak jak jsou bez potlačování. Nebraňme se tomu, někdy je veškerý odpor marný a když něco potřebuje vyjít na povrch, máme to vypustit, aby se naše trauma mohlo skrze naše emoce rozpustit a my mohli jít dále s úlevou v duši. Pokud je vám nepříjemné s někým své emoce a pocity sdílet, najděte si svůj kreativní postup, jak je procítit a dát ven. Napsat na papír a spálit ve svíčce, můžete je vykreslit, namalovat, vybásnit, napsat příběhy / povídky...text, hudbu. Cokoliv vás napadne...ale poté je dobré tento obrázek, napsaný formát,,,atd, spálit ve svíčce.

V den úplňku a dny předtím a po, budou citlivé tyto orgány: Vaječníky, děloha, žaludek, pohrudnice, pobřišnice, lymfatický systém, slinivka, sliznice, sternální kost.
Datum a čas: 25.prosince 2015 ve 12:15
Ve znamení: vstupuje do znamení Raka a slunce je ve znamení Kozoroh

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...