pátek 18. prosince 2015

Problémy spojené se Sahasrárou

Sedmá čakra může být pouze méně či více vyvinuta. Nedochází u ní k blokádám v tom smyslu jaké máme možnost poznat a pocítit u předchozích čaker. Když budeme mít čakru uzavřenou, tak se budeme cítit odděleni od plnosti bytí. A stále v nás bude přetrvávat pocit strachu. A tímto strachem nedokáže pak odstranit zbytky blokací, které jsou v našich čakrách. Tudíž nemají šanci se rozvinout do celé své šíře možností a tak i ostatní energie/čakry nevibrují v souladu a v harmonii mezi sebou.
Když jsme skutečně zoufalí, většinou se chytáme za hlavu a obzvlášť za temeno. Cítíme, že ztrácíme spojení se životem, zdrojem a ztrácíme se. Potřebujeme k uzdravení lásku, vedení milující bytosti, která nám pomůže znovu najít světlo, rozzářit ho.

Související části těla: Mozková kůra, kůže, temeno

Fyzické problémy/Nemoci: Nefunguje-li korunní/temenní čakra, vyskytují se problémy s vnímáním, učením a duchovním porozuměním. Onemocnění, která se s tímto mohou vyskytnout je epilepsie, alkoholismus, barvoslepost, neuróza, nespavost, nervové poruchy, deprese, parkinson, senilní demence, schizofrenie.

Čištění a harmonizování Sahasráry: Pocity volnosti, bez hranic. Vnímání nebe jako takového, jeho prostoru, krásy. Tato čakra miluje ve své podstatě ticho, ale jinak je hudba na vás, ta která ve vás navodí příjemnou atmosféru. Můžou nám k tomu dopomoci barvy jakou je fialová a bílá. A v neposlední řady kameny a drahokamy jako ametyst, křišťál, alexandrit a k tomu příjemné vůně lotosu, kadidla, fialek, levandule, elemi.

Související žláza: Šišinka mozková - nachází se v temeni hlavy. Připomíná tyčinku a čípek oka a je citlivá na světlo Menstruační cykly, hluboké rytmické cykly těla, spánkové rytmy. Je spojena s vyšším vědomím - říše božského. Tuto žlázu aktivujeme především meditací, jógou a otázkami směřující k osvícení. Tuto žlázu stimuluje kosmické záření, které vstupuje do těla touto čakrou. Není tedy potřeba tuto čakru čistit, čistí se automaticky, je potřeba jí udržovat aktivní - tedy otevřenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...